Pitäisikö kansanedustajan avustajan tarkistaa lähteensä?


Kansanedustajan avustaja Mervi Kukkonen on surffaillut netissä ja koonnut rokotuksen vastaisen liikkeen propakandasta mehevän kirjoituksen. http://hannelekukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170115-hpv-rokote-ei-ehka-olekaan-taysin-turvallinen. Hän epäilee HPV-rokotteen turvallisuutta. Ole huoleti Mervi, rokote on ihan turvallinen, mutta sinun ehkä kannattaisi opetella tarkistamaan lähteesi.

Japanin rokotustilanteesta kannattaa tutustua tähän Lancet-tiedelehdessä julkaistuun artikkeliin. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)61831-0/fulltext Sen mukaan Japanissa päätöstä ei tehty tieteellisen näytön perusteella. USA, Englanti, Saksa, Suomi, Ruotsi ja kymmenet muut maat, Japania lukuunottamatta, suosittelevat rokotuksen ottamista. Japanin rokotetilanne on järjestelmän toimimattomuuden takia huono. Koska Suomessa on viimeeksi ollut vihurirokkoepidemia? http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)60712-1/fulltext?rss=yes Japanissa sellaiseen sairastui 15 000 ihmistä Tokion alueella ja 43 sai synnynnäisen vihurirokko-oireyhtymän vuonna 2012-2014.

Mervi Kukkonen on mennyt rokotevastustajien ansaan kertoessaan HPV-rokotteen haittavaikutusten yleisyydestä. Rokotevastustajat nimeävät automaattisesti haittavaikutusrekisteriin tehdyt ilmoitukset haittavaikutuksiksi, vaikka niin ei voi tehdä. Haittavaikutusrekisteriin tehdään ilmoitus mahdollisesta haittavaikutuksesta. Useimmiten kyse on vain ajallisesta yhteydestä rokotteeseen. Kun rokotetaan miljoona ihmistä, on selvää, että joku näistä ihmisistä kuolee melko pian rokotuksen jälkeen. Tämä ei tarkoita sitä, että rokote tappoi. Jokainen tapaus pitää tutkia erikseen. Näin tehdään vakavissa tapauksissa. Hieman vähemmän vakavissa tapauksissa tutkimus käynnistyy, jos rokote aihetuttaa enemmän ilmoituksia kuin influenssarokote.

Vaikka Mervi Kukkonen väittää, että HPV-rokotteen saaneilla on ollut esimerkiksi aivojen vaurioitumista, niin tällaista ei kuitenkaan ole tapahtunut oikeasti. Haittavaikutusreisteristä poimittu tieto ei riitä. Olen itse käynyt läpi USA:n haittavaikutusreisteristä löytyvät kuolemantapaukset. Niihin kaikkiin on löytynyt jokin muu selitys kuin rokote. Väite, että rokote aiheuttaisi hedelmättömyyttä, on todistettu paikkansapitämättömäksi.

Suomessa käytetään Cervarix rokotetta. Se on ihan toinen rokote kuin Gardasil. Suomalaisten rokotevastustajien harmiksi, USA:ssa keskitytään Gardasilin mollaamiseen koska sitä rokotetta käytetään siellä eniten. Niinpä Mervi Kukkonenkin joutuu tyytymään rokotepelottelussa Gardasilin ominaisuuksiin. Niitä ei voi soveltaa Cervarixiin. Mervi Kukkonen selittää teoriaa, miten alumiiniadjuvantti mahdollisesti toimii. Jos alumiiniadjuvantissa olisi jokin ongelma, se olisi paljastunut jo kymmeniä vuosia sitten. Adjuvanttia tarvitaan haittavaikutusten vähentämiseen. Ilman sitä joudutaan käyttämään enemmän antigeeniä, jolloin haittavaukutukset lisääntyvät ja rokotteen teho alenee.

Mervi Kukkosen tarinointi siitä, että rokoteen antigeeni olisi kahdella kuolleella päässyt aivoihin perustuu yhteen ruuminavausraporttiin, vaikka hän ei paljasta lähdettään. Tutkimusen teki kaksi USA:ssa hyvin tunnettua rokotevastustajaa. Olen kirjoittanut tutkimuksesta toisessa blogikirjoituksessani. Tutkimuksen kelvottomuutta kuvastaa se, että tutkijat eivät saman aikaisesti avanneet normaalia tervettä ihmistä. Näin pitää tehdä, jotta voidaan poissulkea insturumenttien kontaminaatio.

Vaatimus alumiinittomista rokotteista on naurettava, koska ne ovat turvattomampia kuin alumiinilliset. Miksi Mervi Kukkonen haluaa lisätä rokotteiden haittavaikutuksia?

Mervi Kukkonen kertoo lopuksi toimivansa ”lääketieteen asinatuntijan avustuksella”. Tämä tarkoittaa, että hän toimii Nina Bjelogrlic-Laakson kätyrinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s