Puhelinluetteloharhauttaja soitti kotiin, kertoi työntekijänsä sairaskertomuksen, uhkasi ottaa yhteyttä juristiin ja löi luurin korvaan


Olen poikkeuksellisen paljon kirjoittanut muutaman päivän roskatiedeblogia piinaavasta puhelinluetteloharhauttajasta, koska olen aistinut valtavan pahuuden tämän toiminnan takana. Valintani kirjoittaa nimettömänä näyttää saavan juuri sen oikeutuksen, jota olen pelännyt.

Eilen illalla Scanria Oy:n johtaja soitti kello 20:33. Kyse oli Youtubevideosta, joka on ollut kuultavana sivuillani ja joka eilen poistui netistä ainakin toistaiseksi. Puhelun aikana johtaja kertoi työntekijänsä sairaskertomuksen, uhkasi juristilla ja löi luurin korvaan.

Asiasta kertoi Kalle Maurola Uuden Suomen blogissaan. Toivon että blogini lukijat käyvät antamassa palautetta Kallelle rohkeutta rohkeassa teossaan. Pienyrittäjät tarvitsevat rohkeita tekoja. Itse pelkään todella paljon perheeni puolesta.

Edit 3.12.2014 Puhelu on kuunneltavissa:

 

 

Muistan kun pienessä työpaikassa esimies paljasti vahingossa, että naispuolinen työtoveri oli tehnyt abortin (henkilö ei ollut itse paikalla). Tuo nainen irtisanottiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Hän kosti tekemällä rikosilmoituksen esimiehestä. Esimies sai pienen sakon, mutta eniten esimiestä potutti se kohtelu, johon hän joutui. Häntä kohdeltiin kuin pahaa rikollista: hänestä otettiin rikollisen valokuvat, häneltä otettiin sormenjäljet, ja hänestä otettiin DNA-näyte.

Puhelussa Scanian hallituksen puheenjohtaja, 64, yrittää saada poistetuksi Youtubessa olevan puhelinmyyjän kiusallisen puhelun. Me yrittäjät olemme tottuneet vastaaviin puheluihin ja siksi meidän korvissa puhelu ei tunnu pilkalliselta. Se on vaan niin, että nämä myyjät vetävät työnantajan vaatiman setin läpi, sanoi heille mitä tahansa siihen väliin. Siksi syntyy ulkopulisen korvissa hauskalta kuulostavia tilanteita, mutta yrittäjiä ei naurata. Jos esimerksi sanoo, ettei tee sopimuksia puhelimessa, niin tämä ei lankaan pysäytä näitä hemmoja.

Taktiikka, jolla Scanian hallituksen puheenjohtaja yrittää saada poistetuksi nauhoituksen netistä, on se, että äänitteessä pilkattaisiin sairasta ihmistä. Tämä on tietenkin hyvä taktiikka. Työnantaja siis sympaattisesti puolustaa sairasta työntekijäänsä, joka on joutunut hävyttömän pilkanteon kohteeksi. Toinen taktiikka olisi väittää, että työntekijä on toiminut ohjeiden vastaisesti eikä ole enää yrityksen palveluksessa eikä puhelu edusta yrityksen normaalia toimintaa. Hommalta putoaa pohja pois, kun hallituksen puheenjohtaja käyttää molempia taktiikoita ja itse ryhtyy haukkumaan sairasta työntekijäänsä kelvottomaksi, jonka ei olisi koskaan pitänyt tulla tähän työhön. Puhelinmyyjä on nauhotteessa täysin normaali.

Hallituksen puheenjohtaja kertoo myös, että nettisivuilla on myyntitapa, joka on kerrottu. Tämän puhelun julkaisun idea on siinä, että oikeasti myyjät eivät noudata tätä myyntitapaa.

Mielenkiintoista on se, että hallituksen puheenjohtaja kuulee ensimmäisen kerran yrityksen toimintaan kohdistuvasta arvostelusta. Ehkä hän ei todella tiedä, että myyjät eivät noudata netissä kerrottua myyntitapaa. Suomen yrittäjät on varoittanut tästä firmasta, mistä hallituksen puheenjohtaja myös on täysin tietämätön ja toimii Suomen yrittäjien erään alajärjestön puheenjohtajana. Suomen yrittäjät siis pelaa kaksinaamaista peliä.

 

9 thoughts on “Puhelinluetteloharhauttaja soitti kotiin, kertoi työntekijänsä sairaskertomuksen, uhkasi ottaa yhteyttä juristiin ja löi luurin korvaan

 1. Jos tämän blogin pitäjä käyttää googlea ja haluaa vaihtaa ajatuksia videon julkaisijan kanssa, niin yhteystietojen löytäminen ei ole vaikeaa. 😉

 2. Tästä tapauksesta tulee mieleen Markus Pönkä (googlettakaa jos ei soita kelloja) vuosien takaa. Harhaanjohtavalla markkinoinnilla voidaan tehdä helposti rahaa ja kun markkinointi kohdistetaan yrityksiin, eivät kuluttajansuojasäädökset päde.

  No, näissä asioissa kyllä yleensä paha saa palkkansa. Toimintaan vaaditaan niin suurta röyhkeyttä, että siinä tulee useimmiten astuneeksi sellaisillekin varpaille, jotka pitäisi jättää rauhaan.

  • Pönkähän on nyt lusimassa murhasta. En tiedä tuliko hänelle talousrikoksista tuomiota.

   • Kyllä tuli. Törkeistä petoksista jne.

    Ja voisi melkein tuosta murhastakin sanoa, että se oli tiettävästi osa tapahtumaketjua, johon olennaisesti liittyivät nämä harmaat bisnekset.

 3. Puhelu on toistaiseksi kuultavissa. Viidakkorumpu kertoi, että videosta on tehty Youtubelle kantelu syystä, että siinä loukataan yksityisyyden suojaa. Youtube on kuulemma antanut 48 tuntia aikaa tämän videon poistamiseen. Tämän jälkeen video menee Youtuben tarkistettavaksi. Mikäli siinä ilmenee kokonaisia nimiä, lapsipornoa, pankkitilien numeroita, sodomiaa, tai muuta sopimatonta, niin video tullaan poistamaan. Kuulemma tämä 48 tunnin countdown alkoi 3.12.2014 iltapäivällä. Epätodennäköistä on, että videota poistettaisiin, mutta mikäli näin käy, niin kukaties olisi mukavaa, että mahdollisimman moni sen näkisi. Ei varmaan mukavaa Kuosmaselle, mutta minä en siitä välitä. Joten tämän blogin lukijat, laittakaa videota jakoon kaikilla kanavilla missä se on mahdollista jakaa. Scanrian kaltaisten parasiitti-yritysten toimintamallit pitää saada mahdollisen monen ihmisen tietoon.

  En _tietenkään_ tunne videon julkaisijaa, mutta julkaisija, jos luet tätä blogia, niin muistutan, että on muitakin julkaisualustoja kuin Youtube.
  Stay tuned!

  • Olen arvannut tämän. Siksi olen selostanut toivottavasti riittävästi nauhotteiden sisältöä. Varmasti yrittävät puuttua myös kirjoituksiini. Olenko suojassa? Onko perheeni turvassa?

 4. – Hakemistopalveluista ei ole yritykselle mitään hyötyä, yrityksen tiedot löytyvät netistä ilmankin. Käytännössä nämä hakemistopalvelut myyvät yrityksille ei-mitään, lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo.

 5. Tämä on kyllä hyvää työtä sinulta Tiina! Kiitos. Joutaa vastuuseen tuo ”yrittelijä”.

 6. Tuskinpa Mc Kuosmanen niminen liivijengi tulee tuon videon julkaisijan ovelle. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s