Lista vuoden rajatietokirjoista ilahduttaa


Embed from Getty Images

Vuoden rajakirjaäänestys on meneillään. Oli erittäin ilahduttavaa nähdä, että toimitus oli valinnut kaksi vuoden pahinta roskatiedekirjaa mukaan. Käykää äänestämässä Pauliina Aarvan Parantavat energiat tai Taija ja Jani Somppi Parantava ruoka. Ja painakaa mieleen sana parantava, niin olette aina huuhaan rajoilla. Huuhaa-Finlandiapalkinnon voittaja selviää 5.5.

12 thoughts on “Lista vuoden rajatietokirjoista ilahduttaa

  1. Myönnän, että kesti hetken ennenkuin tajusin ironiaa. Ehkä ääripäissä ei ole väliä mutta siinä välitilasta löytyy, joille voi olla noloa, että Somppien kirjaa kehuu astrologi ja palkitaan huuhaa-lehdessä ym.

  2. Vuoden huuhaakirjoituksen palkintoa ehditan endokrinologien kirjoitukselle Aikuisen hypotyreoosin hoito Duodecimissa 1/2016. Siinä on kuulkaa roskatiedettä kylliksi. Ja toisena voisi olla esim. FinOhtan Mäkelän ja Keräsen katsaus samaan aihepiiriin liittyen. Sellaista jälkeä tulee kun laitetaan asialle henkilöt, jotka eivät tiedä itse aiheesta mitään. Ja sitten eivät osaa edes tutkimuskirjallisuutta lukea. No, eipä sitä kahdessa viikossa oikein voi olettaakaan. Ja lopputulemahan on ollut ennalta annettu.

  3. Häkkisen ja Iitin kirja on kieltämättä vähän väärässä paikassa. Kirja sentään perustuu todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin ja kertoo aika kattavasti kotimaamme huuhaamaakareiden historiasta.

    • ASEA on verkostomarkkinointifirma, joka myy suolavettä huimaan hintaan. Pyramidin huipulla olevat tienaavat. Suolapitoisuus ei yllä edes fysiologiselle tasolle, mutta on kuulema tutkitusti turvallista, no varmasti on kun on tislattua vettä ja ripaus suolaa.

  4. Pauliina Aarva tekee parhaillaan Tampereen yliopiston nimissä ”tutkimusta vaihtoehtohoitojen käyttäjistä”. Olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin, millainen tutkimussuunnitelma hänellä: mistä hän aineistonsa kerää sekä miten sitä käyttää jne. Selvää on, että tällaisiin kyselyihin vastaavat aivan tietyn tyyppiset ihmiset ja itse tutkimustuloksetkin ovat luultavasti sen mukaiset: http://www.voihyvin.fi/artikkeli/oletko-kayttanyt-luontaishoitoja
    Yrittääköhän hän edes ja millä keinoin tavoittaa sellaisia, jotka eivät ole kokeneet hyötyvänsä vaihtoehtohoidoista? Tuleeko tästä jälleen sellainen tutkimus, jossa todetaan tällaisten hoitojen tehoavan, koska joku yksilö uskoo niihin? (No, siihenhän niiden ainoa teho perustuukin, plasebovaikutukseen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s