Kannattaisiko sinun sittenkin rokottaa lapsesi influenssaa vastaan?


Olen äiti, joka rokottaa lapsensa. Tarkistin, että influenssarokotussuositus on edelleen voimassa CDC:ssä. Usa:n influenssakuolemista voi oppia jotain, koska luvut maassa ovat suuremmat kuin täällä meillä. Valtavirus on USA:ssakin N1H1 (sikainfluenssa).  Tällä influenssakaudella 2013-2014 Usa:ssa on kuollut 37 lasta tähän mennessä. Surullista on, että 23 lapsen rokotestatus tunnetaan ja näistä vain 2 oli täysin rokotettu.

Edelleen kuolleista 6 kuului ikäryhmään 0-5 kuukautta, eli heitä ei ole voitu rokottaa ikänsä takia. Kymmenen lasta oli ikävälillä 6 ja 23 kuukautta, viisi lasta oli 2 – 4 vuoden ikäisiä, kymmenen lasta 5 ja 11 ikävuoden välillä ja kuusi lasta 12-17.

Lapsen kuoleminen influenssaan on aina tragedia, erityisesti, jos sen olisi voinut estää yksinkertaisella rokotuksella. Imeväisiä voi suojella vain luomalla turvallisen ympäristön rokottamalla kaikki lapsen hoitoon osallistuvat.

7 thoughts on “Kannattaisiko sinun sittenkin rokottaa lapsesi influenssaa vastaan?

 1. En ikinä antaisi lapsilleni flunssarokotusta. Meidän perheessä immuunipuolustusta vahvistetaan luontaisin keinoin. Huolenhditaan mm. riittävästä vitamiinien ja hivenaineiden saannista. D-vitamiini näistä tärkein. Lisäksi syömme terveellistä ja ravinteikasta ruokaa. Luomua aina kun mahdollista. Eipä ole flunssat juuri vaivanneet, vaikka ympärillä olisi kuinka pärskiviä ihmisiä.

  En tajua tuota hysterian lietsontaa noilla flunssaviruksilla. Enkä pelottelua, jos ei ota rokotusta. Niiden haittavaikutuksista ei ole riittävästi tietoa, jotta haluaisin ottaa riskin. Olen sitä mieltä, että monen rokotuksen yhteisvaikutus sekoittaa luonnollisen immuunipuolustuksen.

  Mutta kukin tyylillään. En myöskään tuomitse niitä ihmisiä, jotka lapsensa rokottavat. Jokainen toki ajattelee lastensa parasta.

 2. Rokotusten vaikutuksista on kyllä tietoa täysin kattavasti päätöksen tekoa varten. Eikä niiden yhteisvaikutus sekoita mitään, tämä on täysin hömppää.

  Terveellinen ruokavalio on toki plussaa, mutta minusta on outoa että jätetään käyttämättä KAIKKI mahdolliset apuvälineet.

 3. Rokotteiden (väitetty?) sekoittava vaikutus kalpenee kesän hyttysten (”itikoiden”) ”sekoittavan” vaikutuksen rinnalla. Ts. Jos pelkää sitä niin pitää lapset poissa metsistä ja purojen varsilta 4 seinän sisällä koko kesän…

  Olen monesti sairastunut hyttysistä, mutten rokotuksista.

 4. Lääkeyhtiöitten tavoitteena on varmasti kehittää rokotukset makeanhimoon… ei sittenkään…siitä voi kärsiä diabetesbisnes. No masennukseen…ei sittenkään…siitä kärsisi suuri masislääkebisnes… Näinhän siellä mietitään. Bisneksen näkökulmasta. Ja kukaan ei tee tutkimusta siitä lähtökohdasta, että tutkittaisiin rokotusten haittavaikutuksia tai niiden pitkäaikaisia yhteisvaikutuksia. Siksi on vain rokotuksia tukevia tutkimustuloksia. Tämä on hyvin yksinkertaista. Suuri bisnes loppuisi, jos saataisiin vääränlaisia tuloksia. Eikä kukaan ryhdy rahoittamaan sellaista tutkimusta, jossa oletuksena on, että tulokset saattaisivat olla epäsuotuisat. Sitten nämä ”tiedeuskovaiset” huutavat tutkimustulosten perään…

  Kyllä se on niin, että me ihmiset olemme sitä elävää tutkimusmateriaalia, johon testataan
  rokotteita ja niiden mahdollisia haittavaikutuksia.

  • Miksi sitten kehitetään HIV-rokotetta? Teoriasi on hauska vitsi, mutta todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

 5. Auttaisikohan sitten Bemer, kun se on kuulemma ollut tämänvuotisilla lääkäripäivillä huikea menestys. Kertoo Mika Voutilainen:
  Lääkäripäivillä oli loistava vastaanotto BEMER TERAPIAN uusimpiin tutkimuksiin. Ja Bemerillähän on tuo loistava yhteistyö NASAn astronauttien kanssa. Tosin NASA ei taida siitä tietää yhtään mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s