15 thoughts on “Vaihtoehtohoito voi tappaa – viimeinen osa

 1. Tämä ikävä tapaus on taas varoitus vaihtoehtoisista syöpähoidoista jotka ovat täysin tehottomia.

 2. Ehkä on liioiteltua sanoa, vanhempien (minikossa) ilmoittaneen kuolemasta, kun äitihän menehtyi jo saman höpötyksen seuraksena… Todella turhaa ja surullista.

 3. Lukekaa Peter Götzschen kirja “Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus” Ehkä se antaa vähän ajattelemisen aihetta tieteellisestä korruptiosta ns “lääketieteen” parissa. Suosittelen myös englanninkielentaitoisille sivustoa (poistettu linkki roskatiedettä levittävälle sivustolle)

  • Kirjan lukeminen ei paranna yhtään vaihtoehtoisten syöpähoitojen toimivuutta, ne on edelleen pelkkää kusetusta.

  • Lääkeyhtiöiden toiminnassa on paljon kielteistä, se on aivan totta.

   Tämä ei mitenkään tee vaihtoehtohoidoista yhtään sen toimivampia.

 4. Oletko Mie kokeillut koskan mitään ”vaihtoehtohoitoa”? Entä mitä lasket ”vaihtoehtohoidoksi”?

   • No tästä voidaan Mie päätellä, että et ole iällä pilattu 🙂 Ja onnittelut terveydestä! Vielä sellainen kysymys, että miten erotat vaihtoehtohoidon / lääketieteen ja uskomushoidon / lääketieteen? Vai ovatko ne mielestäsi sama asia? Uskomus- sanana on negatiivinen.

    Minulla on kokemusta ns. vaihtoehtoisista hoidoista. Ja juuri sen vuoksi en halua sulkea niitä pois omasta valikoimastani, koska olen hyötynyt niistä. Olen siis samaa ”vaivaa” hoidattanut molempien kautta ja avun toi tämä vaihtoehtoinen vaihtoehto.

    Uskon sen mitä näen / koen. Se on minulle todellista. Ihan kaikkia tutkimuksia sensijaan en usko, koska tiedeän miten niihin voidaan vaikuttaa ja lopputulosta vääristää. Esimerkkinä tästä YLE:n uutisointi siitä, kuinka sokeriteollisuus vaikutti ravitsemussuosituksiin USA:ssa. Jopa tutkimuksia vääristeltiin ja kiinnitettiin huomioita muuhun, kuin asian ytimeen, että sokeri on vaarallista ja se pitäisi suosituksissa huomioida. Mukana oli mm. cocacola.

   • Vaihtoehtolääketiede = uskomushoidot. Pääpiirtettäin. Toki kaikki uskomushoidot eivät ole päätyneet vaihtoehtolääketieteen pariin.

    Ja mitä näkemiseesi/kokemiseesi tulee, tiedäthän mm. plasebovaikutuksen? Sattuman roolin? Spontaanin remission?

    Vai kuvitteletko kykeneväsi kohtelemaan itseäsi koehenkilönä ilman pienintäkään metodologista ongelmaa?

 5. En ole koehenkilö. Enkä kohtele itseäni koehenkilönä. Olen ihminen, minä. Minulla on fyysinen, psyykkinen, henkinen ja sosiaalinen minä. Minulla on tunto ja tunteet. Ei siis ole mitään metodologista ongelmaa. Ainakaan itselläni. Muista en tiedä. Teen niin kuin parhaaksi itselleni näen ja koen. Jos koen jonkin asian huonona ja sen vaikutukset huonona, vältän sitä. Jos taas jokin seikka tuntuu hyvälle, ja aiheuttaa hyvää, sitä lisää. Sama juttu tuon paranemisen kanssa. Jos yksi ei toimi, niin kokeilen toista. Ja tässä tapauksessa lääkärin antama hoito oli tarpeeton tai väärä ja ”vaihtoehtoinen” taas toi avun. Toki on ollut myös tilanteita, missä nämä ovat olleet toisin päin. Itse valitsen itselleni parhaan vaihtoedon. Koska voin.

  • Vastauksesi kertoo, että syyseuraussuhteiden hahmottaminen ei ole sinulle ihan ongelmatonta. Jos sinulle syntyy tunne, että joku hoito auttaa, se ei ole sama asia kuin että hoito oikeasti auttaisi. Hoito saattaa olla sinulle silti hyödytön tai jopa turha. Vakavia asioita ei kannata ratkaista ihan fiilispohjalta.

   • Vaihtoehtoiset syöpähoidot ovat hyvä esimerkki tästä itsepetoksesta, potilas tuntee hoidon auttavan mutta karmea totuus paljastuu myöhemmin.

 6. Osa ihmisistä tulee hakeutumaan vaihtoehtohoitoihin niin kauan kuin perushoidot eivät toimi. Ei se ole sen kummempaa.

  • Tuo ei ole ainoa syy. Suuri osa asiakkaista ei ymmärrä vaikuttavuutta ollenkaan. Osa ei välitä vaikuttavuudesta ts. valitaan hoito, joka tuntuu kivalta ja johon liittyy jännä tarina, vaikka tiedetään hyödyttömäksi. Joillekin on markkinoitu sairauksia, joita ei ole. Asiakkaita on myös peloteltu olemaan ottamasta vastaan terveydenhoitopalveluja. Osa on psyykkisesti sekaisin tai henkisesti riippuvaisia vaihtoehtohoitajastaan. Osa on medikalisaatio/paramedikalisaatioharhan vallassa ja haluaa, että itselle tai lapselle tehdään jotain, vaikka tiedossa olisi, että sairaus menisi parhaiten ohi itsestään. Osa on manipuloitu uskomaan, että sairaus tuottaa hyvää karmaa, jolloin ei pyritäkään terveyteen vaan ns. vaihoehtoisiin päämääriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s