MTV3 julkaisee uskomatonta ravintoroskatiedettä makuja-osiossaan


Olen jonkin aikaa seurannut talousvaikeuksissa (omavaraisuusaste 1 %) piehtaroivan MTV3 tapaa jakaa ravintoneuvoja makuja-palstalla. Makuja-sivuston pääasiallinen sisältö on varastettuja käännöksiä netin epämääräisiltä sivuilta, blogeista, roskatiedesivuilta ja lehdistä.  Kirjoitukset ovat niin virheellisiä, että kukaan ei uskalla ottaa niitä nimiinsä, vaan kirjoitukset julkaistaan nimettöminä. MTV3 on levittänyt viimeviikkoina uskomattoman määrän roskatiedettä.

Katsotaanpa tämän päivän tarjontaa.

Smoothiet vähentävät turvotusta. MTV3 perustaa väitteensä sille, että tuotteen repseptissä on banaania ja pähkinöitä, joissa on magneesiumia. MTV3:n lähde popsuger. Mikä vitun POPSUGER? Kyse on Jenny Sugar nimisen tyttösen kirjoituksesta. Popsugeriin voi kuka tahansa lähettää kirjoituksia. Hän esittää, että smoothie tehoaa kuukautisvaivoihin. Resptissä on magnesiumia (fineli) noin 60 mg. Normaalisti ruuasta suoalainen saa suositusten mukaisesti 300 mg päivässä. MTV3:n jutusta jää täysin arvoitukseksi, miksi 60 mg smoothie muuttaisi mitenkään oleellisesti tilanetta, niin että massuvaivat paranisivat. Alkuperäinen kirjoittaja käyttää lähteenäään Huffingtonpostia, joka on näissä asioissa aivan viihdelinjalla. MTV3:n esittämään väitteeseen turvotuksen vähenemisestä alkuperäinen kirjoittaja ei esitä lähdettä. Näin ollen MTV3:n ei pysty esittämään mitään näyttöä väitteelleen.

green-682620_640

Valkosipuli on ruoka-ainehuijareiden suosikki. MTV3 lataa täysillä väittämällä , että valkosipulilla olisi jotain tekemistä syövän ennaltaehkäisyn kanssa. Perusteettomat syöpäväitteiden takana on aina rotta tai petrimaljakoe, jossa ruoka-ainetta tai sen sisältämää ainetta käytetään kokeessa hurjia määriä. Sen sijaa oikeaa todellista ihmisellä tehtyä alkeellisintakaan syöpätutkimusta, joka osittaisi esimerkiksi valkosipulin todellisen tehon, ei ole koskaan olemassa. Esimerkiksi MTV3:n väite, että amerikkalaistutkimuksen mukaan valkosipulin sisältämä rikkivety voi olla peräti 100 kertaa tehokkaampi lääke tuhoamaan kampylobakteereita kuin moni yleinen antibiootti, perustuu tähän juttuun. Tutkimuksessa tutkittu aine ei tietenkään ole rikkivety, joka on  myrkyllinen, mädälle kananmunalle haiseva kaasu vaan  4,5-dithia-1,7-octadiene eli diallyl disulfide. Tutkijat oikein korostavat , ettei valkosipulin syöminen auta mitään. Mikä on selityksenne väärän tiedon jakamisesta suomalaislle MTV3?

10.9.

MTV3 saa rahansa mainoksista, joissa väitetään, että kolmessa päivässä muisti paranee. No ei saatana parane! Kysymys kuuluu, onko MTV3 perustanut roskatiedesivustonsa yhteistyössä roskatieteellä myytävien tuotteiden myyjien kanssa. Revitalum Mind Plus tuotetta markkinoivilla sivuilla haatatellaan neurologi Raimo Kivistä. Neurologi Raimo Kivinen on keksitty henkilö, koska PubMed ei tunne häntä. Kun humpuukikauppiaat aikasemmin tyytyivät keksimään vain testihenkilöitä, niin nyt jo asiantuntijatkin ovat keksittyjä. Tämä asiantujija paljastuu keksityksi myös siinä, mitä kuraa hänen suuhunsa on laitettu ”Totesimme bostonilaiskollegojen kanssa pelottavan tosiasian: Alzheimerista ja dementiasta kärsivien määrä on kasvanut jyrkästi vuodesta 2005 lähtien.” Ensinnäkin mikään ”Raimo Kivinen” ei ole tätä trendiä keksinyt eikä kukaan oikea tiedemies pidä tällaista tilanetta ”pelottavana”, koska siihen ei liity mitään pelättävää.”Raimo Kivinen” on siinä mielessä kova jätkä, että hän on tiivistänyt ”puhdataan ilman, 12 tunnin unen, 4 tunnin liikunnnan, useita satoja euroja maksavan puhtaan ruuan ja hieronnat  yhteen pilleriin. Se on kova suoritus mieheltä, josta kukaan ei ole kuullut koskaan mitään, joka ei ole julkaissut yhtään tieteellistä artikkelia ja joka ei ole töissä missään lääkäriasemalla. Tuotteen todellista sisältöä on vaikea selvittää, mutta pääasiallinen aine on Bacopa Monnieri yrtti.

 

 

 

4 thoughts on “MTV3 julkaisee uskomatonta ravintoroskatiedettä makuja-osiossaan

  1. Tuo Bacoba monnieri on muuten vesikasvi, yleinen akvaariokasvina (rasvalehti). Saa alan liikkeistä, siitä vaan mutustamaan.

  2. Mikä ihmeen haukkuma sivu tämä on? Kyllä valkosipuli ainakin minulla on auttanut. Hunaja ei allergisiĺle(auringonpolttama iho, haavat)ja kookosöljy (hyttysenpuremat, kutina, rypyt, dödö, aurinko)alkuperäinen aitoruoka ovat parempia vaihtoehtoja kuin kemikaalikoktailit. Lääkkeet ovat hetken tilapäinen apu. Moni syö turhaan mieli ala lääkkeitä kun parempi apu on ihminen joka ymmärtää. Rauhoittavat vai ääritilanteessa. Vanhuksille jotka käsivät kuvuista voi jo antaa lääkkeitä, kun eivät enää pitkään elä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s