Valkee Oy teki veronmaksajien miljoonan euron tuella 2 miljoonan euron liikevaidon


Embed from Getty Images
Valkee Oy:n tilinpäätöksen 2013/02 mukaan yhtiö sai varonmaksajilta pääasiassa Tekesin kautta viime vuonna 893 455 euroa. Tämän tuen avulla Valkee Oy onnistui kehittämään vain 1 941 119 euron liikevaihdon. Kun Valkee Oyn liikevaihto vuonna 2012 oli 1 428 809, niin yhteiskunnan massiivisella panostuksella liikevaihtoa saatiin kasvatettua vain 512 310 eli vähemmän kuin mitä myönnetty tuki oli.

Mihin veronamaksajien rahat oikein menevät? Valkeen laite on erittäin yksinkertainen. Se ei sisällä mitään huippuelektronikkaa, vain kaksi led-valoa, virtalähteen, ajastimen ja kotelon. Valkeeta on tuettu jo neljä vuotta, kuinka monta vuotta yhden yrityksen tukeminen voi jatkua ja kasvaako tukipotti taas tänäkin vuonna?

10 thoughts on “Valkee Oy teki veronmaksajien miljoonan euron tuella 2 miljoonan euron liikevaidon

 1. Voisit ensin tarkistaa faktat huolellisesti. Valkee Oy on saanut Tekesin avustuksena 477.500 euroa ja lainaa (jonka se siis maksaa takaisin) 452.000 euroa.

  Ihan vain vertailun vuoksi kerrottakoon, että veronmaksajien rahoja on mennyt erilaisille yrityksille Tekesin avustuksina ja lainoina viime vuonna 577 miljoonaa.

  Nokia Solutions and Networks sai noin 6,7 miljoonaa, Jolla noin 1,5 miljoonaa, Orion (!) 3,6 miljoonaa ja Fortum 756.000 euroa (???).

  Paljonkohan veronmaksajien rahoja menee paljon vaarallisempiin tarkoituksiin, kuin harmittomaan korvavaloon?

 2. YY: missasit pointtini. Tuo on aivan totta mitä sanoit. Halusin vain kertoa esimerkkejä mihin kaikkeen sitä ”veronmaksajien rahaa” on laitettu ja millaisia summia. Tarkoitukseni ei ollut kritisoida sitä, että NSN on saanut tukea, tai että mikään muukaan firma. Tästä voi tarkistaa suurimmat tuen saajat: http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2013/01/28/nama-50-yhtiota-saivat-eniten-tekes-rahaa/20131529/137

  Pointtini oli ensinnäkin se, että blogisti repii otsikoita vääristelemällä totuutta aika reippaasti (477.500 euroa muuttui 893.455 euroksi). Yritysanalyysi ei selvästikään ole hänen vahvin alansa, joten ei kannattaisi alkaa elvistellä sillä puolella. Tulee vain nolatuksi. Ja toiseksi se, että ”veronmaksajien rahoissa” tuo on aika kärpäsenkakka verrattuna siihen millaisia summia on annettu vaikkapa Kreikalle.

  Roskatiede voisi tutkia myös nuo muut Tekesin tukilistalta löytyvät yritykset ja analysoida millaisia tuloksia ne ovat saaneet aikaiseksi. Ja tehdä vastaavat johtopäätökset kuin tässä jutussaan, joka siis on vain jatko-osa hänen jo aikaisemmin alkaneelle kampanjalleen tätä firmaa vastaan.

  Ja en ota mitään kantaa siihen, toimiiko tuo korvavalo, vai ei. Ei ole kokemusta, enkä ole asiaan perehtynyt.

 3. Kannattaa lahjoa kymmenyksillä oikeat Tekesin virkamiehet, jotta voi varastaa verorahoja tappiota tuottavaan paskafirmaan, minkä Valkee kyllä osaa. Ilman taitavaa lahjontapolitiikkaa koko firmaa ei olisi edes olemassa. Näin yritystukia jaetaan.

  Jos 10€ maksavan huuhaalamppututuotteen myynti 200€ kappalehintaan ei kannata, voi vain päätellä, että joku firman sisältä putsaa nämä firman rahat itselleen firman sisällä. Kun firma menee konkkaan ja on putsattu, voi myös jättää vielä Tekesiltä saadut lainatkin maksamatta.

  Valkeen taloushuijausta on käsitelty seuraavassa blogissa:
  http://earlightswindle.com/gloom/2014/02/valkee-escaped-bankruptcy-with-merieux-money/

  Tämä luottokelvoton paskafirma on joutunut 30.12.2012 hakemaan paikallisesta Osuusopankista 300000€ edestä panttivelkakirjoja huikeaan 18% korkoon. Pikavippejäkin saisi halvemmalla. Firman täytyy olla tosi epäluotettava yksityisen rahoitussektorin silmissä, koska vaadittu korko on sietämättömät 18%..

  Merkittävää on myös se, että kiinalaisten lampunosien koonti Suomessa oli tilapäisesti loppunut helmikuussa 2013 (keskeneräiset tuotteet 0€), koska huuhaalamppuja ei ollutkaan mennyt odotetulla tavalla kaupaksi.

  Ehkä silläkin on rajansa, miten paljon ihmiset ostavat toimimatonta humpuukipaskaa järjettömällä hinnalla. Se kahdessa ledissä oleva ylihinta (200€) on kaikkein törkeintä kusetusta.

 4. Oletko selvittänyt paljonko veronmaksajien tuki oli yhtä myytyä lamppukappaletta kohden???

  • En ole löytänyt vuoden 2013 myyntimäärää. Edellinen vuosi oli 34 euroa. Tuki on kasvanut enemmän kuin liikevaihto. Mutta viihdettähän nämä laskut ovat. Tuki menee varmaan kansainvälitystymiseen ja vaikuttaa usean vuoden.

 5. ”että joku firman sisältä putsaa nämä firman rahat itselleen firman sisällä”

  Ilmeisesti oikein. Henkilöstökulut lähestyivät miljoonaa Euroa, 940.000,- josta n.775.000,- palkat ja palkkiot. 17 hengen firmassa se tekisi n.45.600,-/henkilö/vuosi eli 3.800 Euroa kuussa.

  Tietysti se ei ollut tasaisesti jaettu. Jos oletetaan vaikka näin:

  – Osa-aika käsityöläiset, jotka näytettiin medialle Valkeen tuotantolinjalla, saattavat saada murto-osan. Ne ei ole jatkuvasti töissä, vaan kun TV tai valokuvaaja tulee, tai lyhyessä ajassa jolloin valmistetaan Valkeen huijauslamput vuosiksi. Muistan kun MOT kävi paikalla ja Valkeen ”tiedejohtaja” Nissilä seisoi sotkuisessa entisessä tuotantohallissa, taustakuvana tuhansia myymättömiä laitteita.

  – Kakun suurin pala menee pomoille. Ne tienaavat. Niillä siis ei ole vain 4000-5000 Euroa/kk liigan tulot.

  Palkkiot menivät ihmisille jotka eivät ole mukana firman työntekijänä, esim. Timo Takala – toimitusjohtaja Somerto kertoi sen tämän blogin kommenteissa.

  Valtion päättäjillä ja oululaisten Valkee-tukijoilla on tämä outo Robin-Hood-asenne (nyky-Suomen versio): On täysin OK huijata, kun se vaan tuo työpaikkoja Ouluun. Sääli että se ei tuo duunipaikkoja työttömille, vain kyseenalaista osaamista kaupunkiin.

  – koko Valkeen 2013 tasekirja täältä (PDF) –

  /-ed.

  • Valkeen kokoonpano on niin yksinkertaista, ettei se työllistä. Kokoonpanossa on vain muutama osa-asikainen työntekijä, joille MOLissa olleen työpaikkailmoituksen perusteella maksetaan ihan paskaa palkkaa. Kun valkeesta julkaistaan juttuja ulkomaalaisissa lehdissä, juttujen kommenttiosaan ilmestyy heti tieto siitä, että tutkimukseen on osallistunut vain 13 henkilöä. Toisin sanoen ne ihmiset jotka vähääkää ovat lukeneet tieteellisiä artikkeleita huomaavat tutkimusten puutteet. Ei ole epäilystäkään etteikö näin olisi Tekesissä, Keksintösäätiössä, Oulun kaupungilla, sanomalehti Kalevassa, Innossuomessa, Ulkoministeriössä jne. Mutta millä oikeudella nämä tahot menevät kelvottomien tutkimuspapereiden taakse. Vain suurta yleisöä voi jymäyttää tällaisella toiminnalla.

   Ihmettelen myös sitä, miksi Valkee oy salasi melatoniinitutkimuksen? Keväällä 2013 valkee sai USA patentin, 7,5 miljoonaa euroa lisärahoistusta, ja alotti Jet Lag tutkimuksen, johon etsittiin lehti-ilmoituksin koekaniineja syksyllä 2013. Mutta miksi ihmeessä yhtiö tutkii aikaerorasitusta, kun aikaerorasitus on melatoniinivälitteinen sisäisen biologisen kellon ongelma, johon he tietävät, ettei laite tehoa? Uskottelivatko pojat rahoittajille, että ”USA:n markkinat aukeavat pian”?

 6. ”Ihmettelen myös sitä, miksi Valkee oy salasi melatoniinitutkimuksen? … Mutta miksi ihmeessä yhtiö tutkii aikaerorasitusta, kun aikaerorasitus on melatoniinivälitteinen sisäisen biologisen kellon ongelma, johon he tietävät, ettei laite tehoa?”

  Hyvin yksinkertainen vastaus: Nuo eivät ole tieteellisiä tutkimuksia. Tämä koko juoni oli alusta asti huijauksena suunniteltu. Jos et usko, lue tarkasti sen 2006 patenttihakemuksen. [kysy tarvittaessa] 20065552->selitys s.8. Ne tiesivät etukäteen mihin se ”toimii”. Toteuttavat sen nyt ”löytämällä” nuo asiat. Samantekevää ne tulokset, he tekevät tämän kaiken pelkästään marketing-temppuna.

  Siksi he salasivat sen. Epälooginen se tietysti on, jos se ei toimi melatoniinitasolla, ja sitten kuitenkin lentokoneessa ihmeellisesti vaikuttaa. Montako Suomessa sen huomaavat olevan 100% valetiede? Okei, nykyään se ei oikein kiinnosta enää.

  Surrealistisesti, Ahopelto sanoi itse (oikeasti!) että tämä sveitsiläinen tutkimus oli vain akuuttinen ja laitteen vaikutus tulee vasta viikkojen jälkeen esille. Eli unohdetaan jet-lag. Tai jos sulla on kuukausi aika, sitten se kyllä varmasti auttaa sun lentoreissun jälkeen. Hieno! Tarvitaan! Finland, fuck yeah!!

  Muuten… kannattaa katsoa mikä tuli jo päivänvaloon. 2012/2013 siellä olivat lumekontrolloidut tutkimukset, paljon ennemmän kuin yleisö tiesi.

  Verenpainetutkimus: Ei vaikutusta verenpaineeseen tai sydämeen. Haudattu.

  – Melatoniinitutkimus: Ei vaikutusta melatoniinitasoon = ei biologiseen kelloon vaikuttaa. Salattu, mutta julkisen paineen alla tunnustettiin.

  – Ahdistustutkimus: Sanovat että vaikutusta oli, mutta ilmeisesti se ei ollut kaksoissokko, sama kuin esim. Oulun Kärpät-markkinointi”tutkimus”. Käytettiin mainoksissa.

  Kaamosmasennustutkimus (kolmas yritys lumekontrollilla): Tuloksesta ei sanaakaan. Täysin salattu.

  En tiedä mitä heillä vielä on. Suorituskykytutkimus ainakin, mutta epäselvä onko se jo loppuun viety.

  Ylivoimainen näyttö sen tehottomuudesta. Silti ”tutkimukset” jatkuvat. Tiede tämä ei ole, oikea tutkija ei jatkaisi tällaista toivotonta projektia.

  /-ed.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s