Fimea: Yksikään kilpirauhasasiantuntija ei suosittele T3-hoitoa yksinään siihen liittyvien haittavaikutusten takia


Embed from Getty Images

Fimea tyrmää lääkäriliiton ohella T3-monoterapian.

Yksikään kilpirauhasasiantuntija ei suosittele T3-hoitoa yksinään siihen liittyvien haittavaikutusten takia.

Fimea kertoo kannastaan Wilsonin syndroomaan nettisivuillaan. Artikkeli on julkaistu Sic!-lehden ja -verkkolehden numerossa 1/2015. Fimean mielestä Wilsonin syndrooma on uusi muoti-ilmiö. Henkilöitä, joilla ei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, on alettu hoitaa etenkin T3-hoidolla pelkän oirekuvauksen perusteella. T3-hoito on löytänyt tiensä myös dopingkäyttöön.

Fimean hyökkää suoraan Taija Somppia vastaan:

Kilpirauhassairauksista kirjoitetaan paljon, ja asiantuntijaksi saattaa ilmoittautua henkilö, jolta alan koulutus kokonaan puuttuu. Usein tällaisella henkilöllä on myös kaupallisia tavoitteita, eli hän samalla mainostaa ja myy esimerkiksi palveluita tai tuotteita.

13 thoughts on “Fimea: Yksikään kilpirauhasasiantuntija ei suosittele T3-hoitoa yksinään siihen liittyvien haittavaikutusten takia

  • Ei missään. Koko kirjoitus on sellainen, että sen ymmärtäminen vaatii taustojen tuntemista. Taija Somppi on ainoa henkilö Suomessa, joka täyttää kuvauksen kriteerit.

   • ”Kilpirauhassairauksista kirjoitetaan paljon, ja asiantuntijaksi saattaa ilmoittautua henkilö, jolta alan koulutus kokonaan puuttuu.”

    Nähdäkseni, vaikka kuvaus sopii Somppiin, niin sopii se yhtälailla kaikkiin muihinkin Wilsonin syndroomaan lääkityksiä kirjoittaneisiin ”asiantuntijoihin”. En ainakaan ole kuullut, että yksikään sisätautilääkäri tai endokrinologi olisi moiseen huuhaatouhuun lähtenyt. Sehän koko hommassa on ollutkin huvittavaa alusta lähtien. Joukko puoskareita rupeaa soveltamaan omia hoitojaan vasten kaikkea tieteellistä näyttöä ja asiakkaita ei yhtään edes ihmetytä mistä nämä puoskarit ovat tämän kilpirauhaserityisosaamisensa hankkineet.

  • Tästä tulee heti mieleen, että Fimea yksilöi henkilön, mutta jättää vain nimen pois. Aika epäreilua. Tällainen toiminta tekee Sompista marttyyrin ja tukee hänen väitettään ajojahdista. Fimean tiedotuspolitiikka ei ole tätä päivää.

   • Fimea tekikin virheen, kun hyökkäsi Taija Sompin kimppuun. Eivät tajunneet, että hyökkäys toimii niin hyvänä mainoksena Sompin puolesta, että Somppi jo mainostaa Fimean kirjoitusta Facebookissa

   • Myös Wilsonin syndrooman kourissa kiemurtelevat blogistit saavat usein uutta virtaa tällaisista kirjoituksista ja salaliittoteoriat lehahtavat lentoon.

    Mietinkin tässä pitäisikö laittaa talousfoliota pään ympärille ennen ulosmenoa? yrittääkö Valvira, THL, Marttaliitto tai joku muu taho vaikuttaa ajatuksiini, eihän sitä koskaan tiedä, mistään ei ole varmuutta.

   • ”Tästä tulee heti mieleen, että Fimea yksilöi henkilön, mutta jättää vain nimen pois. Aika epäreilua. Tällainen toiminta tekee Sompista marttyyrin ja tukee hänen väitettään ajojahdista. Fimean tiedotuspolitiikka ei ole tätä päivää.”

    Tästä kommentista puolestaan tulee mieleen ”????”. Mitä ihmettä? Jos asiat sanotaan suoraan – asiantuntijoita leikkivät henkilöt jotka eivät niitä ole – muttei yksilöidä tarpeettomasti (sillä tällaisia vaihtoehtolääketieteen harjoittajia on pilvin pimein) miten se tekee kenestäkään marttyyrin?

    Mitä Fimean sitten olisi pitänyt sanoa? Kirjoittaa nimellä yhdestä henkilöstä, ikäänkuin tämä kysymys riippuisi yhdestä yhdestä ihmisestä?

 1. Se, että puhutaan Wilsonin syndroomasta, osoittaa täydellistä tietämättömyyttä. Potilaiden keskuudessa puhutaan esim. Euthyroid Sick Syndromesta. Wilsonin syndroomaa ei ole olemassakaan.

  • Jaa, taasko tälle keksitylle sairaudelle on uusi nimi pitänyt keksiä? Ei suoraan sanottuna auta asiaanne, jos yritätte vaihtaa sairauden nimeä, joka toinen kuukausi, kun edellinen ehtii saada tarpeeksi kyseenalaista mainetta. Mitäs kaikkia näitä jo on….. Wilsonin syndrooma, epätyypillinen kilpirauhasen vajaatoiminta, rt3-syndrooma ja nyt vielä euthyroid sick syndrome.

  • Ongelmana tässä on se, että tämä kys. syndrooma on seurausta esim. aliravitsemuksesta, sydämen vajaatoiminnasta, stressistä tms. tms. – ts. hyvin, hyvin hajanainen kirjo terveysongelmia. Kilpirauhasen toiminnasta ei vaikuta olevan mitään ongelmaa, eikä näin ollen kilpirauhashormonihoitoon ole aihetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s