Kokki Antti Heikkilällä on rokoteongelma


Antti Heikkilä

Antti Heikkilä on paitsi VHH-diettikeittokirjoilla rahaa tahkoava kokki, niin myös rokotevastustaja. Tämä johtuu siitä, että monet ruokavaliointoilijat ovat myös rokotekriittisiä, joten Heikkilä haluaa kuulua joukkoon. Heikkilällä on kuintenkin ongelma. Amerikkailaisten rokotevastustajien sivuilla keskitytään Cardasil-rokotteen veivaamiseen, koska rokotetta käytetään eniten USA:ssa. Cervarix-rokote on käytössä Suomessa, joten mitkään Cardasil-rokotetta koskevat pelottelut eivät koske Suomea. Tämä ei kuitenkaan näytä haittaavan Heikkilää. Kun tarkastelee Heikkilän kirjoitusta siitä näkökulmasta, että hän puhuu väärästä rokotteesta huomaa yhden asian. Heikkilä ei itse piittaa mitään tekemästään lääketieteellisesti katsottuna erittäin vakavasta virheestä. Ehdottasin, että Heikkiläkin pitäisi erottaa lääkäriliitosta, mutta hän on saanut sieltä jo kenkää. Antaessaan diabeteskirjasta ykköstyypin diabeteksestä tappavan vaarallisia neuvoja, lääkäriliitto olisi varmaan erottanut miehen. Heikkilä kuitenkin erosi itse ennen potkujaan ja esiintyy nyt reippaasti marttyyrinä, joka uskaltaa vastustaa lääkäriliittoa. Onneksi Heikkilän kirja saatiin vedettyä pois kirjakaupoista, ennen kuin mitään pahempaa ehti tapahtua.

Blogikirjoituksessaan Heikkilä kirjoittaa rokotevastustajien sivuilta napsimiaan roskatietoja. Lähteiden määrä on valtava, sillä koska HPV-rokote on niin sanottu seksirokote, niin siksi juuri tämä rokote on innoittanut valtavan määrän amerkkailaisia kaksinasmoralisteja hyökkäämään rokotetta vastaan.

Koska Heikkilä ei osaa ranskaa eikä hän koskaan tarkista lähteitään, niin todennäköisesti hän on kopioinut tietonsa kaikkein yksinkertaisimmasta lähteestä Sanevax inc. Sanevax on yksi pahimpia pseudotiedettä käyttäviä rokotevastustajien rahoittama roskatieteen lähde, jota myös HPV-pelottelija Nina Bjelogrlic-Laakso yksinomaan käyttää.

Antti Heikkilä kertoo aluksi Bernhard Dalberguesta, ranskalaisesta joka ei ole kirjoittanut havainnoistaan tieteelliseen lehteen vaan, kas vain, hän on päättänyt nyhtää rahaa kirjalla Omerta Dans Les Labos Pharmaceutiques” (Omerta in pharmaceutical labs) eli Vaikenemisen laki lääkeyhtiöiden laboratorioissa. Bernhard Dalberguen tausta näyttää olevan kovin epämääräinen. Antti Heikkilä kirjoittaa hänen olleen 20 vuotta lääketehdas Sanofil Pasterur MSD: n palveluksessa. Toisissa rokotevastustajien kirjoituksissa hänen väitetään olleen lääketeollisuudessa lääkärinä Merckin palveluksessa. Gardasil on Merckin rokote. Niin pitkälle kun minä tässä lyhessä ajassa olen pystynyt levittämään, niin Bernhard Dalbergue on Medical Director yhtiössä nimeltä Martin & Harris Pvt. Ltd., joka on ollut Merckin tuotteiden jakelija. Jokaisella lääkejakelijalla on Medical Ditector, joka allekirjoittaa dokumentit ja neuvoo yhtiön johtoa. Koska Bernhard Dalbergue on ollut töissä pienessä lääkkeiden jakeluyhtiössä, hänellä ei ole pääsyä rokotevalmistajien dokumentteihin. Hän ei ole työskennellyt laboratoriossa. Lääkeyhtiöt eivät omista USA:ssa jakelijoita, koska se on laissa kielletty. Jakelija on lääkeyhtiön näkökulmasta vain kuin rekkayhtiö. Jakelijalla on suhteet sairaalaan ja lääkäreihin. Bernhard Dalberguella ei siis ole mitään sisäpiirin tietoja Merckistä. Jakelijan rekkakuskit tietävät yhtä paljon.

Edelleen Bernhard Dalberguen kommentit rokotteesta osoittavat, ettei hänellä ole mitään tietoja rokotteen turvallisuudesta. Mitään todisteita Guillain-Barré syndromesta ei ole liitetty Gardasil-rokotteeseen. Itse asiassa kaksi massiivista epidemiologista tutkimusta osoittavat, ettei rokote aiheuta moista tautia Linkki tässä ja tässä. Tämä mies on uusi tapaus rokotevastustajien jengissä, mutta ei näytä tietävän yhtään mitään enempää kuin muukaan jengi. 

Se että joku olisi kuollut rokotteeseen on kaupunkilegenda. Sanavapaus on tärkeä asia, mutta kaikkea ei tarvitse uskoa.

Antti Heikkilä kusettaa lukijoita Gardasil-rokotteen sivuoireilla väitäen joitain vakavia sivuoireita ”tavallisimmiksi”. Tavallisin oire on rokotoskohdan punotus. Edellä olevissa tieteellisissä artikeleissa kumotaan Antti Heikkilän väitteet, joiden lähdettä hän ei kehtaa paljastaa. Rokotteen tehosta saadaan jatkuvasti normaaleja odotettuja tuloksia, joiden perusteella voidaan luotettavasti ennustaa, että syöpätapaukset tulevat vähenemään merkittävästi.  Meppien kautta ja meillä kansanedustajien kautta tätä rokotehysteriaa yrtitetään myös lietsoa. Totta kai edustajat kuuntelevat kaikkia osapuolia, mutta se ei ole todiste.

Tässä on laboratoriokoe Suomesta, joka tunnistaa vaarallisia HPV-viruksen muotoja. Tyypit 16/18 on mainitu erikseen. Miksi Suomessa tutkitaan laboratoriossa tyyppejä 16/18 jos Antti Heikkilän väite, että tyyppejä 16 ja 18 ”ei juuri tavata Euroopassa”.  Tässä asiassa on kovin erikosta se, että Antti Heikkilä esittää ihan poskettomia väitteitä, jonka jokainen lääkäri tietää vääräksi ja jonka jokainen voi helposti tarkistaa useista riippumattomista asiantuntijalähteistä. Heikkilä pitää siis kaikkia lääkäreitä, THL.ää, tutkijoita jne idiootteina, jotka rokottavat tyttöjä virusta vastaan jota ei edes esiinny Euroopassa. Onko mies seonnut?

Heikkilän jatkaa ihan surutta rokotevastutajien jo hylkäämää aluminiini kertyy aivoihin satua. Rokotteissa on ollut alumiinia jo iät ajat. Sen tehostevaikutus havaittiin jo vuonna 1926. Vauvat saavat alumiinia 4,4 milligrammaa rokotteista, mutta samassa ajassa 7  milligrammaa äidinmaidosta. Totta kai alumiinia on tutkittu jo kohta sata vuotta, mutta rokotevastustajille ei mikään kelpaa. Tärkeiden väitteiden kohdalla Antti Heikkilä jättää lähteet mainitsematta, mikä onkin viisasta.

Kyse on laajamittaisesta tulonsiirrosta ei suinkaan lääkeyhtiöille vaan veronmaksajille. Veronmaksajat säästävät jatkossa useita kymmeniä miljoonia euroja vuodessa, kun positiivisia papakoelöydöksiä tulee vähemmän. Inhimillisen kärsimyksellekin luulisi lääkäri laittavan jotain painoa, mutta Antti Heikkilä näyttää täysin unohtaneen elämän tämän puolen. Miksi muuten kirjoittaa Ranskan luvuista, kun meille merkitsee Suomen luvut. Syövän esiasteen seulonta ja hoitaminen maksaa valtiolle 44 miljoonaa vuodessa. Rokotusohjelma puolestaan maksaa kaksi miljoonaa. Ohjelmasta koituu siis suuri säästö kustannuksissa – tosin viiveellä.

Embed from Getty Images

Tutkimusten mukaan yhden rokoteannoksen teho rokotteen sisältämiä virustyyppejä kohtaan on neljän vuoden seuranta-aikana 82 prosenttia. Antti Heikkilä on kyllä tosi kiero mies. Hän viittaa tähän Jamassa julkaistuun tutkimukseen ja sanoo, että rokote ei tehoa. Hän luottaa siihen, että häntä seuraavat lampaat eivät lue linkkejä. Tutkimus koski sellaisia naisia, jotka olivat jo saaneet HPV-virustartunnan ja siinä tutkittiin nopeutuuko virustartunnasta paranenminen, jos naiset rokotetaan. Kyse ei siis ollut lainkaan HPV-rokotteen tehoa koskevasta tutkimuksesta, minkä Antti Heikkilä kyllä tietää. HPV-rokote annetaan 12-15 vuotiaille tytöille, ennen ensimmäisiä seksikokemuksia juuri sen takia, että teho paras ennen ensimmäistä tartuntaa. On esitettävä kysymys, miksi Antti Heikkilä haluaa harhauttaa omia fanejaan? Tässä kuussa julkaistu japanilaistutkimus on sopusoinnusssa aikasemmin tehtyjen isompien tutkimusten kanssa siitä, että rokote tehoaa ja on turvallinen.

Kuolemantapaukset ovat myytti. Vuonna 2009 Gardasil oli liittetty USA:ssa 53 kuolemantapaukseen. Nämä tapaukset on raportoitu Vaccine Adverse Event Reporting System VAERSissa. Näistä on varmistettu 30 kuolemantapausta todella tapahtuneen, mutta syy-yhteyttä rokotteeseen ei tutkimusten jälkeen löydetty. Erittäin tarkkaa tietoa Gardasilin turvallisuudesta löytyy tästä Tätä teitoa tarvitaan vain rokotevastustajien harhatiedon kumoamiseen, koska tätä rokotetta ei käytetä kansallisessa rokoteohjelmassa.

Uskotko, kun tämä mies sanoo SYÖ VOITA, et kuole. Ei kannattaisi.

 

79 thoughts on “Kokki Antti Heikkilällä on rokoteongelma

 1. En ahdistu. Lähinnä olen huvittunut ja pohdin millaiset ihmiset mahtavat löytyä nimimerkkien Mie ja Roskatiede takaa…

  Rienaaja koittaa argumentoida, mutta vastaukset hänelle ovat ylimielistä jargoniaa. Myös Lauri Moilasen kommentteja on ollut ilo lukea 🙂

  En tiedä kenelle tämä blogi on suunnattu, kun kommentoijille haistatellaan ja heitä loukataan. Tämä johtaa väistämättä siihen, että keskustelu lähtee tällaiselle tasolle. Josta taas blogisti ja Mie saavat lisää vettä myllyynsä kommentoida ikävään sävyyn.

  Tämä on hyvin negatiivinen blogi ja minusta tämä Tiina sahaa omaa oksaansa juuri tällä lukijoiden mitätöinnillä. Jännää on myös se, miten Mie on kaikessa samaa mieltä. He ovat yhdessä rintamassa niitä vastaan, jotka uskaltavat olla eri mieltä ja kertoa siitä täällä.

  Itse olen aika tavalla eri linjoilla, kuin nämä tiedeihmiset, sillä heidän näkökulmansa on kovin kapea. Vähättelemättä silti tiedettä mitenkään. Järjen ja logiikan rinnalla ihmisillä on myös toisenlaista viisautta, mutta siitä en aio täällä kertoa.

  Toivotan vain hyvää kevättä kaikille kommentoijille, sekä blogistille. Muistakaa kommentoidessanne arvostaa toisia ihmisiä.

 2. ”En tiedä kenelle tämä blogi on suunnattu, kun kommentoijille haistatellaan ja heitä loukataan,”

  Otetaans tähän ”Mintulle” muutama rakentava pätkä ”Rienaajan” argumentaatiosta:

  ”Roskatiede ja ehkä myös nimimerkki “mie” ovat taas vaihteeksi ihan pihalla esimerkiksi noista ruoka-asioista.”

  ja

  ”Palstan asiantuntija-tytöt tietävät kaikesta kaiken ja vaativat ”kvantifiointia”… he oppivat sen sanan viime lukukaudella…”

  Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ylimielisyys pitää ansaita, mutta jos lähteet ovat bloggauksia ja käsitykset peräisin siitä mitä on lietty suuren maailman Tieteen kuvalehdestä, niin aika kaukana ollaan vielä moisen lunastuksesta.

  Hauskaa kevättä ”Minttu”. Jos jatkossa kommentoit jotakin jossakin, toivottavasti kykenet vähän rakentavampaan antiin kuin mitä täällä. Ehkäpä annat näytteitä siitä salatusta viisaudesta jota et täällä tarjoillut … 🙂

  Omasta puolestani katson niinikään että tämä ketju oli tässä. En varsinaisesti yllättynyt sen tasosta. Likipitäen aina kun tämän erään ortopedin ajatuksista kirjoitetaan, on saman puolen nettiprikaatien vastaisku välitön ja aina yhtä laaduton.

 3. Meinasin itse sanoa tuon sanonnan ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”. En ole myöskään lukenut Antti Heikkilän kirjoituksia tai kirjoja, tai hengannut missään karppaajien foorumeilla, tai mitään sellaistakaan. Yritän vain itse ymmärtää esimerkiksi sellaisia asioita, kuten että miten ihmisen keho toimii. Toivottavasti linkeistäni oli edes jollekin jotain hyötyä, ja hyvää vappua!

 4. On siis sattumaa, että ”Rienaaja” linkittää Attian (karppaaja-aktiivi, yhdessä Taubesin kanssa toinen NuSI:n l. karppijengin oman ”tehdään hei parempaa tiedettä” yhteisön johtohahmoista) ja Deansin (paleoaktiivi, vakiovieras esim. Ancestral Health Symposiumissa joka on paleokansan oma ”tehdään hei mekin parempaa tiedettä” kokoontumisajo) blogeihin.

  Niinpä niin.

 5. Pidän kyllä noista lähteistä, erityisesti Peter Attia on mielestäni hyvin fiksu kaveri. Syön myös itse hieman paleo-tyylisesti. Ihan oikeasti en ole kuitenkaan lukenut mitään Heikkilän juttuja tai esimerkiksi heilunut missään alan palstoilla. ”Mie” näkee salaliittoja siellä missä sellaisia ei ole, kaikki ihmiset ovat organisoidun salaliiton lähettämiä kätyreitä…

 6. Vaikka blogi on kenties hieman ”negatiivinen”, niin on se ainakin viihdyttävä ja kiinnostava! Kuivaa, epävarmuudessa vellovaa ja liian teknistä ja kilttiä tekstiä – ei kiitos.

 7. Ei sentään pidä ryhtyä haistattelemaan ja nimittelemään pelleksi, kuten täällä on tehty.

 8. Blogikirjoitus on mielenkiintoinen, yllättävä ja – kauhistuttava (koska Antti on),

  Jostain jenkeistä tuli uutta tietoa että parisuhderiita ja -väkivalta liittyisi verensokerintason laskuun. Eli suhde paranee kun mättää hiilihydraattia naamaan ?
  Tästä tulee aasinsilta siihen huomioon että hiilihydraattikielteiset karppaajat pommittaneet Fogelhomia niin vihaisesti.että Fogelholm lopetti kirjoittelun ja keskustelun heidän kansssan.

  Ehkä karppaajien olisi löysättävä kireitä pipojaan ja päästettävä hiilihydraatit irti ?
  Jos paleo auttaakin taistelussa karhua vastaan niin modernissa yhteiskunnassa löytää itsensä kopista.

 9. Mainittakoon että tästä Heikkilästä tuli mieleen Putin. Molemmat egoilee itsensä irti reaalitodelisuudesta.

 10. Samat nimimerkit näköjään tässä blogissa kuin muuallakin netissä vastustavat vähähiilihydraattista ruokavaiota ja voita. Hauskinta on se, että he tekvät sen TIETEEN nimissä! Vaikka he juuri jarruttavat tieteen eteenpäin menoa eniten, he eivät ole tutustuneet uusimpiin tutkimuksiin. Vaikkapa tähän http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/07853890.2014.894286 tai tähän http://annals.org/article.aspx?articleid=1846638&resultClick=3 Joka viikko tulee uusia tutkimuksia, joista lähes kaikki tukevat vähähiilihydraattista ruokavaliota. Ei se voi olla ihan kokonaan pielessä. Eihän kaikkea vanhaa tarvitse heittää romukoppaankaan.

 11. Leena,

  jos viittasit ”samoilla nimimerkeillä” minuun, niin en ole tässä(kään) blogissa vastustanut vhh-ruokavaliota. Tämän voit havaita lukemalla ylempää löytyvät viestini.

  ”Rienaaja” linkitti Konstigin jutun joka on … no, Konstigille tyypillistä puppua. Esim. P-K -projektista toistetaan samaa, erheellistä hömppää siitä että sen ydinantia olisi ollut tyydyttyneeseen rasvaan paneutuminen. Tosiasiassa koko projekti oli MONITEKIJÄINEN väestöinterventio jossa yksi osa-alue oli ravinto ja tästä yksi osa oli rasvojen saannin painottaminen enemmän tyydyttymättömiin rasvoihin. Joka muuten on edelleen validi ohje. Kyse kun on rasvojen keskinäisistä suhteista osana kokonaiskuvaa. P-Karjala -projektista nillittäjät voinevat siis seuraavaksi ryhtyä vastustamaan suolan käytön maltillistamista, kasvisten käytön lisäämistä, tupakoinnin lopettamista jne. jne. Myyttiä kys. projektista ovat rakentaneet lähinnä mm. kolesterolidenialistit ja muut änkyrät.

  Konstig mainitsee myös tohtori Ozin joka on rapakon takana suuri nimi. Uskomuslääkinnässä ja pseudotieteellisessä roskassa.

 12. Oz onkin suuri nimi uskomuslääkinnässä ja pseudotieteellisessä roskassa. Sehän tässä mielenkiintoista onkin, että Dr Oz on täysin kääntänyt takkinsa tuossa Attian kanssa juuri tekemässä showssa. Aikaisemmin hän puhui ihan eri tavalla!

 13. Minusta siinä että Oz tuottaa sisältöään sen perusteella mitä milloinkin mieleen juolahtaa ei ole mitään erityisen mielenkiintoista. Mitään ravitsemustieteellistä arvoa tällä ei joka tapauksessa ole. Kuten ei Konstigin jutuillakaan.

  Mutta kun Attia.

 14. JOS olisin uskonut kirjoituksesi, viimeinen lauseesi siinä paljastaa sen roskaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s