Elina Hytönen jatkaa valehtelua HPV-rokotteesta


Embed from Getty Images

Elina Hytönen jatkaa tutulla linjallaan kirjoittaesaan roskaa HPV-rokotteesta. HPV-rokote on se seksi-rokote, joka annetaan esiteini-ikäisille tytöille ennen ensimmäistä seksikokemusta. Tämä on saanut jotkut ahdasmieliset kirjoittelemaan valheita HPV-rokotteen vaarallisuudesta ja tarjoamaan tilalle pidättymistä seksistä.

Elina Hytösen pläjäys on siinä mielessä paljon parempi rokotusvastuskirjoitus kuin onnettoman Nina Bjelogric-Laakson ulostulo viime vuonna. Se sisältää niin paljon valheita, ettei kukaan pysty oikaisemaan niitä kaikkia. Nina Bjelogric-Laakso teki sen virheen, että hän kirjoitti liian lyhyesti ja liitti liian vähän linkkejä kirjoitukseensa, että oli mahdollista käydä läpi yksityiskohtaisesti ne kaikki. Elina Hytönen ottaa mallia amerkkalaisista rokotevastustussivuista, joissa on se periaate, että kirjoittaja oksentaa kaikki rokotevastustajien kliseet yhä uudelleen ja uudelleen ja liittää kirjoituksensa loppuun pitkän ja sekavan listan linkkejä, joiden muka pitäisi toimia ”tieteellisenä näyttönä”. Oikea tapa viitata on se, että väitte ja linkki ovat helposti yhdistetävissä, jotta väitteen perustelut voidaan tarkistaa. Elina Hytönen käyttää lähteenään Healthimpactnews sivustoa, joka levitää rokotevastaista roskatiedettä ja muuta ”valtamedian” hylkäämää tavaraa. Lähteet eivät ole tieteellisesti kelvollisia, vaan Elina Hytönen vedättää nuoria tyttöjä härskillä tavalla.

Kaikilla suomalaisilla HPV-rokotevastustajilla on iso ongelma. Amerkkalaiset rokotevastussivut, joilta juttuja käydään kopioimassa, käsittevevät Gardasil-rokotetta, joka on eniten käytössä USA:ssa. Suomessa on käytössä täysin eri rokote, Cervarix-rokote. Elina Hytönen ratkaisee tämän ongelman väittämällä perättömästi, että HPV-rokotteiden kaksi tuotemerkkiä ovat käytännössä hyvin samanlaiset. Kun puhutaan rokotteiden turvallisuudesta, näitä kahta rokotetta ei voi millään pitää samoina. Toisessa kohdassa Elina Hytönenkään ei pidä eri merkkisiä influenssarokotteita tietenkään samoina. HPV-rokotteissa on erilaiset ja eri määrä antigeenejä, ne valmistetaan eri maissa. On vaikea keksiä, mikä näitä rokotteita oikein yhdistää. Tästä syystä voimme sivuuttaa kaikki Elina Hytösen väitteet, jotka koskevat Gardasil-rokotetta.

Elina Hytönen kirjoittaa, että ”Euroopassa rokotetaan siis miljoonia tyttöjä sellaista virusta vastaan, jota ei juurikaan Euroopassa esiinny” Cervarix-rokote tehoaa kahteen papilloomavirustyyppiin, jotka aiheuttavat 70 % kaikista kohdunkaulasyöpätapauksista. Eli Hytösen väite on siis karkea virhe, suorastaan naurettava munaus, joka syntyy, kun kopioi ja kääntää tekstiä eikä ajattele mitä kirjoittaa. HPV-rokote ehkäisee syöpää estämällä HPV-tyyppien 16 ja 18 infektiot käytännössä kokonaan ja lisäksi osan HPV-tyyppien 31, 33, 45 ja 51 infektioista.

Elina Hytönen väittää myös, että hpv-virus aiheuttaa syövän vain, jos papakoetta ei tehdä mahdollisten syövän esiasteiden hoitamiseksi. Papakokeista huolimatta 50 suomaista naista kuolee joka vuosi tähän tautiin, koska mikään testi ja sitä seuraava hoito ei ole täydellistä.

Koska kohdunkaulansyöpä iskee 30 vuotiaisiin naisiin ja koska rokotettut naiset eivät vielä ole tuon ikäisiä, ei ole olemassa suoraa tieteellistä näyttöä siitä, että rokote estäisi kohdunkaulansyöpää. Elina Hytönen kuitenkin hyväksyy sen, että jos papakokeella löydetyt syövän esiasteet hoidetaan, syöpää ei tule. Siksi on epäloogista, ettei hän hyväksy sitä, että kun rokotteella estetään esiasteiden synty kokonaan, niin tästä seuraa, että syöpää ei tule.

Elina Hytönen kaivaa rokotevastustajan pussista ikivanhan alumiiniteorian. Alumiinia on ollut rokkotteissa jo vuosikymmeniä ja kaikissa tutkimuksissa rokotteiden alumiinin on todettu olevan täysin vailla haittavaikutuksia. Alumiinin määrä yhdessä rokoteannoksessa on vähäinen ja paljon suurempia määriä alumiinia saadaan esimerkiksi ravinnosta. Alumiini on rokotemyytti.

Vaers temppu on läsnä myös Elina Hytösen kirjoituksessa. Rokotuksiin liittyvät haittavaikutusepäilyt ilmoitetaan kaikissa maissa haittavaikutusrekisteriin. Rokotevastustajat ottavat haittavaikutusilmoitukset sellaisenaan totuutena, vaikka kaikki tietävät, ettei näin voi menetellä. USA:n haittavaikutusrekisteriin Vaersiin pääsee netin kautta kuka tahansa katsomaan, mitä haittavaikutuksia on reksiteröity. Kun lukee Vaersiin liittyvät ohjeet huomaa heti, että Elina Hytönen kusettaa.

Hytönen kertoo, että HPV-rokotukset (Gardasil ja Cervarix) aloitettiin USA:ssa vuoden 2006 puolivälissä. Vuodesta 2007 lähtien hedelmättömyysilmoitukset ovat lisääntyneet vuosittain 7,9 %. Elina Hytönen väittää, että kun esiteinejä rokotettiin 2006, niin tämä näkyy jo seuraavan vuoden hedelmättömyysilmoituksissa. Koska 13 vuotiaan toteaminen hedelmättömäksi kestää kauemmin kuin yhden vuoden, niin Elina Hytösen esittämät faktat ovat todiste siitä, että HPV-rokotukset eivät ole voineet olla syy hedelmättömyysilmoitusten kasvuun. Kiitän Hytöstä tästä faktasta.

Elina Hytönen kirjoittaa: ”Rokotteen suojaava vaikutus kestää noin 4 vuotta – siitä ei ole täyttä varmuutta – eli monen tytön kohdalla suoja on ohi, kun aktiivinen seksielämä todennäköisesti alkaa.” Elina Hytöselle on sattunut munaus. Kun rokotetta oli käytetty 4 vuotta, todettiin, että vaikutus kestää ainakin 4 vuotta eli rokototettujen verestä löytyy vielä vasta-aineita. Mutta totta kai, kun rokote on ollut markkinoilla 10 vuotta, niin tutkimus uusittiin ja todettiin, että teho on edelleen tallella. Kun rokotteen teho loppuu, niin silloin on aika ottaa tehosterokote, eikä suoja petä koskaan.

Elina Hytönen kirjoittaa: HPV-rokotteen kohderyhmä onkin kummallisesti valittu: tauti saadaan yleensä vaihdevuosien jälkeen, mutta rokotus, joka antaa ehkä neljän vuoden suojan, tapahtuu ennen murrosikää. Oikeasti rokottaminen täytyy tehdä ennen kuin nainen saa HPV-virustartunnan eli siis ennen seksielämän aloittamista. Taudilla on toinen ikämaksimi 30 vuoden kohdalla eikä mene kauaa, kun rokotuksen teho alkaa näkyä suoraan tilasoissa. Miten suu sitten pannaan, Hytönen?

Elina Hytönen munaa itsensä jo toisen kerran samalla tavalla kertoessaan, että Tanskassa rokotukset alkoivat vuonna 2009. Tuttuun Suzanne Humphiers tyyliin Elina Hytönen on keksinyt, että Tanskassa kohdunkaulan syöpä on yleistynyt hieman: vuonna 2011 oli 80 kuolemaa, vuonna 2012 niitä oli 100, vuonna 2013 119. Elina ei itse väitä, kuten ei Suzanne Humphierskaan koskaan, että rokotteet olisivat syypää siihen, että kohdunkaulansyövät lisääntyvät. Mutta molemmat yrittävät, että lukija tekisi tämän virhepäätelmän. Oikeasti esimerkiksi Suomessa viimeeksi kuluneiden 15 vuoden aikana 20–39-vuotiaiden naisten kohdunkaulansyöpä on tasaisesti lisääntynyt. Fakta jonka Hytönen salaa, koska se paljastaa, ettei rokotteella ole vaikutusta tähän asiaan.

Gardasilin pakkausselosteesta voi jokainen varmistaa, että Elina Hytönen puhuu paskaa. ”Gardasilin valmistaja Merck kertoo omassa tuoteselosteessaan, että 100 000:ta rokotettua kohtaan on odotettavissa 2.500 vakavaa haittavaikutusta (eli 2,5 %)” Jos rokotteella olisi näin pahat haittavaikutukset se ei ikinä saisi myyntilupaa ja vedettäisiin pois markkinoilta. Suomessa käytössä olevasta Cervarixin pakkausselosteesta käy ilmi, ettei vakavia haittavaikutuksia ole. Niitä ei löydy myöskään Pharmaca Fennicasta.

Elina Hytönen on humanisti eikä siis tajua kustannuslaskennasta mitään. Siitä huolimatta hän alkaa laskea rokoteohjelman kustannuksia lähtien liikkeelle rokoteen hinnasta kuluttajalle apteekissa. THL saa rokotteet suurtilaajana kuitenkin ihan eri hinnalla. Elina Hytönen päätyy siihen, että rokotus maksaa 11 miljoonaa per vuosi ja 55 miljoonaa ensimmäisenä vuotena. Hän ei ota laskuissaan huomioon sitä, että pelkkä rokote ei riitä, vaan tarvitaan myös rokottajat, joiden palkka pitää maksaa ja ottaa kustannuslaskennassa huomioon. Laskelma on täysin älytön ja turha koska rokotusohjelman hinta tiedetään. Se maksaa vuosittain vajaat 2 miljoonaa euroa. Sen verran on varattu rahaa Valtion budjetissa. Pelkkien menojen laskeminen on tietenkin typerää. Rokkotteistahan saadaan myös taloudellista hyötyjä, jotka pienentävät terveydenhuollon menoja. Miksi Elina ei laske hintaa hyödyille? Vuotuiset kokonaiskustannukset kohdunkaulan syövän ehkäisystä sekä esiasteiden ja syövän hoidoista ovat olleet 44,7 miljoonaa euroa. Tästä hoitokustannusten osuus on ollut 22,3 miljoonaa euroa vuodessa. Kaikkien seulontaluonteisten Papa-kokeiden kustannusten osuus on ollut 22,4 miljoonaa euroa vuodessa. HPV-rokotusohjelma on pikkuraha ja tulevaisuuden säästöt ovat huomattavia.

Japanin tilanteesta Hytönen on keksinyt ihan oman sadun.  ”Kun Japanin Lääkevalvontavirasto tutustui tutkimukseen 2013 ja vertasi sen tuloksia oman maansa tilastoihin, Japanin hallitus ja terveysviranomaiset päättivät 2014 lakata suosittelemasta HPV-rokotuksia.” Japanin rokotustilanteesta kannattaa tutustua tähän Lancet-tiedelehdessä julkaistuun artikkeliin. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)61831-0/fulltext Sen mukaan Japanissa päätöstä ei tehty tieteellisen näytön perusteella. Hytönen viittaa tutkija Lucija Tomljenoviciin. Hänen ja Christopher Shawin aivotutkimuksen otoskoko oli 2. Tutkimus on julkaistu lehdessä, josta tuskin kukaan on kuullut mitään. Tutkijat väittävät löytäneensä kuolleen aivoista rokotteesta peräisin olevia partikkeleita. Kuitenkin rokotteessa oleva partikkeleiden määrä on niin pieni, että sen löytyminen kuolleen aivoista kuukausia rokotuksen jälkeen on epäilyttävää. Kumpikaan tutkijoista ei ole neuropatologi ja voin vakuuttaa, ettei neuropatologia ole triviaalia työtä. Tottakai tutkimuksesta puuttuu kontrolli, minkä tutkijat myöntävät. Heillä ei ollut käytössä rokottamattoman henkilön aivokudosta, jota oltaisiin voitu verrata näihin tapauksiin, joten 0-kokeen puuttuessa kontaminaation mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Näillä tutkijoilla on myös huono maine, sillä he ovat triviaalin virheen tehneinä väittäneet, että rokotteesta saa autismin. Sanevax – rokotevastustajien järjestö – maksoi tutkimuksen.

Toisin kuin Elina Hytönen väittää HPV-rokote on ollut itävällan rokoteohjelmassa mukana helmikuusta 2014 lähtien, koska maan viranomaiset totesivat sen täysin turvalliseksi.

Tällaiset Elina Hytökset ovat yksi pieni syy siihen, että Suomen HPV-rokotteen kattavuus on tällähetkellä liian pieni. Lääkärilehti kertoo, että parempi rokotekattavuus suojaisi poikia. Itse aioin rokotuttaa poikani HPV-rokotteella. Kehoitan heitä myös kysymyään tyttöystäväehdokkailta: poltatko?, juotko?, oletko ottanut kaikki rokotukset?

13 thoughts on “Elina Hytönen jatkaa valehtelua HPV-rokotteesta

 1. Näiden vaarallisten HPV-tyyppien epidemian pysäyttämiseksi pitäisi muuten rokottaa myös pojat. Koska tauti tarttuu sukupuoliyhdynnässä, ja toistaiseksi sukupuolista kanssakäymistä varsin yleisesti tapahtuu sukupuolten välillä, on vähintään kummallista rokottaa vain puolet ikäryhmästä. Laumaimmuniteetin hyötyjä ei saavuteta, jollei rokoteta hyvin suurta osaa väestöstä.

  Muistaakseni Australiassa ja Uudessa Seelannissa HPV-rokote kuuluu myös poikien rokotusohjelmaan.

  Jos halutaan perustella poikien rokottamista pojille itselleen aiheutuvilla terveyshyödyillä, niin toki HPV on myös yhteydessä mm. penissyöpään. Miehillä esiintyvät syövät, joille HPV altistaa, ovat sen verran harvinaisia, että poikien rokottaminen ei sinänsä ole kovin kustannustehokasta. Epidemian pysäyttämisen kannalta se on kuitenkin ehdottomasti perusteltua.

 2. Kirjoitit ”… rokotusohjelman hinta tiedetään. Se maksaa vuosittain vajaat 2 miljoonaa euroa. Sen verran on varattu rahaa Valtion budjetissa.”.

  Summa on hieman alakanttiin. Uusimmassa talousarviossa on varattu n. 11.8 miljoonaa euroa, johon sisältyy jo mahdollinen pandemiarokotteen kustannus. Viime vuonna vastaava kustannus oli vajaat 23 miljoonaa euroa. Korjannet luvun oikeaksi?

 3. r:”Se sisältää niin paljon valheita, ettei kukaan pysty oikaisemaan niitä kaikkia. ”

  Jenkeissä tätä tekniikkaa (live-debatissa) kutsutaan ”Gish gallop”:ksi (suom. Gish-laukaksi).
  http://rationalwiki.org/wiki/Gish_Gallop
  Edesmenneen kreationistin Duane Gishin mukaan joka tätä käytti. Väitetulvan joukossa on niin paljon puolitotuuksia, valheita ja olkiukkoja ettei kukaan ehdi kumoamaan.

  Suomessa tästä tulee heti mieleen lääkäri ja kreationisti Pekka Reinikainen. (Joka pääsi melkein eduskuntaan ja melkein EU-parlamenttiin, mutta ehkä Herra rankaisi ja pudotti). Itse debatoin julkisesti (kutsuttuna) netissä ja saatoin vain tyrmistyä suoranaisista valheista. En ymmärrä miksi semmoiseen pitää langeta. Tyypillistä on myös numerotietoin heilahtelu.

  • Ihan niin kuin teidän höpinöissänne. Veikkaan että kyse on siitä että kun olette menneet uhraamaan koko elämänne ”tieteen” opiskeluun ja työskennelleetkin sen parissa, olette kasvaneet siihen niin kiinni että mikä tahansa vähänkin sen laatikon ulkopuolinen ajattelu aiheuttaa pelon ja vihan sekaisen puolustusreaktion kun ne piintyneen ahdasmieliset ajatukset uhkaavat joutua kyseenalaistetuiksi – ja sitten hyökkäätte ja julistatte kaiken huuhaaksi.

   Nyt kun laki vihapuheista tuli voimaan nopeutetulla käsittelyllä, niin kannattaisi teidänkin vähän alkaa miettimään että kannattaako hyökkäillä ihmiskunnan hyväksi pyyteettömästi työtä tekeviä ihmisiä vastaan, joille pitäisi luovuttaa mitali – tai jopa Nobel.

 4. Elina Hytönen kirjoittaa: ”Kohdunkaulansyöpää pidetään helposti hoidettavana syöpälajina, ja toisaalta se on helposti ehkäistävissä kondomin käytöllä, elämäntapojen hallinnalla ja papa-kokeilla, joilla kohdunkaulansyöpä ja sen esiasteet voidaan todeta hyvin varhain.”

  Itse en pitäisi kohdunkaulasyöpää helposti hoidettavana syöpälajina enkä usko, että sairauteen kuolevat henkilötkään näin ajattelisivat. Kondomin käyttö vähentää sukupuolitautitartuntojen riskiä, mutta että syöpä olisi sillä helposti ehkäistävissä, ei ole totta. Kondomin käytön täytyisi onnistua joka kerta ja olla jatkuvaa, mikä on yleisen elämänkokemuksen valossa ja ihmisen lisääntymisfunktion kannalta epätodennäköistä. Lisäksi HPV voi tarttua myös ihon alueilta, joita kondomi ei suojaa. Epämääräisesti mainittu ”elämäntapojen hallinta” tarkoittaisi tässä yhteydessä koko elämän ajan kestävää toisen ihmisen kanssa tapahtuvasta seksuaalikäyttäytymisestä pidättäytymistä. En käyttäisi tässä yhteydessä adjektiivia helppo.

 5. Aivan mainio blogi, mutta tämä särähti: ”Elina Hytönen on humanisti eikä siis tajua kustannuslaskennasta mitään.”

  Se, että on humanisti, ei tarkoita ettei voi opiskella myös ei-humanistisia aloja. Esimerkiksi itse olen humanisti, mutta olen tehnyt taloustieteen opintoja (ja muutenkin opintoja viidestä eri tiedekunnasta) ja ennen yliopistouraa myös liiketalouden opintoja. Monilla ystävilläni on juuri taloustieteen opintoja tehtynä laudatur-tasolle asti, vaikka pääaine on humanistiselta alalta. Eli myös humanisti voi ymmärtää kustannuslaskennasta, tai miksei vaikka mikrobiologiasta, ainakin jotain.

  Muutoin kiitän mahtavasta blogista, sitä on ilo seurata! 🙂

 6. Mistähän löytäisin sellaisen tutkimuksen, jossa kerrotaan miten tehokkaasti rokote oikeasti suojaa virukselta? Kaipaisin siis ihan ulkopuolisen tutkimuksen faktaa.

 7. ”Vähän faktaa mukaan: vuodessa todetaan 50-70 kohdunkaulan syöpää, ja nämä tapaukset ovat yleensä keski-ikäisillä naisilla, joilla on hoitamattomia tulehduksia. HPV-virusta epäillään syövän osatekijäksi monessa tapauksessa (ei kaikissa).

  Me siis rokotamme koko naisväestön vain siksi että osa näistä 50-70:stä voisi pysyä elossa, huolimatta hygienian ja terveydenhuollon laiminlyömisestä.

  Joku tästäkin hyötyy, mutta se ei ole suomalainen nainen.”

  • Väite hygienian ja terveydenhuollon laiminlyönnistä on tietenkin hävytön, virheellinen ja epäeettinen. Myös kristallipuolue antaisi mielummin 50 naisen kuolla joka vuosi. Tämä on valinta, jonka jokainen nainen voi itse tehdä. Riittävä rokotuskattavuus vähentää poikienkin syöpiä. Syöpien hoito maksaa enemmän kuin rokoteohjema. Rokotteet vähentävät papakokeen tarvetta ja huolta vääristä positiivisista. Jotkut ovat todellakin vahvasti sitä mieltä, antaa akkojen vain kuolla, kun ovat eläneet niin siveetöntä elämää. Minä en kuulu heihin.

  • Pitää myös muistaa, että syöpälääkkeet ovat miljardiluokan business ja syöpälääkkeitä valmistavat lääkeyhtiöt hyötyvät näistä Hytösistä ja Waltereista todella paljon

   • Tuo vaikuttaa jo siltä että tiedät itsekin mikä totuus on ja käännät sen tarkoituksella päinvastaiseksi. 😀

    Läpeensä korruptoitunut big pharma nimenomaan taistelee herääviä ihmismassoja vastaan myrkyttämällä meitä fluorilla, rokotteilla ja lukemattomilla muilla keinoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s