Mitä tapahtuisi, jos näyttöön perustuva lääketiede korvattaisiin homeopatialla?


Kuvittele olevasi vakavasti sairas. Sinulle tilataan ambulanssi ja viedään päivystyspoliklinikalle. Valitettavasti kaupungissasi valtuustoon on päässyt viime vaaleissa enemmistö valtuutettuja, jotka kannattavat homeopatiaa. Päivystyspoliklikalla on enää vain homeopatiaa käyttäviä lääkäreitä:

 

7 thoughts on “Mitä tapahtuisi, jos näyttöön perustuva lääketiede korvattaisiin homeopatialla?

 1. Eikö tämä ole aika typerä kirjoitus? Homeopatian tarkoitus ei ole korvata länsimaista lääketiedettä ja tuo visiosi on naurettava. Nämä kaksi hoitomuotoa täydentävät toisiaan ja molemmista löytyy hyvät ja huonot puolensa. Jos tämä oli tarkoitettu kevennykseksi, niin ei oikein naurattanutkaan.

  Entäpä mitä tapahtuisi, jos maailmassa maalaisjärjen käyttö kiellettäisiin ja kaiken mitä tehdään, täytyisi olla tieteellisesti tutkittua ja sille pitäisi olla jonkin viraston hyväksyntä. Mutu-tuntuman käytöstä tulisi linnaa ja intuitio -sanana kiellettäisiin. Järkeilyä ei sallittaisi, vaan vaadittaisiin todistus ja sertifikaatti. Sinun kaltaisesi ihmiset tuntisivat olonsa varmasti hyvin turvalliseksi.

  • Tietyissä asioissa mutu ei vain toimi. Ajattele jos sillat rakennettaisiin puhtaasti mutu-tuntumalla tai lentokoneita ohjattaisin pelkän mutun perusteella.

   Lääketiede kuuluu niihin asioihin jossa ei voi edetä mutulla. Haluaisitko leikkaukseen jossa anestesiologi annostelisi nukutusainetta ihan fiiliksen mukaan ja jos olisit vielä hengissä, kirurgi leikkaisi aivoja mutun perusteella?

 2. Olipas heikkotasoinen kommentti ”lianalta”.

  1) Homeopatia on uskomushömppää eikä sellaisella ”täydennetä” menestyksekkäästi muuta kuin sitä harjoittavien tahojen tulotasoa. Se on tasan tarkkaan ainut homeopatian hyvä puoli. 🙂

  2) Ja ”maalaisjärki” on synonyymi opituille uskomuksille ja ennakkoluuloille. Jos luottaisimme siihen asioissa jotka vaativat tieteellistä tarkastelua, olisimme vielä keskiajalla.

 3. Mitä tapahtuu? Ihmisrotu (geenipooli) paranee ja ihminen sopeutuu paremmin luontoon, eikä toisinpäin, eli ihminen muokkaa luontoa sopeuttaakseen sen itseensä.

 4. Niin miten moni homeopatian kannattaja haluaisi henkeä uhkaavassa tilanteessa ko. hoitoa? Ja miten moni homeopaatti itse turvautuisi homeopaattisiin hoitoihin hätätilanteissa.

  Joskus leikittelin tämän videon kaltaisella ajatuksella homeopaattisesta ensiavusta. Hauskaa, että joku on toteuttanut ajatuksen käytännössä.

  On helppoa ja kivaa puhua ”täydentävästä hoitomuodosta”. Silloin voi käyttää lääkkeitä ja tätä vettä joka on homeopatiassa ainoa hoitomuoto potilaan kuuntelemisen ohella. Sitten kun paranee, homeopatiahan sen taudin hoisi.

  Minusta maalaisjärjellä voi päätellä ettei voimakkaasti laimennettu aine (käytännössä ei sisällä muuta kuin vettä) ole tehokas hoitomuoto.

  Joisitteko muuten tuota sketsin lopussa olevaa homeopaattista lageria, homeopaattisen ideologian mukaan sen muuten pitäisi parantaa alkoholin haitat esim. krapulan tai äärimillään jopa alkoholismin. Toki tuossa oluessa oli homeopaattiseksi hoidoksi liikaa olutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s