Sami Sundvik myi sielunsa Kotipizzalle


Embed from Getty Images

Einesruuan ja prosessoidun ruuan vastustaja, ravintovalmentajaksi itseään tituleeraava Sami Sundvik on pistänyt rahoiksi pizzalla. Nyt yht äkkiä Alku -laihdutusvalmennuksessa saa syödä Kotipizzaa. Kyse on Kotipizzan yrityksestä luoda mielikuvaa, että Kotipizza olisi terveellistä ruokaa ja Sami Sundvikin yrityksestä hankkia elantoa.

Alku-valmennus on se epämääräinen laihdustusohjelma, josta ei kunnolla ota selvää. Tämä on tyyppilistä silloin, kun halutaan salata asiat arvostelijoilta. Konkreettisesti Alku-laihdutusvalmennuksesta sanotaan, että maitotuotteet, viljat, lisäaineet ja sokeri ovat pannassa. Kotipizzassa on kuitenkin viljaa ja pohja tehdään Hollanissa. Kotipizzassa on myös hiilihydraateja 87,12 g ja energiaa 805,4 kcal. Kotipizza ei ole myöskään maidoton, sillä Kotipizzan juusto tehdään kotimaisesta lehmänmaidosta. Pizzassa käytettävä pariloitu kananpoika ja Beef´n roast naudanjauheliha ovat prosessoitua ruokaa. Pariloitu kananpoika kasvaa Brasilian etelä-osassa ja prosessoidaan Paranan maakunnassa, Palotinan kaupungissa.

Sami Sundvik munasi uskottavuutensa.

Mainokset

63 thoughts on “Sami Sundvik myi sielunsa Kotipizzalle

 1. Ja kuka tietää mitä tomaattikastikkeessa on? Rasvaa Rautanauta -lätyssä on 30g ja kaikki ilmeisen huonoa. Tämä on oikeasti aika hävytön juttu, toivoisi että edes joku valtamediassa ottaisi kantaa mutta ilmeisesti mainosrahat ovat tärkeämpiä.

 2. Kyse on niistä paremmista valinnoista. Ei sitä pitsaa missään miksikään terveysruuaksi kai ole väitetty.

  • Sivulla alku.fi lukee ainakin tällä hetkellä ”Maista terveelliset uutuuspizzat!” Muuta en asiasta tiedä. Itse tykkään kuitenkin berlusconista kokiksella.

 3. Iltalehti tituleerasi ko. pizzoja ”painonhallintaruuaksi”- ei Sami itse tai myöskään Alku-valmennus. Mistä luulet tietäväsi mainitsemasi ”rahoiksi lyömisen”, faktat tästä kiitos?!! Ainut joka tässä munaa uskottavuutensa on ihminen joka ilman tietoa levittää soopaa vielä henkilökohtaisella hyökkäyksellä. Onneksi on Samilla enemmän järkeä kun allekirjoittaneella, (xxxx poistettu uhkaus) Onnea sinulle jatkossa, mikäli ”tieteeksi” kutsut omia katkeroituneita ja kateellisia mielipiteitäsi. 🙂

 4. Jatkan vielä selvennykseksi, viesti lähti liian aikaisin: voisin viedä eteenpäin-> käymään läpi sekä tarkentamaan julkisesti faktojasi, jotka eivät tässä ole kohdillaan. Ihmettelen lisäksi (anteeksi äkkipikainen mainintani katkeroituneista ja kateellisista, mutta siltä ne kuulostavat mutta en voi väittää todeksi 😉 kommenteistasi, haluaisin tiedustella miten voit noin negatiivisesti sekä julkisesti haukkua henkilöä sekä valmennusta, jotka toimivat kokemuksen sekä tieteen pohjalta sekä yrittävät edstää hyvää hyvyyttään ihmisten sekä valtion hyvinvointia? Mikä saa sinut tässä asiassa noin pois tolaltaan :(( harmittavaa.

   • ”Kotipizzassa on kuitenkin viljaa ja pohja tehdään Hollanissa.”

    Kun tässä nyt puhuttiin niistä Sami Sundvik pizzoista niin nehän ovat gluteenittomia eivätkä sisällä viljaa.

  • ” …yrittävät edstää hyvää hyvyyttään ihmisten sekä valtion hyvinvointia?”

   Tirauta hei vielä kyynel näiden altruistien puolesta. 🙂

 5. Miksi poistit kommenttini? Siinä ei ollut mitään ihmeellistä, paitsi tietenkin sinun kannaltasi vähän kiusallista…Minulla on siitä toki kuvaruutukopio, jonka voin halutessani julkaista ihan missä vain.

  Eli miksi et tee samanlaista juttua ihailemasi Mikael Fogelholmin sielunmyynnistä Cambridge-pussijauhedieetille? Lisäksi hän on myynyt sielunsa vielä CocaColallekin. Aikamoinen kauppias siis 😉

  • Nettiprikaatien vastaisku, kärjessä ”Hahaha/Aatami”. Sillä lailla. 🙂

   Kritisoisin itsekin blogistia tästä

   ”Sami Sundvik munasi uskottavuutensa.”

   En katso, että sellaista voi munata mitä ei tähän asti ollutkaan. 🙂

 6. Sattuuko kirjoittaja tietämään, ettei Kotipizza ole maksanut Samille senttiäkään tästä lanseerauksesta? (:

  • Jos yrität väittää, että kultapoju Sami harjoittaa pyyteetöntä kansanterveystyötä, niin suksi kuuseen. Alku.fi saa näyttävän mainoskampanjan jonka arvo lasketaan kymmenissä tuhansissa (satatuhatta jos tulee televisiomainontaa).

   • Voi kiesus. Minäkin tiedän ihan ammattini kautta 100 % varmuudella, että Sami ei ole saanut senttiäkään tästä kampanjasta.

   • Yrittäjä tietenkin tekee rahaa eikä siinä ole mitään hävettävää. Jos ette ymmärrä miten yhteistyö poikii rahaa Samille ei mahda mitään. Muuten miksi niin moni tietää, että Sami ei saa rahaa Kotipizzalta, vaikka sopimukset ovat salaisia?

  • Koska se on normaalia liiketoiminnassa. Sami tuskin on maksanut Kotipizzalle mainoksista täyttä korvausta. Ja onhan tämä hävytön jymäytys, laihduttajan pizzaa? Tuotteen hinta viittaa siihen, että Sami saa provision jokaisesta myydystä lätystä.

   • No onhan se selvää, että entinen Kotipizzan aluepäällikkö ei saa mitään provisiota Kotipizzan mainostamisesta.

 7. Sensijaan Fogeli saa rahaa niin Cambridgeltä kuin CocaColaltakin. Ja ties mitä muilta kusetusyrityksiltä. Mutta sehän on ihan sallittua.

  Eikö tämä yhteistyö nyt vain osoita sen, että Sundvik kannustaa ihmisiä välillä myös relaamaan ja herkuttelemaan. Paremmilla valinnoilla tietenkin.

  Ennemmin vedän rautanaudan, kuin CocaColaa, taikka Cambridgen ateriankorvikkeita.

  Roskatiinakin voisi edes kesän kunniaksi löysentää sitä pipoaan ja kokeilla vaikka positiivisuutta välillä. Tekee kuules ihan kummia!

  • Ymmärrän että olet pettynyt. Jos Sami suosittelisi pizzan kanssa CocaColaa niin sekin meni teiltä läpi. Fogelin parjaaminen sopii joka kohtaan. Avaa silmäsi ja myönnä: jotkut tekevät mitä vaan rahasta.

  • Sekä Fogelholm että Sundvik saavat toki hyötyä yritysyhteistyöstään.

   Asian ydin on se, että nähdäkseni vain toinen heistä antaa ravitsemustieteellisesti validiin näyttöön perustuvia ruokavaliosuosituksia. Toinen puolestaan suosittelee jättämään terveelliset vaihtoehdot pois vaikka näyttö ei tätä tue. Paitsi tietenkin yhteistyökumppanin jutuilla on ok herkutella – vaikka kys. henkilö on blogikirjoituksissaan aiemmin ollut hyvinkin vastahankaan ns. rennompaa painonhallinta, johon kuuluu herkuttelu, kohtaan …

   • Näyttö tukee hyvin vahvasti jättämään sokerin ruokavaliosta kokonaan pois. Australian viranomaiset ovat tässä meitä valovuoden edellä. Mutta eihän täällä sellaista tehdä. CocaCola voisi suuttua.

    Olen ollut Samin Alku -ryhmässä mukana. Siinä puhutaan rennosta painonhallinnasta. Siten, että ei pingoteta. Se perustuu maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Ihmiset voivat sillä ruokavaliolla hyvin. Se vaikuttaa mm. aivotoimintaan piristäen ja virkistäen. Se vaikuttaa yleisesn vireyteen ja ja jaksamiseen. Se vaikuttaa limaisuuden häviämiseen, ihon kuntoon parantavasti, se vaikuttaa vatsan kuntoon, epämääräiset vatsavaivat katoavat jne. Ja tässä sivussa monella on painokin mukavasti pudonnut.

    Itselläni ei pudonnut, mutta en ole siitä huolissani, kun tiputettavaa on vain 5kg. Tiivistymistä kyllä on tapahtunut. Muut muutokset olotilassa puhuvat puolestaan. Ei kiinnosta se mikä on virallista, validia tai what ever. Viljatta ja maidotta on hyvä olla. Kilo kasviksia ja marjoja päivässä. Sopivasti lihaa ja munia. Kaikki prosessoimatonta. Jos haluan pitää kerran viikossa pizzaperjantain, niin silloin otan vapauden syödä vaikka tuon rautanaudan ja syön sen nautiskellen.

    Fogelin kannattajat voivat sitten herkutella hänen suosiman mallin mukaan. Minulle se ei sovi, joten valitsen toisin. Ja yhä useampi tekee niin. BTW, reumaa sairastava ystäväni pääsi tämän ruokavalion avulla eroon reumalääkkeistään.

    Minä en usko sokeasti ketään. Mutta uskon sen, mitä itse kropassani tunnen. Jos ruokavaliota rukkaamalla pääsen eroon vatsavaivoista ilman, että syön happosalpaajia ja vatsansuojaajia, limaisuudesta eroon ilman antibioottikuureja ja iho-ongelmista eroon ilman lääkekuureja ja erikoisvoiteita, nivelkivuista eroon ilman särkylääkkeitä, vain jättämällä muutaman ruoka-aineen pois ruokavaliostani, niin tottamooses teen niin!

   • ”Näyttö tukee hyvin vahvasti jättämään sokerin ruokavaliosta kokonaan pois.”

    Eipä taida tällaista näyttöä olla, saa korjata linkittämällä tuoreen katsauksen tai meta-analyysin jos löytyy.

    Olen kyllä henk.kohtaisesti mututuntumana samaa mieltä siitä, että sokeria ei kyllä kannattaisi olla ollenkaan – limut ja karkit tms. pois vaan.

 8. Kolme selvennystä: 1) australialaiset viranomaiset eivät käske jättämään lisättyä sokeria kokonaan pois, vaan rajoittamaan sen käyttöä. Ihan sama viesti ainakin pyramidissa kuin meillä, pyramidin rakenne vain on eri. 2) Tieteellinen näyttö ei riitä sille, että suositeltaisiin esim. 5 E% (n. 25-30 g/pv) sokeria. WHO:n uusimmassa kannanotossa tästä oli ihan selvä esitys. Ainoa näyttö noin tiukalle suositukselle perustui pariin toisen maailmansidan jälkeiseen japanilaiseen tutkimukseen, jossa sokerin erittäin pieni saanti (sodan hävinneessä massa) vähensi olennaisesti karieksen esiintyvyyttä. Näyttö aivan liian heikko nykytilanteeseen. Tässä kohtuullisen tuore katsaus sokerista ja terveydestä, jos jotakuta kiinnostaa. http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/view/19104 3) Tutkijat tekevät yhteistyötä teollisuuden kanssa, tämä on osa sekä suomalaista että eurooppalaista tiedepolitiikkaa ja myös osa työtä, jolla tieteellinen osaaminen voidaan valjastaa yhteiskunnan käyttöön. Yhteistyössä tutkijat eivät hyödy henkilökohtaisesti. Tärkeää on myös, että yritysrahoitus ei muodosta olennaista osaa tutkijan saamista määrärahoista. Lopuksi pitää myös muistaa, että yhteistyö ei ole todiste lahjonnasta tai taipumuksesta valehteluun sen enempää liike-elämässä kuin tieteessä. Jos jollakin on selvää näyttöä, että tuloksia tai johtopäätöksiä vääristellään yrityksiä suosivaan suuntaan, tämä on eri asia. Pidän ajatusta siitä, että olen ”myynyt sieluni Cambridge dieetille tai Cokikselle” kohtuullisen höpönä. Olenko julkisesti kertaakaan sanonut, että juokaa vain sokerilimuja? Tietääkseni en.

 9. Arvasin, että Fogelholm lukee tätä palstaa 🙂 Ja ryntää puolustamaan itseään. Ei kuitenkaan puolusta Sami Sundvikia, kun blogisti väittää hänen myyneen sielunsa Kotipizzalle. Ei yllättänyt sekään.

  Tiedostavien ihmisten joukko kasvaa ja yhä useampi jättää dinosaurusten suositukset omaan arvoonsa. Ei ole vielä lakia, että niitä olisi pakko noudattaa. Suomessa tietenkin sellaistakin varmasti joku suunnittelee, mutta valvonta tekee siitä mahdottomuuden.

  Itse jatkan ennemmin omien oppieni mukaan ja jaan tietoa myös muille siitä kiinnostuneille. Omat oppini ovat lähempänä Sami Sundvikin kuin Mikael Fogelholmin oppeja.

  Kaiken lisäksi Sami on mukava tyyppi, eikä ollenkaan ylimielinen.

  • Mie tykkään ilkeän suorapuhesiista ja jyrkistä tyypeistä kuten Myllykangas, Jörn Donner, Isaac Newton ja Dr. House. Ja Einsteinin elämäkerran suomentajan Seppo Hyrkäksen mukaan Albert oli paskiainen. Näiltä löytyy totuus.

   • Dr. House on fiktiota. Luulisi, että Skepsis ry:n jäsen sentään tykkäisi jostain ihan todistettavasti olemassa olevasta 😉

   • Dr. House on fiktiota, Aku Ankan taskukirjat on fiktiota, mutta kansa tykkää.
    Yhdessä kyselyssä Suomen kansa tahtoisi lääkärikseen Dr. Housen, mikä on hiukan yllättävää.

    Vaihtoehtolääkintäväelle ollee taas yllättävää se, minkä minä näin O’brien showssa: että lääkärien pojat Hugh Laurie ja Conan O’Brien morkkasivat vaihtoehtolääkintähumbuugiin turvautuvia kavereitaan ja kehottivat ihmisiä menemään ihan oikeaan kunnon lääkäriin, jos ovat kipeinä.

   • Ärhäkästä Myllykankaasta on nyt Hesarissa haastattelu-juttu

    http://www.hs.fi/elama/a1432698244958
    ”Homeopatia, reiki ja kaukoparannus saavat huuhaan vihaajan kiihtymään
    Suhteemme terveyteen on kieroutunut, sanoo terveyssosiologi Markku
    Myllykangas. Tartumme uskomushoitoihin ja kävelemme ruokakauppaan kuin
    apteekkiin, sillä tarinat vetoavat paremmin kuin faktat.”

   • Aivan luokatonta höpinää, todennäköisesti jonkun enkelipalloja näkevän hörhön blogi.

   • Ihan tuttua soopaahan tuo Liinanblogin teksti oli. Wanhaa cunnon ”lääketiede-ei-perustu-tieteeseen” hömppää (pohjana tahallinen? väärinymmärrys BMJ:n artikkelin ydinviestistä), klassinen ”miljoona kärpästä ei voi olla väärässä” argumentti, plasebovaikutuksen roolin virheellinen esittäminen ja uskontopuppua. Näitä mahtuu 13 tusinaan.

   • Liinan blogi:
    ”British Medical Journal (BMJ) pitää yllä säännöllisesti päivitettävää Clinical Evidence eli Kliininen Näyttö –tietokantaa. Siitä palvelun käyttäjäksi rekisteröityneet voivat tsekata, mitä tutkimusnäyttöä mistäkin yksittäisen sairauden tai oireyhtymän hoidosta on olemassa.

    BMJ Clinical Evidence on koonnut systemaattisia katsauksia tutkimustuloksista, jotka on saatu käyttämällä satunnaistettua kontrolloitua koetta (RCT) tutkimusmenetelmänä. Sitä pidetään nykyisin ns. näyttöön perustuvan lääketieteen (evidence based medicine) perustana.

    Kun 3000 erilaista hoitomuotoa koskevat RCT-tutkimusten tulokset käytiin läpi, kävi ilmi, että vain 35 % niistä oli tutkimuksin todettu joko hyödyllisiksi tai todennäköisesti hyödyllisiksi. Puolet tutkituista hoitomuodoista sijoittui luokkaan ”vaikutus tuntematon”. Alla olevassa kuviossa harmaa alue (50%) tarkoittaa niiden hoitojen osuutta, joiden vaikuttavuudesta ei ole näyttöä. Tutkituista hoidoista 11% osoittautui RCT-tutkimuksin hyödyllisiksi, 24% oli todennäköisesti hyödyllisiä, 7% ”niin ja näin”, 7 % epätodennäköistä, että olisivat hyödyllisiä ja 3 %todennäköisesti tehottomia tai haitallisia.”

    Summa summarum. Yhtälailla ”uskomushoitoa” on monet ”lääketieteelliset” hoidot. Miksi ette lainkaan kyseenalaista tätä? Onko Myllykangas aivan urpå?

   • Oleellisin ero ollee pyrkimyksissä.

    Myllykangas haluaa eroon hötöstä, Liina haluaa sitä lisää.

    Ero on vähän sama kuin räväkkä Soini joutuisi myöntämään korruptiota olevan meilläkin mutta pyrkivän siitä eroon ja haukkuisi Italian ja Kreikan lyttyyn, Samalla kuitenkin Berlusconi ja Tsipras kehuisivat korruptiota heille hyvänä asiana ja haluaisivat sitä lisää ja tarjoisivat meillekin..

   • ”Summa summarum. Yhtälailla ”uskomushoitoa” on monet ”lääketieteelliset” hoidot.”

    Pieleen menee. Ensinnäkin, isot, ihmisillä tehdyt kokeelliset tutkimukset eivät ole ainut näytön muoto – ts. vaikuttavuutta arvioitaessa ei katsota PELKÄSTÄÄN niitä. Toki ne ovat ensisijainen tutkimusnäytön muoto (pl. niitä tehdyt systematisoiut katsaukset ja/tai meta-analyysit). Toisekseen, tieteen parissa on vähintäänkin pyrkimys EBM:ään eli evidenssiin pohjaavaan hoitoon – ts. siihen, että ym. kaltaisia trialeja toteutetaan ja vaaditaan uusilta lääkkeiltä.

    Uskomushoidossa nämä kriteerit eivät täyty: esim. kokeellisia tutkimuksia joko ei tehdä tai sitten ne ovat laadultaan kaikki tyynni ala-arvoisia.

  • ”Tiedostavien ihmisten joukko kasvaa ja yhä useampi jättää dinosaurusten suositukset omaan arvoonsa. ”

   Olette siis tiedostaneet että kotipizzan pizzat ovat erittäin terveellisiä, hyvin tiedostettu.

   • Eipä tainnut nyt enää keskustelu pyöriä vain kotipizzassa.. nähdäkseni muutenkin keskustelu ”Sundvikin pizzoista” on hyvin provosoivaa ja mustavalkoista. Miksi sen pitää olla joko täyttä p*skaa tai huippuhyvä tuote? Mielestäni on vain suurpiirteisesti hyvä, että tälläisessä lihavuusepidemiassa myös pikaruualle annetaan hieman terveellisempiä vaihtoehtoja. Eipä tuo puhdasta luonnonruokaa voita, mutta mikäli pitää jonkun pizzalla elellä, niin on tämä kai parempaa vaihtoehtoa? Muutenkin toivoisin ihmisille kultaisempaa keskitietä sekä positiivisempaa asennoitumista sekä asioihin että kanssaihmisiin. 🙂

   • Nämä pitsat eivät ole terveellisempiä kuin jokin toinen pitsa. Kyse on vahvasta mielikuvamarkkinoinnista, joka johtaa kuluttajia harhaan.

  • Ajatella, että ihminen ihan oikoo itseään koskevia väitteitä. Sundvik saa toki tehdä samoin – ja on suorastaan suotavaa että tekee – mikäli oiottavaa löytyy.

   Mukava eli ei, sillä ei ole mitään tekemistä väitteiden asiasisällön kanssa. Ne ja vain ne ovat keskeistä tässä asiassa.

   • Tai sitten Sundvik ei koe että hänen pitäisi lueskella tai puolustella itseään koskevia väitteitä jonkun tavallisen tallaajan blogin kommenttiosiossa. 😀

   • Tai sitten niin. Eipä tuo asioita mihinkään muuta.

 10. Sinulla on hyviä kirjoituksia ja arvostan taisteluasi kaikenmaailman huuhaata vastaan.

  Voisitko seuraavaksi kirjoittaa näistä iltapäivälehdissäkin paljon esillä olleista ”väsymysoireyhtymästä” ja ”kroonisesta borrelioosista” että ne ovat huuhaata ja täysin korvien välissä. Eivät tunnu ihmiset ymmärtävän.

  Myös GMO-aihe kaipaisi selvennystä. Moni ihminen vastustaa geenimanipuloituja elintarvikkeita vaikka ne on tutkimuksissa todettu täysin terveellisiksi.

   • Hyvä artikkeli. Pitää myös ottaa huomioon, että antibioottikuurin jälkeiset oireet saattavat olla psyykkisiä eikä mitenkään liitoksissa itse borrelioosiin. Voidaankin miettiä sopisiko psykoterapia ja antidepressiivinen lääkehoito ”kroonisen” borrelioosin hoitokeinoksi.

    Artikkelissa kuitenkin pisti silmään se, että siinä mainittiin sähköallergia ja fibromyalgia – kummatkin näistä ovat luulosairauksia. Kummankaan kohdalla olemassaoloa ei ole pystytty todistamaan. Eli sama asia kuin aiemmin mainitsemani huuhaa-sairauden ”kroonisen väsymysoireyhtymän” kohdalla.

  • ”Tutkimuksissa” juu. Ja kenen rahoittamissa? Miten naiveja ihmiset voivatkaan olla.

   Ja kerrohan Ossi mitä tiedät borrelioosista ja väsymysoireyhtymästä? Tai laitahan näytöt tähän, missä todistetaan niiden olevan huuhaata ja vian korvien välissä? Borrelioosi kun on ihan verikokein osoitettavissa. Ja se tulee räjähtämään käsiin tulevina vuosina. Tämä on kuultu asiaan perehtyneeltä lääkäriltä.

   Saksassa näissäkin asioissa ollaan paljon meitä viisaampia.

   Täällä muuten joku väitti fibromyalgiaakin luulotaudiksi. Sitä se ei ole, vaan syy voi olla hormonaalinen.

   • Saksassa sitä ja saksassa tätä, mitäs jos kerääntyisitte yhteen kaikki kristallipallot, yksisarvisenkesyttäjät, miasmanviilaajat ja muut korkeuksissa leijujat ja muuttaisitte sinne saksa nimiseen ihmemaahan.

   • Jassoo. Taidat äxyy vaikuttaa Tampereella päin? Ettet vain myös ajelisi moottoripyörällä?

   • Luetaanpas ne viestit tarkemmin. Ossi ei puhunut borrelioosista vaan ns. kroonisesta borrelioosista, so. pseudotieteellisestä ajatuksesta siitä, että antibioottihoidon jälkeen henkilöllä olisi borrelioosi-infektio. Tämä siis huolimatta siitä ettei taudinaiheuttajia verestä löydy.

    Lääkkeenä tähän käyttävät kys. hömppädiagnooseja jakelevat tahot mm. TODELLA pitkäaikaisia antibioottikuureja – viis siis siitä, ettei uhrilla ole enää borrelioosia! Tässä jos missä on kyseessä törkeän tarpeeton & potentiaalisesti hyvinkin ongelmallinen lääkehoito.

   • ”Ja kerrohan Ossi mitä tiedät borrelioosista ja väsymysoireyhtymästä? Tai laitahan näytöt tähän, missä todistetaan niiden olevan huuhaata ja vian korvien välissä? Borrelioosi kun on ihan verikokein osoitettavissa. Ja se tulee räjähtämään käsiin tulevina vuosina. Tämä on kuultu asiaan perehtyneeltä lääkäriltä.Saksassa näissäkin asioissa ollaan paljon meitä viisaampia.”

    Mikäli joku ei tiedä, kun nämä huuhaan kannattajat aina puhuvat siitä, kuinka Saksassa ollaan borrelioosiasioissa paljon Suomea edellä, niin nämä henkilöt viittaavat pitkälti Saksassa sijaitseviin yksityisiin huuhaa-klinikoihin, jotka mittaavat ihmisiltä borreliavasta-aineita ja ottavat muita turhia kokeita, ja sitten tekevät näistä omat villit ja omiin intresseihin sopivat johtopäätöksensä ja aloittavat tyhjänpäiväiset kuukausien vitamiini- ja antibioottihoidot. Mitään tekemistä näyttöön perustuvan hoidon tai paremman hoidon kanssa tällä ei ole. Kyseessä on pelkkä rahastus ja kusetus, jota Suomessakin harrastetaan samalla tavalla nykyään mm. kilpirauhasasioissa funktionaalisten puoskareiden toimesta.

   • Kuten sanoin väsymysoireyhtymä ja fibromyalgia ovat luulosairauksia. Kummankaan kohdalla olemassaoloa ei ole pystytty todistamaan. En jaksaisi toistaa itseäni. On täysin käsittämätöntä että siitä tehdään sairaus jos on vähän väsynyt sillä kaikki ovat välillä vähän väsyneitä. Pitäisi miettiä mikä sen väsymyksen aiheuttaa, esimerkiksi nukkuuko liian vähän, syökö hyvin, liikkuuko tarpeeksi. Jos on terveelliset elämäntavat niin ei varmasti tuollaiseen huuhaa-sairauteen sairastu.

    Kuten nimimerkki ”Mie” sanoikin, puhuin kroonisesta borrelioosista, opettele lukemaan. Borrelioosista sen verran, että siitä puhutaan aivan liikaa. Kyse ei ole kuitenkaan mistään pahasta sairaudesta, vaan bakteerista joka on helposti hoidettavissa parin viikon antibioottikuurilla.

    Tuli tässä mieleen noista funktionaalisista lääkäreistä tapaus, jossa vaimoni muutama vuosi sitten sairastui keuhkoputken tulehdukseen ja meni yksityiselle lääkäriasemalle. Hän joutui valitettavasti funktionaalisen, eli huuhaa-lääkärin hoidettavaksi. Tämä lääkäri määräsi vaimolleni antibioottikuurin lisäksi otettavaksi D-vitamiinitasot verinäytteestä ja tulosten jälkeen suositteli 100 mikrogrammaa D-vitamiinia, eli yli 10-kertaisen määrän suomen suositukseen nähden. Vaimoni teki kyseisestä lääkäristä kirjallisen valituksen ja asiaan puututtiin. Toivottavasti tulevaisudessa D-vitamiinin ja muiden huuhaa-luontaistuotteiden myynti ja maahantuonti suomessa kielletään kokonaan, etteivät tyhmät pääse pilaamaan niillä terveyttään.

   • ”Jassoo. Taidat äxyy vaikuttaa Tampereella päin? Ettet vain myös ajelisi moottoripyörällä?”

    Vaikuttaako käyttämäni kulkuneuvo kenties jotenkin huuhaa-hoitojen toimivuuteen?

   • Ossi, yritin jo aikaisemmin laittaa useammankin linkin tutkimuksiin liittyen krooniseen väsymysoireyhtymään ja fibromyalgiaan, mutta ylläpito ei hyväksynyt viestiäni. Ilmeisesti kommentteihin ei saa laittaa linkkejä tutkimuksiin tai ylläpito ei hyväksy viestejä jotka ovat hänen mielipiteidensä vastaisia.

    Et ole selvästikään kumpaankaan sairauteen tutustunut. Nyt kuulostaa enemmän siltä, että esimerkiksi kroonisen väsymysoireyhtymän kohdalla olet vain lukenut sairauden nimen ja tehnyt pelkästään sen perusteella johtopäätöksen. CFS on neurologinen sairaus, joka yleensä alkaa infektion jälkeen/laukaisemana ja osa sitä sairastavista on hyvinkin heikossa kunnossa sänkypotilaina.

    D-vitamiinin puolesta on olemassa useampikin tutkimus.

 11. Itse muistuttaisin kaikkia siitä, että tämä on blogi. Blogiin kuuluu kärkäs kirjoitus ja tämä blogi usein kuitenkin perustelee itseään huomattavasti muita paremmin. Aina kannattaisi lukea avaus niin tarkasti, että tietää mitä sillä haetaan. Otsikko on vain huomiotaherättävä eikä niinkään se asia mitä itse tekstissä näen. Asiaa on se, että kyse on mielikuvista ja siitä kuinka yhtäkkiä hommat muuttuvatkin ja kyseenalaistetaan motiivit. Kauppaako entinen puhdasruuan tuputtaja nyt einestä? Mielestäni tässä on siitä kyse 😀

  • kai te tiedätte, että Sundvik on ollut aikoinaan töissä Kotipizzan aluepäällikkönä ennen luontaistuotealalle siirtymistä… onhan siinä tullut ”tietotaitoa” ravitsemuksesta… paljonkohan se provikka nyt olikaan…

 12. Sundvik on tätä nykyä myynyt sielunsa Freetoxaajat humpuukiravintosivustolle…niin se miehen mieli muuttuu naisen kauneuden edessä. Sitä ennen oli tosin julkisesti haukkunut koko sivuston blogissaan jota puoli Suomea lukee. N o l o a.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s