Vaihtoehtohoito voi tappaa, osa 2


But I quickly realised that money is just another form of energy, and when we are being of service and living our purpose the money will easily flow to us. Plus, we need money in order to make a significant difference in the world. To me, money means I can look after my health, look after my family, and build my biz and team up so that I can spread my message far and wide.

Kirjoitin yli vuosi sitten australialaisen Jessica Ainscoughin äidistä, joka turvautui rintasyövän hoidossa vaihtoehtoterapiaan ja kuoli. Oli surullista huomata, että myös Jessica Ainscoughtin tila on vuodessa pahentunut kenties ratkaisevalla tavalla.

Jessica oli seitsemän vuotta sitten 22-vuotias lupaava, lahjakas aikakauslehtitoimittaja, joka biletti Australian yössä niin kuin kuka tahansa kaunis, nuori nainen. Lääkärin vastaanotolla hänelle kerrottiin, että hänen vasen käsi on seulana kasvaimista. Kyse oli harvinaisesta syövästä Epithelioid Sarcoma. Ainoa vaihtoehto, jos hän haluaa selvitä, on koko käden amputaatio. Kauhistuttava toimenpide, jota tehdään harvoin, mutta tämä syöpä uusiutuu usein ja lähettää etäpesäkkeitä imusolmuihin.

Jessicalle tehtiin rajoitettu perfuusio rajaan eli hän sai vahvaa kemoterapiaa suonen sisäisellä virtauksella käteensä. Syöpä uusiutui vuoden kuluttua. Harvinaisten syöpien ongelma on se, että ei tiedetä, mikä hoitotaktiikka, kemoterapiayhditelmä voisi olla toista tehokkaampi. Hänelle ehdotettiin amputaatiota uudestaan, paras ratkaisu, vaikka senkään tehosta ei ole täyttä varmuutta. Jessica kääntyi internetin puoleen. Hän sai tietää, että kehollamme on uskomaton kyky parantua itsekseen, jos vain huolehdimme sille oikean ympäristön. Hän löysi Gersonin terapian. Jessica päätti toisin ja The Wellness Warrior, hyvinvointisoturi, oli syntynyt.

Jessica alkoi hoitamaan itseään Gersonin terapialla: luomukasvisdietillä, joka tunti juotavilla mehuilla, lisäravinteilla ja 5 kertaa päivässä tehtävillä kahviperäruiskeilla. Ja kuten usein käy, kun valitsee huijausterapian oikean lääketieteen tilalle, alkaa voida hyvin, aluksi. Jessica ryhtyi eläväksi todisteeksi. Hän perusti blogin, kirjoitti kirjan, toimi motivaatiopuhujana, antoi mediahaastatteluja. Hän loi koko uran itsensä ympärille. Hän keräsi tuhansia seuraajia ja rahasti 100 $ luentokerralta per kuulija. Neljän vuoden aikana hän on jakanut tarinaansa sadoille tuhansille online-lukijoille. Hän on saanut valtavasti sympatiaa osakseen traagisessa tilanteessaan.

Kirja on tärkeä vaihtoehtohoitojen markkinoinnissa.

Jessican sarkooman viiden vuoden elossaololuku ilman leikkausta on 35 % ja kymmenen vuoden elossaololuku on 33 %. Tämä viittaa siihen, että tässä syöpätyypissä on alatyyppi, joka ei ole niin vaarallinen. Ne jotka kuolevat, kuolevat viiden ensimmäisen vuoden aikana ja lisäkuolemat viiden vuoden jälkeen ovat harvassa. Jessica oli onnekas kuuluessaan tähän ryhmään.

Kiertueella helmikuussa 2014. Käsi teipattu.

Oikeasti Jessica ei ole ansainnut sympatiaa osakseen. Hän on valehdellut itselleen, hän on valehdellut seuraajilleen, hän on valehdellut suurelle yleisölle ja salannut totuuden todellisesta tilanteestaan. Viime keväänä kiinnitettiin huomiota Jessican tapaan peittää vasen kätensä. Syötä googlen kuvahakuun Jessica Ainscough ja katso hänen vastenta kättään. Kuvat ovat on otettu usein niin, ettei käsi näy tai se on peitetty vaatteella. Joissain vuonna 2013 otetuissa kuvissa voi nähdä käden selkämyksessä punaisia leesioita. Tauti on pahentunut. Hänen äitinsä kuoli seurattuaan tyttärensä hoitolinjaa. Edes tämä ei pysäyttänyt Jessicaa, vaan hän jatkoi Gersonin terapian ylistämistä syynä hänen omaan selviytymiseensä. Hän vain lisäsi varoituksen, että terapia ei tehoa kaikilla, koska jokainen syöpä ja jokainen yksilö on erilainen. Hän myös kertoi ansaitsevansa rahaa enemmän kuin ikinä voisi ansaita, jos hän olisi töissä jossain yhtiössä. ”Jokainen ansaitsee tällaisen vapauden,tuen ja rakkauden elämäänsä”.

Tämän vuoden joulukuun blogikirjoituksessa Jessica tunnustaa sairautensa pahenemisen. Hän kertoo, että tämä vuosi on saanut hänet polvilleen, seitsemään vuoteen hän ei ole ollut näin sairas. Syöpä oli muuttunut todella agressiiviseksi. Hänellä on olkapäässä iso fungatiivinen möykky. Se on vuotanut jo kymmenen kuukauden ajan ja siksi hän on ollut heikossa kunnossa. Hän on joutunut lopettamaan kaiken ja vain levännyt.

”Tallon on tehnyt ruuat, kaikki mehut ja taloustyöt, pessyt hiukseni.”

Jessica on tehnyt päätöksen, josta kuulemme ensi vuonna. Hän siis valmistaa ihailijoitaan tulevaan. Hän kertoo työskenetelevänsä onkologin kanssa, joka ei tuomitse häntä – siis ei vaihtoehtohoitajan kanssa. Toivon, että päätös on amputaatio, mikä saattaa vielä pelastaa hänet. Kyse voi olla myös tähän tutkimukseen perustuvasta hoidosta.

Hänen bloginsa kommentteihin ilmestyi kirjoituksia, joiden mukaan hän ei ole noudattanut kirjassa esitettyä Gersonin terapiaa täsmälleen kirjan ohjeiden mukaan ja siksi se ei ole auttanut. Kovimmat hoitoon uskovat eivät siis luovu uskostaan, vaikka heillä on nyt edessään elävä todiste hoidon tehottomuudesta.

Jessica on saanut seuraajia syöpäsairaista, jotka ovat luopuneet koululääketieteen hoidoista. Osa heistä on menehtynyt. Se on todella surullista.

Rahankeräystilaisuus syöpäsairaalle

Olen seurannut Suomessa kauhulla Hunks-tanssija Jani Kokin taivalta. Jani on sairastanut 2 vuotta peräaukon syöpää, josta hän käyttää yleisempää nimitystä suolistosyöpä. Hän kieltäytyi syöpäleikkauksesta, koska olisi joutunut käyttämään avannepussia loppuelämänsä. Jani muutti ruokavaliota ja kas syöpälääkäri totesi hänen tilanteensa olevan stabiili ja antiosidanttiklinikan kaveri, että hänen tilansa on parantunut. Tästä ei pidä tehdä sellaista johtopäätöstä, että syöpälääkäri olisi väärässä. Kavereiden rahoilla Jani meni Kroatiaan hotelliin, jonka ruoka on pelkästään raakaruokaa. Hän on uskomattoman kiitollinen, että valitsi tämän tien, mutta ei paljasta testituloksia, koska dokumentti on tekeillä. Jani perusti yhtiön nimeltä Puhdas Tie, mikä viittaa likaisiin lääkkeisiin. Hänen sivustoltaan voi ostaa henkilökohtaisia ravintoneuvoja ja lukea blogia. Haastatteluissa hän kertoo, että täysillä tehty treeni happamoittaa elimistöä, vaikka veren ja solujen Ph on tarkan säätelyn alaisia. Hän ei käy tutkimuksissa, koska magneettitutkimuslaitteet eivät tee hyvää ihmiselle. Kokki myös tietää ihmisiä, jotka ovat kuolleet sytostaattihoitoihin. Puuttuu enää kirja ”Syövän ruokavaliohoito – Jani kokin parantavat raakaruokareseptit”. Onko hän Suomen ”The Wellness Warrior”?

13 thoughts on “Vaihtoehtohoito voi tappaa, osa 2

 1. Seura-lehden tv-liite nro 51-52/2014 s. 35 ”Minä – Steve McQueen”-esittely-laatikossa:
  ”Ennemmänkin olisi myös voitu ammentaa näyttelijän viime vaiheista. Syöpää sairastanut, kalliita vaihtoehtohoitoja Meksikon puolelta hakenut amerikkalaistähti kääntyi uskoonkin ennen kuolemaansa 50-vuotiaana.”

 2. Kävin kurkkaamassa Janin yrityksen sivuja. Mikä siellä viittaa ”likaisiin lääkkeisiin”?

  • Sytostaatit eivät tietenkään ole terveellisiä. Ne tappavat käsitykseni mukaan myös terveitä soluja. Mutta jos ihminen kuolee syöpään sytostaattihoidosta huolimatta, niin ehkä se syöpä kuitenkin on suurin syypää. Ainakin se on ollut syy, miksi sytostaatteihin on päädytty. Näissä tapauksissa on vaikea kelata aikaa taaksepäin ja kokeilla miten olisi käynyt ilman sytostaatteja.

   On myös tapauksia, joissa syöpä on parantunut ilman sytostaatteja ja ilman sädehoitoa. Se, miksi näin on käynyt lienee tieteellekin vielä arvoitus.

   • syöpä voi äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa syödä itsensä hengiltä. jos kasvainmassa kasvaa aggressiivisesti, hurjaa vauhtia, voi olla ettei kasvainmassan verenkierto enää riitä, ja se menee kuolioon, tuhoutuu. tässä ei ole mitään mystistä. vielä vähemmän mitään ihmeellistä. ainscoughin tai kokin tapauksissa syöpä on hitaasti kasvavaa lajia, ja tällaista ”ihmettä” on turha odottaa. lähisukulaiseni on nähnyt lääkärinurallaan noin 50 vaihtoehtohoitoihin vakaasti uskonutta ja niihin turvautunutta kuolemansairasta. yksikään heistä ei selvinnyt.

 3. No mikä niissä haastatteluissa sitten viittaa likaisiin lääkkeisiin? Oikeasti tämä kiinnostaa minua.

  • Janin valitsema lääkkeetön linja on saanut nimen Puhdas Tie – ikään kuin lääkkeellinen tie olisi likainen. Hän sanoo tuntevansa ihmisiä, jotka ovat kuolleet sytostaatteihin.

   • Kukahan mahtaa olle tehnyt diagnoosin että nämä ihmiset ovat kuolleet sytostaatteihin?

 4. Another disturbing case is Evita Ramparte – she claims she was diagnosed with ovarian cancer but further digging reveals she NEVER had an evidence-based diagnosis. Now she promotes herself as using food and exercise to cure her cancer – which she probably never had in the first place.

 5. http://www.iltalehti.fi/viihde/2015072320075705_vi.shtml

  Vaihtoehtohoidot eivät tehonneet: Jani Kokki leikkautti peräsuolisyöpänsä. Jani Kokki on elävä todiste siitä, että vaihtoehtohoidot eivät tehoa syöpään. Raakaruuan syöminen oli ihan turhaa, ystävät kustansivat Jani Kokin Kroatiaan ihan turhaan, palauttaako Jani rahat? Jani Kokin tila huononi, mutta sen tiedon Seiska-lehti ja Jani salasivat niiltä muilta syöpäpotilailta, jotka Janin esimerkkiä noudattaen kieltäytyivät leikkauksesta. Missä on median vastuu?

  • Odotettavissahan tämä oli. Kyllä kuolemanpelko yhden kakkapussin aina päihittää. On kuitenkin hyvin mahdollista, että leikkaus on tehty liian myöhään. Kaksi vuotta on melko pitkä aika antaa taudin kehittyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s