Puhelinluetteloharhauttaja syyttää roskatiedeblogia huijariksi


Kirjoitin kesällä tämän artikkelin (klikkaa artikkeliin) , jossa kerroin pienyrittäjiä piinaavasta puhelinluetteloharhautuksesta. Yrittäjät saavat puhelun, jossa tarjotaan näkyvyyttä alueellisessa puhelinluettelossa. Mitään puhelinluetteloa ei kuitenkaan ole olemassa. Puhelinluettelollahan tarkoitetaan laajalevikkistä painotuotetta. Oikeasti kyse on virtuaalisesta puhelinluettelosta eli hakemistosta.

Eilen (27.11.2014) yhtiön edustaja Martti Kuosmanen kävi kirjoittamassa hävyttömyyksiä blogikirjoituksen kommettiosaan syyttäen roskatiedeblogia mm. huijariksi. Jokainen voi itse lukea molemmat kirjoitukset ja päätellä kumpi meistä on huijari.

Tämä tietysti vain innosti tutustumaan aiheeseen uudestaan ja lisää. Kalle Maurola on ladannut Youtubeen samanlaisen puhelun, jonka minäkin sain, mutta puhelu saa hulvattoman hauskan yllätyskäänteen, kun Kalle ryhtyy vedättämään puhelinmyyjää. Kuuntele tämä klassikon aineksia omava tallenne: edit: (TALLENNE ON POISTETTU 2.12. ja palutettu 3.12. niin, että myyjän nimi on poistettu)

Puhelun alussa puhelinmyyjä livauttaa, että ”Yrityksen (nimi) perustietojen ylläpito maksaa 79 euroa.” Sitten puhelinmyyjä alkaa kysyä niitä perustietoja, jotka hänellä jo on. Jos puhelu jatkuisi normaalin kaavan mukaan, seuraisi esittelyä siitä, kuinka tärkeä puhelinluettelo on yrityksen näkyvyyden kannalta ja myyntityötä kalliimpien pakettien muodossa. Tarkoitus on, että uhri unohtaa alun ilmoituksen palvelun hinnasta. Syntyy suullinen sopimus.

Rehelliset yritykset eivät tee suullisia sopimuksia. Normaali tapa on, että yrittäjä saa kirjallisen sopimuksen sähköpostiinsa, jonka hän voi hyväksyä vastaamalla.

Vastineessaan tälle blogille Martti Kuosmanen vakuuttaa, että ”Riitaisuudet ratkaistaan käytännössä AINA asiakkaan eduksi.” Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että tilauksen voi perua, jos yhtiö lähettää laskun. Tämä oli hyvä tieto.

Ihan viime vuoden aikana on tapahtunut mukavaa teknistä kehitystä. Matkapuhelimeen voi ladata Fonecta Caller nimisen sovelluksen, josta löytyvät yritysten puhelinnumerot ja osoitteet. Yrityksen nimellä voi googlata, jolloin pääsee käsiksi sähköpostiosoitteisiin. Fonecta Caller näyttää myös kesken puhelun sen kuka soittaa. Sinun ei siis enää tarvitse vastata puhelinmyyjille. Puhelinluetteloita tai hakemistoja ei enää tarvita.

8 thoughts on “Puhelinluetteloharhauttaja syyttää roskatiedeblogia huijariksi

  • Tarkoitin siis tietenkin tätä luettelohuijaria, ihan vaan selvennyksenä ennenkuin joku vaihtoehtoälypää alkaa viisastella.

 1. Roskatiede-blogi on surullinen esimerkki juuri siitä, mitä se yrittää vastustaa – roskasta, joka yrittää olla jotakin vakavasti otettavaa. Blogin kirjoittaja piileksii raukkamaisesti nimettömyyden suojissa, josta kirjoittelee paikkansa pitämätöntä sontaa. Missään vaiheessa tämä kirjoittaja ei ole lainkaan vaivautunut tarkistamaan esittämiensä väitteiden todenperäisyyttä haukkumaltaan osapuolelta. Jo alkeellinen toimituksellinen työ journalismin parissa edellyttäisi sellaista. Blogin pitäjälle riittää faktoiksi hänen oma tuohtumuksensa ja kaunaiset virhepäätelmänsä.

  Yrityksemme kohdalla blogin pitäjä olisi koska tahansa voinut selvittää faktat ottamalla meihin yhteyttä tai vaikka käymällä tapaamassa yrityksemme edustajia. Hän voisi tehdä sen vieläkin. Blogin pitäjä kyllä tietää jo nyt aivan hyvin, että hänen kirjoituksensa Suomen Numerokeskusta koskien on perusteiltaan täyttä sopaa, mutta ei kykene enää perääntymään.

  Olen yllättynyt, että joku vaivautuu nimettömänä puskan takaa, joillakin minulle tuntemattomaksi jäävillä motiiveilla, mollamaan perusteettomilla kirjoituksilla konserniamme, joka on Suomen vanhin hakemistokustantaja (toiminut yli 20 vuotta) ja työllistää jatkuvasti noin sata suomalaista, maksaa veronsa Suomeen ja on arvostettu lähes jokaisena toimintavuotenaan korkeimpaan luottoluokitusluokkaan.

  Mutta kun kerran tällaisia kaunablogeja joku haluaa näköjään ylläpitää, niin toivotan vain onnea ja menestystä valitsemallanne tiellä. Omalta osaltani lopetan keskustelun tähän.
  Scanria-konserni, Suomen Numerokeskus Oy, Martti Kuosmanen

  • Meidänkin yritystä olette onnistuneet kusettamaan jo kolmesti, vaikka emme
   missään vaiheessa ole halunneet palvelujanne. Nyt aiomme tehdä rikosilmoituksen – kolmas kerta on jo liikaa. Miten joku voi tehdä koko elämäntyönsä huijaamalla ihmisiä – uskomatonta skeidaa koko tuote. Scanria konserni on kuin monipäinen käärme – jos yhden osaa torjua, niin jo toinen ehtii puraista. Uskomatonta pahuutta.

 2. Kolme kertaa meidänkin yritystä on tämä Scanria onnistunut huijaamaan.
  HÄVETKÄÄ!!!!!

 3. Minuakin, tai edustamaani kansallisjärjestöä ko. huijarifirma yritti huijata. Pääsin kuitenkin heistä eroon, maksamatta mitään, mutta kaksi viikkoa piti sen eteen tehdä töitä.

 4. Hei,

  Ovat aktivoituneet jälleen soittelemaan useista firmoista joiden kaikkien takana on Oy Scanria Ab.
  Tyyli on vanha, ”tarkistamme että yrityksenne tiedot ovat ajantasalla”. Sitten tuleekin lasku ja vedotaan johonkin sopimukseen,
  Varokaa siis näitä:
  Suomen Numerokeskus
  Telehaku Yritystietokanta
  Scanria.

  Yrittäjille neuvo: kysykää nimeä ja yritystä, jos on näistä kyse niin sanotte jyrkästi että ette tarvitse ettekä tilaa mitään ja lopetatte puhelun. Ja jos kehtaavat vielä laskun lähettää niin siitä kirjallinen reklamaatio välittömästi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s