Kysely: Pitäisikö pakkausmerkintä määrätä pakolliseksi, jos tuote sisältää DNA:ta?


Embed from Getty Images

 

Oklahoman valtionyliopiston maatalousekonomian tiedekunta teki äskettäin tutkimuksen, jonka mukaan 80,44 % vastaajista tukisi hallituksen politiikkaa, että tuotteisiin, jotka sisältävät DNA:ta pitäisi laittaa pakollinen merkintä. FooDs tutkimus on kuukausittain tehtävä online tutkimus, jossa on mukana edustava näyte USA:n populaatiosta. Suuri enemmistö (82 %) vastaajista tukee pakollisia GMO-merkintöjä, mutta suurin piirtein yhtä suuri enemmistö (80 %) tukee myös pakollisia DNA-merkintöjä.

Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö pakollinen DNA-merkintä ottaa käyttöön myös Suomessa?

Embed from Getty Images

7 thoughts on “Kysely: Pitäisikö pakkausmerkintä määrätä pakolliseksi, jos tuote sisältää DNA:ta?

 1. Aika hauska juttu.

  Muistan hieman vastaavanlaisen tempauksen vuosien takaa. TV-shown tekijät haastattelivat kadulla tapaamiaan ihmisiä. Kysymys kuului: Mitä ajattelisit jos ystäväsi tunnustaisi olevansa homo sapiens?

  • HEH 😀
   Kun panettelin s24:llä poliitikkoa leikilläni, että kuuluu Homojen sukuun, niin sensuroivat minut. Biologisen faktan poistivat.. 😉

 2. Jotenkin tulee mieleen kotimainen elintarvikevalmistaja, joka kampanjoi ettei heidän tuotteitssaan ole lisättyjä E- koodeja. Tämähän on paitsi paskapuhetta, myös törkeää kuluttajien harhaanjohtamista.

   • Taitaa olla Snellman, Ainakin yksi nettituttu boikotoi sitä koska yhtiö kampanjoi populistisesti e-koodi- ja GMO-pelolla.

   • En malta olla mainitsematta, että se kansallisesti kuuluisampi nimi, kansallisuusmies Snellman, vähätteli luonnontietoa tarpeettomana..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s