Valkee Oy teki rikosilmoituksen blogista – syyttäjä lopetti tutkimukset


Poliisi ja syyttäjä ovat nyt vahvistaneet, että Ear light swindle -blogistin tekemät Valkeeta koskevat havainnot ovat tosia – rikosta ei ole tapahtunut. Syyttäjä on keskeyttänyt asian tutkimisen – faktat pysyvät netissä.

Valkee Oy on tehnyt tutkintapyynnön Ear light swindle blogista tammikuussa 2014. On varsin helppo huomata, ettei kyseinen blogi riko mitään lakia. Siksi myös syyttäjä on keskeyttänyt jutun tutkimuksen 2015. Tämän tyyppinen kiusanteko, joka on siis kestänyt vuoden, on erittäin hävytöntä ja julmaa, mutta minua ei Valkee Oy:n toiminta yllätä lainkaan. Yhtiön moraali on kaikissa asioissa erittäin alhainen. Blogistille tutkintapyyntö on aiheuttanut unettomia öitä. Jo pelkästään yli 50 sivuisen pumaskan lukeminen lienee tuskaa, mutta toivoisin, että Ear light swindel julkaisi koko dokumentin, koska haluaisin lukea, yrittääkö Valkee Oy johdatella poliisia harhaan.

Tiettävästi roskatiedeblogista ei ole tehty tutkintapyyntöä. Tämä saattaa johtua Valkeen arviosta, että suomenkielistä blogia lukee niin vähän tulevista potentiaalisista asiakkaista. Tai ainakaan poliisi ei ole uhrannut vähäisiä resurssejaan siihen, että se alkaisi selvittämään blogistin henkilöllisyyttä.

Valkeella on mahdollisuus siviilikanteeseen. Itse olen henkisesti varautunut siihen, että koska yhtiöllä on käytössään vielä runsaasti veronmaksajien rahoja, että yhtiö yrittäisi myynninedistämistemppuna haastaa blogisteja oikeuteen. Valkeen näkökulmasta lopputuloksella ei nimittäin olisi merkitystä. Jos Valkee Oy häviäisi siviilikanteen, niin se vain johtuisi siitä, että oikeus ei ymmärrä korvavalon takana olevaa täysin uutta ja mullistavaa tiedettä.

Embed from Getty Images

 

Valkee Oy:n esittämän teorian mukaan heikkotehoinenkin (1 lumen /0.72 mW/cm2) led-valo tunkeutuu korvakäytävää pitkin kuuloluiden läpi syvälle aivokudokseen aiheuttaen reaktion valoherkässä OPN3 proteiinissa, joka välittää viestin serotoniinille (ei melatoniinille, niin kuin kirkasvalolamput), jonka seurauksena Kärppäpelaajien reaktiokyky kasvaa.

5 thoughts on “Valkee Oy teki rikosilmoituksen blogista – syyttäjä lopetti tutkimukset

  1. Valkeen Twitter-sivulta: ”Sanottakoon: Valkee ei ole osapuolena N.N:n toimintaa selvittäneessä esitutkinnassa, josta hän itse maanantaina twiittasi.” Asialla lieneekin ollut toinen yrityksen perustajista.

    • Valkee Oy on ensin uhannut yleisesti blogikirjoittajia omassa blogissaan. Sitten Valkee Oy on lähettänyt yhdelle bloggaajalle hävyttömän uhkauskirjeen. Sitten Valkee Oy on laatinut tutkintapyynnön poliisille ja todennäköisesti maksanut laadinnassa apuna käytetyn lakimiehen palkkion. Tällöin on selvinnyt, että yhtiön kunniaa ei voi loukata ja tutkintapyyntö tehdään yksityishenkilön nimissä. Valkee Oy on ollut asiassa osapuolena ja primus motor. Normaalisti yhtiö olisi myöntänyt olevansa väärässä, pyytänyt anteeksi blogistilta ja lausunut muutaman sanan sananvapauden tärkeydestä. USA:n markkinoille pyrkivälle sattui nyt paha virhe, sillä yritykset jotka yrittävät vaientaa kritiikin, saavat huonon maineen tuossa maassa.

  2. En halua sotkea artikkelin kommentointia, mutta ajattelin, että tämäkin olisi hyvä saattaa ihmisten tietoon kun koskee samantyyppistä hyvin kyseenalaista toimintaa.

    Kaikki muistanevat, kun syksyllä 2014 tämän sivuston jutuissa useaan otteeseen mainittu Taija Somppi yritti usuttaa fanilaumansa toimittaja Tiina Raevaaran kimppuun väittäen, että Raevaara olisi tämän blogin ylläpitäjä. Eräs toinen bloginpitäjä kirjoitti asiasta sivuillaan ja paljasti Sompin valheet. Asiassa selvisi sittemmin, että Somppi oli yrittänyt haastaa tätä blogistia oikeuteen kunnianloukkauksesta. Siis siitä, että paljasti Sompin valehdelleen. Eli osaavat ne muutkin. Alla linkki asiasta.

    http://eioototta.fi/amplia-klinikka-levittaa-vaaraa-tietoa-tarkoituksellisesti/

    • Minä en saa tietää näistä epätoivoisista yrityksistä, koska kun tutkintakynnys ei ylity, niin poliisi ei selvitä henkilöllisyyttäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s