Tiina Raevaaralla ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa


Yleensä poistan kaikki henkilöllisyyttäni koskevat arvailut. Viime päivinä on kuitenkin tulvinut pyyntöjä kertoa, että minä en ole Tiina Raevaara. Koska arvostan Tiina Raevaaraa teen poikkeuksen ja kerron:

Tiina Raevaaralla ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa.

 

Itseasiassa meillä on niin erilainen tyyli kirjoittaa, ettei oikeaa sekaantumisen vaaraa ole. Minä kärsin lukihäiriöstä joka näkyy blogissani runsaina kirjoitusvirheinä: erityisesti kaksoiskonsonanteissa toisen puuttuessa ja kirjainten kääntymisenä – sk muuttuu ks:ksi. Sanasokeana en pysty korjaamaan virheitä. Tiina Raevaara on oikea kirjailija.

Tässä tapauksessa on kyse Tiina Raevaaran mustamaalaamisesta. Tarkoitus on heikentää hänen julkisten kirjoitustensa uskottavuutta väittämällä, että hän pitäisi alhaista nimetöntä blogia. En yllättyisi jos samassa yhteydessä väitettäisiin, että blogissani on rikollista materiaalia, jolloin lukijat tekisivät sellaisen virheellisen johtopäätöksen, että Raevaara olisi rikollinen.

Jokainen joka lukee molempia, huomaa asian todellisen laidan. Myös väitteen esittäjän on ollut pakko vakuutua asiasta. Väite on siis puhdas hävytön provokaatio ja kertoo väitteen esittäjän moraalista kaiken: sitä ei ole.

Pysyn nimettömänä juuri sen takia, että silloin minun ei tarvitse piitata näistä paskahousuista. Minun kunniaani he eivät pysty loukkaamaan, koska nimettömällä blogistilla ei ole kunniaa, jota loukata. Raevaaran, Puskan, Schwabin, Välimäen ja muiden täytyy vain sietää tätä ruokonta toimintaa, jonka tarkoituksena on liiketoiminnan esteiden vähentäminen.

Edit 16:24 Myös väitteet, että Raevaara olisi plagioinut tätä blogia ovat perättömiä.

29 thoughts on “Tiina Raevaaralla ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa

 1. Kiitos paljon, hyvin toimittu! Olisiko mahdollista, että viilaisit myös profiilikuvaustasi hieman, jotta se erottuisi Raevaarasta (etunimi, ikä, 2 poikaa, tiede – nämä tiedot hänestä on kerrottu Wikipediassakin).

 2. En ole lukenut Raevaaran wikipediatietoja. Se että ikäni, nimeni ja lapsieni lukumäärä ovat ilmeisesti täsmälleen samat kuin Raevaaralla on puhdasta sattumaa. En halua muuttaa tietoja vääriksi, mutta voin lisätä yhden sellaisen tiedon, jolla erotumme.

 3. …ymmärrän pointtisi, mutta jos netissä esittelee tutkimustuloksia, jotka saattavat suututtaa suuren määrän ihmisiä, niin nimettömyys on hyvä asia.

  • Tunnustan oikeuden anonymiteettiin netissä, mutta nimettömyys harvoin on hyvä asia uskottavuuden kannalta.

 4. Roskatieteen asia on asiallista ja tärkeää, mutta moderointi ja piileskely osittain pelkurimaista. Arvoistaisin tätä blogia enemmän, jos kirjoittajat olisivat suoraselkäisempiä.

  • Suorasta selästä ei nauti kovin kauaa jos hyypiöt oven takana tulee rautaputkien kanssa selkään takomaan.

   HS on nostanut esiin että vihaiset ihmiset on sulkeneet maahanmuuttotutkijoiden suut, Fogelholm ja ilmastontutkijat ovat joutuneet lopettamaan debatoinnin mm. vihan takia tai koska turhaa.

   Epidemiologian apul. prof. Tara Smith lopetti AIDS/HIV-jutut blogistaan senjälkeen kun hyypio tuli oven taa. Näytti katuvan, ettei ottanut anonyymitunnusta alunperin.

   Eli ainakin joissain tapauksissa: Joko anonyymiltä infoa tai täyshiljaisuus. Valitsen edellisen.

 5. Harmi että sinulla on lukihäiriö, ehkä joku voisi oikolukea tekstisi, jotka ovat sisällöltään äärimmäisen tärkeitä. Vaikka toisaalta, tuskin blogiasi vihaavat yksityisajattelijat ovat niin lukutaitoisia, että huomaavat virheitä 😉 Anteeksi, tuo oli rimanalitus.

   • Voisi ne oikoluettaa ilman henkilöllisyyden paljastumistakin. Ja voi ne joku oikolukea ja toimittaa korjatun tekstin vaikka et edes antaisi sitä oikoluettevaksi.

  • Poistan kommentit, joissa yleisesti väitetään jonkun loukkaavan jonkun kunniaa. Jos väittää toisen syyllistyneen rikokseen, siitä pitää pystyä esittämään sellainen näyttö, joka riittää syytteen nostamiseen. Muussa tapauksessa kirjoittaja itse syyllistyy rikokseen.

 6. Jos Tiina Raevaaralla ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa, niin miten sitten hänen nimensä mainitaan vuoden 2012 postauksessa lähteenä, jossa käsitellään Valkeen kirkasvalolaitetta 20.12.2012. On hän ainakin ollut inspiraationa. Vai?

  • Raevaara mainitaan poikkeuksellisesti kirjoituksessa, koska julkaisuhetkellä huomasin Raevaaran keksineen ennen minua, miten Valkee Oy:n kusetus oli tehty. Halusin toimia kuten tieteessä, että kunnia annetaan sille, jolle se kuuluu.

  • Tämä Raevaara-gate on nostanut kilpirauhasen vajaatoimintaa käsittelevien kirjoitusteni lukijamäärää 500 – 1000 % tällä viikolla. Onkohan tämä ollut alkuperäinen tarkoitus?

   • Toivottavasti kirjoituksesi avaa edes jonkun silmät.

   • Ja millä todistetaan, että et ole Raevaara? Arvaa uskovatko kaikki sitä? Tässä kaikessa on ehkä juoni, jolla oli tarkoitus joko nostaa tämän blogin ”profiilia”, tai sitten pönkittää Raevaaraa…

   • Kaikki järkevät ihmiset uskovat. Sen sijaan sellaiset joilla rumia motiiveja Raevaaraa vastaan, yrittävät epätoivoisesti ylläpitää epäilyä. Lisäksi: todistustaakka on tietenkin idioottimaisen väitteen esittäjällä.

   • Todistustaakka. Lempisana tällä palstalla. Myös Mie tykkää siitä. No, toisaalta, syytön kunnes syylliseksi todistetaan. Kyllä tämä asia silti kovasti haiskahtaa, joten ei sitä kannattane enempää tonkia.

   • Tämä on jo wanha juttu, mutta tartuin tuohon:
    ”skeptikkojen skeptikko: ”Arvaa uskovatko kaikki sitä?”

    Mitäpä sitä voi tuollaiseen vastata. Eivät varmasti usko, ja sillä uskovatko vai eivät, ei ole lopultakaan minkäänlaista merkitystä, koska joidenkin kohdalla todisteetkin ovat turhia.

    Joukosta löytyy aina ihmisiä jotka eivät tietyistä omista uskomuksistaan luovu vaikka heidän eteensä heittäisi minkälaiset todisteet.

    Näin vuosien päästäkin elää yhä ihmisiä jotka uskovat että WInCapita oli totta ja rehellistä liiketoimintaa, että oli olemassa valuuttaohjelma joka takoi lähes erehtymättömän ja tasaisesti satojen prosenttien vuosituottoja, ja koko homma kaatui pelkästään kateellisten virkamiesten ja poliisin ja pankkien salaliittoon, jotka eivät halunneet että ”tavalliset” ihmiset pääsisivät osaksi kultamunia munivasta Hannusta.

    EI huolimatta kaikista homman epäilyttävistä piirteistä, ei väliä vaikka sanottiin että ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita käydystä kaupankäynnistä, eikä Kailajärvi ole esittänyt sellaisia itsekään vapautumisensa jälkeen (pidätyksen aikoihin liikkui huhuja etteivät poliisit antaneet hänelle mahdollisuutta todistaa syyttömyyttään), eikä hän ole pystynyt myöskään koodaamaan tai toistamaan (tai kehittämään loppuun) sitä aiemmin tekemäänsä ihmeohjelmaa, vaikka sekin kuulemma oli suunnitteilla oikeudenkäyntien mainingeissa.

    Ja kaiken tapahtuneen jälkeen jotkut elävät yhä uskossa että he olivat virkamiesten salaliiton uhreja, jotka ryöstivät heidän miljoonien ja satojen miljooniensa saatavat jotka valuuttarobotti siellä ruksutti.

    Täysin vastaava ilmiö tapahtui 1920-luvulla alkuperäisen ponzihuijarin Charles Ponzin kohdalla. Monien mukaan syytön mies tuomittiin silloinkin.

    Maailmasta löytyy myös edelleen ihmisiä jotka edelleen uskovat (tai sitten tuntemattomasta syystä vakuuttavasti esittävät uskovansa) maan olevan edelleen litteä http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_flat_Earth_societies

    Eli minkäs teet. Kaikkia on täysin mahdoton vakuuttaa teki mitä tahansa. Siksi on turha yrittääkään aivan samoin kuin kaikkia on myös mahdoton miellyttää. Johonkin se raja on vedettävä

   • ”Näin vuosien päästäkin elää yhä ihmisiä jotka uskovat että WInCapita oli totta ja rehellistä liiketoimintaa”

    Ilkeät viranomaisrikolliset estivät ihan rehellisen Kultahannun toiminnan, aivan kuten ilkeät viranomaiset estävät myös vaihtoehtohoitojen käytön perusterveydenhuollossa.

    Vaihtoehtohoitojen kannattajat ovat usein innolla mukana myös muissa hölmöilyissä, kuten erilaiset verkostovedätykset.

 7. Muutama lähes ystävällinen sana ”alhaisen nimettömän blogin pitäjälle”:
  1) Anonyymiteetti on netin ihmisoikeus, pidä siitä kiinni.
  2) Muutama kirjoitusvihre on vain aitousleima, harvemmin ne haittaavat luetun ymmärtämistä. Jos kuitenkin haluat kirjoittaa kieliopillisesti virheetöntä tekstiä, niin käytä oikolukuohjelmaa. Tämä alusta (WordPress) ei taida sitä tarjota, mutta useimmat teksturit (vaikkapa LibreOffice) tarjoavat. Lisävaivana on tekstin kopiointi jommin kummin päin tai niin halutessaan edestakaisin.

 8. Tänään on perjantai lokakuun 3. päivä 2014. Kello on 11:07. Ilta-Sanomat julkaisi nettisivuillaan kello 11:01 uutisen ”Nasan Suomi -satelliitti tallensi yöllisen Euroopan – katso huikea kuva”

  Turun kirjamessuilla AGRICOLA-LAVAlla on juuri tällähetkellä menossa mielenkiintoinen haastattelu:
  11.00-11.20
  Tiina Raevaara: Laukaisu (Paasilinna). Perhesurma on rikoksista ehkäpä vaikeimmin ymmärrettävä teko. Silti joku tekee niin, Suomessakin, vaikka onneksi melko harvoin. Haastattelijana kustannuspäällikkö Kaisa Haatanen.

  • Osoitus teleportaatiosta tai sitten roskatiede-bogisti ei ole Tiina Raevaara.

 9. Jos sairas ihminen on saanut jostain lääkkeestä apua, niin hän haluaa sitä käyttää. On kyse sitten t4, t3 tai mistä vaan lääkkeestä.

  Jos sitä ei saa niin voi hakea/ tilata postilla Euroopasta. Valviran touhut näyttävät täältä ulkomailta lähinnä naurettavilta.

 10. Ei siinä mitään kummalista ole. Ohjelma on surkea. Skepsis ei hääri tämän blogin taustalla, sillä en ole yhdistyksen jäsen enkä tunne ketään jäsentä. Kirjoittajia on vain yksi, jonka henkilöllisyyttä kukaan saa tietää ikinä. Tyylien vaihtelu on mukavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s