Varo: joululahjahuijarit aktivoituvat joulukuun 15., mukana mm Bemer ja diabetes


Embed from Getty Images

Viimehetken lahjaideoita pyritään saamaan julki mediassa joulukuun 15. päivä, koska julkaistujen juttujen virheellisiä väittämiä ei ehditä korjata ennen joulumyynnin päättymistä. Taktiikkaa on käyttänyt mm. Valkee oy korvavalollaan ja nyt sitä yrittää Bemer verisuoniterapialla.

Bemer väittää sivuillaan, että laitetta voisi käyttää diabeteksen hoidossa. Bemerin mielestä diabeteksen kokonaisvaltaiseen hoitoon kuuluu Bemer. Kiinnitämme huomiota sanaan kokonaisvaltainen. Kokonaisvaltaisesta hoidosta on tullut iskulause, jolla kaikki mahdollinen roska liitetään oikeaan lääketieteelliseen hoitoon.

Sokeritautia sairastavilla voi joskus olla haavoja, jotka eivät parane yhtä nopeasti kuin terveillä. Hoitamattomana haavat voivat johtaa pahimmassa tapauksessa amputaatioon. Tätä tilanetta Bemer käyttää nyt härskisti hyväksi. Bemer väittää, että heidän laitteensa parantaa mikroverenkiertoa ja sitä kautta haavojen paranemista.

Mutta nyt nyt Bemer pistää todella vauhtia sairaiden ihmisten kusettamiseen, kohteena diabeetikot. Uusin väite on se, että mikroverenkierto ei nykyihmisellä kuljeta verta riittävästi. Tämän väitetään perustuvan tutkimuksiin, vaikka tällaisia tutkimuksia ei ole julkaistu. Jotta väite voitaisiin tieteellisesti todistaa, niin meillä pitäisi olla vertailukohtana ei-nykyihmisen mikroverenkierto. Tästä huomaamme, että ajatus, että nykyihmisen verenkierto olisi aikaisempaan verrattuna huonompi on mahdonta todistaa ja perustuu vain mielikuviin. Ei-nykyihmisen mirkoverenkieroa ei ole mitattu Bermerin käyttämillä menetelmillä, joten mitään vertailukohtaa ei voi olla olemassa. Näitä mielikuvia mielellään käytetään vaihtoehtohoitojen markkinoinnissa.

Bemer edelleen väittää, että tämä muka kaikkiin nykyihmisiin liittyvä ominaisuus heikentää lääkkeiden kulkeutumista kohteeseensa. Esimerkiksi insuliinin kulkeutumisen verenkierron välityksellä solukalvoille. Insuliinin kulkeutuminen kohteeseen riippuu monesta tekijästä, joita ei diabeteksen hoidossa pystytä hallitsemaan. Mutta ei tarvitsekaan. Jos sairauden takia tai ”nykyihmisen huonon verenkierron takia” insuliini ei tehoa, niin silloin sitä vain annostellaan enemmän niin, että veren sokeri saavuttaa toivotun tason. Niin terveen ihmisen haimakin toimii.

Bemerin mikroverenkiertoa koskevat tieteelliset tutkimukset ovat maksumuurin takana ja ne on tehnyt vaihtoehtohoitoihin luokiteltava tutkija Klopp. Klopp on Bemerin hovitutkija. Bemeriä koskevia tutkimuksia ei ole julkaistu oikeissa tiedelehdissä vaan lehdissä, joiden nimi alkaa sanalla Alternative. En usko, että Bemer on tehnyt sellaista tukimusta, jossa on mitattu insuuliinin imeytymistä.

Bemer järjestää joulukusetuksen lahjomalla joukon toimittajia hotelli Kämpin hulppealla luxuslounaalla 11.12. klo 12. Tilaisuuteen saapuu paikalle herra Klopp esittämään, kuinka verisuoniterapian vaikutukset näkyy kuvantamalla. Tilaisuudessa ei siis esitellä tieteellistä näyttöä, vaan tyydytään katsomaan esitystä kuin Uri Gelleriä, joka taivutteli lusikoita. Tilaisuudessa ei mitata insuulinia, vaikka keskeinen väite liittyy siihen. Toimittajat pannaan silmänkääntötempulla uskomaan, että tehoton magneettikenttä muuttaisi veronkiertoa positiivisella tavalla. Se että silmänkääntötempun potilaana on diabeetikko ei tarkoita sitä, että potilaan hoito muuttuisi millään tavalla parempaan suuntaan magneettiterapian avulla.

 

Tilaisuuteen menevän toimittajan pitäisi kysyä:

1 Onko Bemer laitteen tehosta julkaistu plasebokontrolloitua kaksoissokkokoetta kunnollisessa vertaisarvioidussa tiedelehdessä diabetekseen liityyen? Miksei ole?

  1. Paljonko Bemer-laite lisää insuliinin imeytymistä?
  2. Miksi vain herra Klopp on tutkimut Bemeriä?

4 Miksi tutkimuksia on niin vähän ja miksi ne julkaistaan vaihtoehtohoitoja käsittelevässä lehdessä?

5 Kuuluuko Kloppin johtama instituutti viralliseen lääketieteeseen vain vaihtoehtohoitojen puolelle?

6 Miten kehon solujen väitetty suorituskyvyn paraneminen on mitattu?

7 Mikä on se kehon oma itseään korjaava prosessi nimeltään, johon Bemer vaikuttaa?

8 Paljonko tilaisuudesa esiintyville Bemer mannekiineille maksetaan vuosittain sponsoritukea? kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä,  tanssija Jukka Haapalainen ja tanssija Sirpa Suutari-Jääskö, katso hellisolujasi.fi Bemer-blogit.

9 Onko fysiatri Veli-Pekka Valkonen osallistunut aikaisemmin Bemerin järjestämiin luentoihin?

10 Mikä on Tero Pitkämäen valmentajan Tero Heiskan osuus Tero Pitkämäen saamasta sponsorituesta?

  1. Mitä professori Fred Harms tekee nykyisin? Mikä on European Health Care Foundation?

tutkimusyhteenveto vuodelta 2014

diabetestutkimus, jossa tutkittavana oli diabetespotilaita, mutta ainoa tulos oli, että verenkierrossa oli muka havaittu jokin muutos – ei siis mitään vihjettäkään kliinisestä merkitsevyydestä.

Jotain värinää havaittu, mutta ei kliinistä vaikutusta.

J Altern Complement Med. on ollut pääjulkaisukanava tälle uskomushoidolle.

 

 

 

2 thoughts on “Varo: joululahjahuijarit aktivoituvat joulukuun 15., mukana mm Bemer ja diabetes

    • Tällä Intravita -microskoopin kuvajaisilla lahkolaiset saadaan pysymään uskossa ja rientämään ovelta ovelle ilosanomaa levittämää. Eli 40 euron retkipatja on muuttunut 4000 euron luksuspatjaksi taas!
      Jälleen kerran ei tälläkään keisarilla ole vaatteita mutta väliäkös sillä! Bemer herrat Lichtensteinin veroparatiisissa nauravat jouluiseen partaansa, kun ”rikkaat”, sairaat eläkeläiset työntävät heille rahansa. Halleluja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s