Kilpirauhaslääkäreiden kantelu Lääkärilehdestä veti vesiperän


 

Tuomiolla olevien yksityislääkäreiden epätoivoinen itku Lääkärilehden ja Potilaan lääkärilehden asiallista artikkelia kohtaan veti luonnollisesti vesiperän. Kiusallisia tietoja lääkäreiden toimista kertonut juttu yritettiin mitätöidä tekemällä siitä suureen ääneen suuri valitus Julkisen sanan neuvostolle. Neuvosto on tehnyt ratkaisunsa 21.1.2014. joka oli vapauttava. Lääkärilehti oli toiminut aivan asiallisesti. Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu seurata tapaus loppuun asti.

Julkisen sanan neuvosto toteaa, että kantelijat eivät olleet tunnistettavissa jutun perusteella. Sen takia heitä ei ollut tarpeen kuulla samassa yhteydessä eikä heille syntynyt asiassa vastineoikeutta.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Suomen Lääkärilehti ja Potilaan lääkärilehti eivät ole rikkoneet hyvää journalistista tapaa.

 

edit 23.2.2014

Vastineen Suomen Terveysjärjestön sivulle kirjoittanut homeopaatti Merja Lindström. Julkisen sana neuvostoon kuuluu 14 asiantuntijaa, joiden jokaisen koulutus ja kokemus journalismista on parempi kuin Merja Lindströmin. Siitä huolimatta tämä täti kehtaa väittää, että hän osaa tulkita journalistin ohjeita paremmin kuin nämä 14 asiantuntijaa. On tällä muijalla ainakin pokkaa.

Jokaisesta Merja Lindstömin kirjoituksesta ja mediaesiintymisistä löytyy kohtia, jotka eivät ole totta:

Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu kiistanalaisissa asioissa haastatella aina molempien osapuolien edustajia ja tuoda heidän näkemyksensä puolueettomasti esille.

Väite on perätön.

Olen sitä mieltä, että kun journalistin ohjeiden mukaan (12) tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti, niin tästä on se seuraus, että Merja Lindströmiä ei voi haastatella mihinkään JNS:n alaiseen mediaan, sillä kellään ei ole niin paljon aikaa, että hänen lausunnostaan saataisiin ruodittua esiin se osuus, joka on totta.

2 thoughts on “Kilpirauhaslääkäreiden kantelu Lääkärilehdestä veti vesiperän

  1. Mistä vetoa, että julkisessa keskustelussa kilpirauhaslääkärit kuitenkin sivuuttavat sen faktan että kanne kaatui, ja kertovat vain tehneensä kanteen asiasta.
    Tai sitten olen vain pessimistisellä tuulella.

    Asiasta kolmanteen, havaitsitko Suomeenkin rantautuneen kännykkäaplikaation? CosmEthics joka väittää auttavansa kuluttajia tekemään turvallisempia kosmetiikka ostoksia. Sen toimintaperiaatteet vaan näyttävät lähinnä nojaavan tekijän omaan mielipiteeseen siitä mikä on harmillista, sillä yleisesti tunnettuja allergeeneja (hajusteet, parafenyleenidiamiini, formaldehydin vapauttajat jne.) aplikaatio ei listaa vaarallisiksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s