Happy pH, ei niin onnelista elävän veren kuvausta ja pH-hoitoa


1. Healthy red blood cells

1. Terveitä punasoluja.

2. Unhealthy red blood cells

2. Sairaita punasoluja.

Happy pH Oy on mainiolla tavalla yhdistänyt kaksi uskomushoitoa: ”elävän veren kuva” ja ”ph-tasapaino”. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2012 150 000 euroa. pH-terveysvalmentaja ottaa veritipan sormenpäästä ja laittaa sen kahden lasilevyn välissä tavalliseen valomikroskooppiin. Videokuvaruudulla vilistävistä punasoluista pH-terveysvalmentaja määrittelee, mikä asiakasta vaivaa. Sitten asiakkaalle annetaan lista pH-ravintolisistä ja muista tarvikkeista, jotka hänen pitää ostaa parantuakseen. Kun kuurit on syöty, niin sitten pitää palata pH-terveysvalmentajan luoksen ottamaan kontrollikuva elävästä verestä ja kaikki alkaa alusta. pH-terveysvalmentajan arvion mukaan kehon toimintojen palautumiseen voi mennä vuosi tai kaksi – tai kolme, jos pH-terveysvalmentajalla on liian vähän asiakkaita ja uhrilla vielä rahaa.

Kevään 2014 aikana Happy pH kiertää Suomessa hotellien kabineteissa parantamassa ihmisiä. Hoitoihin pitää varata aika etukäteen eikä ulkopuoliset pääse katsomaan toimintaa. Kahdenkeskisestä hoitotilanteesta ei jää oikeuskelpoista näyttöä siitä, harjoitetaanko mahdollisesti luvatonta tervedenhoitoa.

Kun tippa verta laitetaan mikroskoopin alle, voidaan nähdä monitorissa kuva epämääräisen muotoisista punasoluista, valkosoluja, ym. pH-terveysvalmentaja näkee myös toksiinit, mutta se ei ole valomikroskoopilla mahdollista. Jos lasilla, alustalla tai valolähteessä on pölyä, ne näkyvät kuvassa. Jos pH-terveysvalmentaja näkee parasiitin, tilaa ambulanssi itsellesi. Loinen veressä on hengenvaarallinen tila. pH-terveysvalmentajalla voi näyttää vertailua varten myös kauniin kuva pyöreistä puhtaista punasoluista.  Rumasta kuvasta pH-terveysvalmentaja sitten luettelee ne vaivat, jotka hän siinä työskentelyn lomassa on onkinut asiakkaalta esiin.

Human red blood cells. a. Seen from the surface. b. Seen in profile and forming rouleaux. c. Rendered spherical by water (hypotonic to serum). d. Rendered crenate by salt solution

Ihmisen punasoluja. a. Päältäpäin nähtynä. b. Sivulta nähtynä ja pinoja muodostaen. c. Vedellä laimennettu ympäristö d. Hieman kuivunut näyte.

Ketään ei kouluteta parissa päivässä tutkimaan oikein verinäytettä. Laboratorioammattilaisen ja patologin täytyy kouluttautua vuosia valvotussa koulutuksessa ennen kuin he pystyvät täysin tekemään mikroskooppisen tutkimuksen verinäytteestä. Kun pH-terveysvalmentaja näyttää asiakkaalle kuvaa, hän usein huomaa muutoksia punaisten verisolujen muodossa. Punaiset verisolut pinoutuvat toistensa päälle ja näyttävät kolikkopinolta. Oikeasti pinoja voidaan nähdä vain potilailla, joilla on plasmassa epänormaaleja proteiineja, mutta tämä on harvinaista. Pinoutuminen on epäspesifistä (Oxford Textbook of Medicine). pH-terveysvalmentajan havaitesema pinoutuminen on lähes aina ihmiskäden työtä ja johtuu verinäytteen hienoisesta kuivumisesta peitelasin kulmien luona tai punasolujen suuresta konsentraatiosta (pitoisuudesta) joillain alueilla. Punasolut alkavat hyytyä joutuessaan kosketuksiin lasin kanssa. Pinoutuminen on diagnoosi ei-mistään. Keskialueella peitelasia pinoja harvoin näkyy, vaan punasolut liikkuvat vapaaasti. pH-terveysvalmentaja voi näyttää, mitä hän haluaa asiakkaan näkevän, valitsemalla lasilevyltä sopivan kohdan. pH-terveysvalmentaja väittää, että pinoutuminen on merkki haposta veressä. Jokainen, joka on käynyt oikean anatomian ja fysiologian kurssin tietää, että veri ei ole hapanta ennen kuin henkilö on akuutisti sairas (asidoosi). Munuaiset poistavat liian happamuuden virtsaan ja keuhkot poistavat jatkuvasti hiilidioksiidia pitäen veren happamuuden hyvin kapealla pH-välillä. Pinoumat eivät aiheudu happamoitumisesta ja ihmiset jotka kärsivät asidoosista eivät ole riittävän terveitä kyetäkseen käymään pH-terveysvalmentajan vastaanotolla.

Jotkut partikkelit identifioidaan virheellisesti hiivaksi. Hiiva lienee yleisin uskomushoitojen löydöksistä. Hiivasoluja ei voida nähdä terveen henkilön veressä siitä yksinketaisesta syystä, että niitä ei ole siellä. Oikea sieni voidaan nähdä sellaisen potilaan veressä, joka kriitisesti sairas.

Lasissa olevat naarmut tai epäpuhtaudet voidaan nimetä virtsahappokiteiksi tai kolesteroliplakeiksi. Näitä ei voi kuitenkaan nähdä verinäytteestä.

Trypanosomiitteja verisolujen seassa

Trypanosomiitteja verisolujen seassa

Ei liene mikään yllätys, että parasiittejä (loinen) nähdään elävän veren analyyseissä. Jotkut niin sanotuista parasiiteistä näyttävät olevan hieman epämuotoisia punasoluja tai mirkoskooppisen pieniä likahuikkasia. Lailliset laboratoriot eivät koskaa raportoi ”parasiittejä” laboratoriolöydöksenä. Parasiitin laji pitää huolellisesti analysoida tutkimalla yksilöllisiä anatomisia piirteitä parasiitiin rakenteesta, jotta oikea hoito voidaan löytää. Oikeiden parasiittien löytyminen verestä viittaa hyvin vakavaan lääketieteelliseen tilaan. Parasiitit, joita nähdään elävän veren analyysissä, eivät yksinkertaisesti voi olla parasiittejä, koska niissä ei ole anatomisia piirteitä. Jokainen jolla on veressään matoja, trypanosomiitteja (unitauti), plasmodeja (malaria) tai muita on vakavassa vaarassa eikä parane lisäravinteilla.

Parasiittejä vai roska? Pystytkö hahmottamaan parasiitin anatomian?

pH-terveysvalmentaja saattaa nähdä punasolujen sisällä valkoisia täpliä. Ne eivät ole syntyneet käymisen takia eikä sen takia, että veren sokeripitoisuus olisi korkea. Käyminen on prosessi, jossa hiiva tuottaa ensyymejä, jotka muuttavat sokerin etyylialkoholiksi ja hiilidioksiidiksi. Tämä aiheuttaa greippimehun muuttumisen kuplivaksi viiniksi, mutta ei aiheuta punaisten verisolujen sisälle valkoisia täpliä. Punasolut eivät sisällä hiivaa eikä niiden sisällä voi tapahtua käymistä. Kukaan ei ole koskaan nähnyt punasolua täynnä alkoholia ja kuplivaa hiilidioksiidia. Jos hiiva voisi tuottaa alkoholia vereen, voisimme poliisin puhallustestissä väittää laillisesti syöneemme juuri äsken donitsin. Valkoiset läikät ovat epäpuhtauksia näytteenotossa tai heijastumia.

Elävän veren analyysiä ei käytetä missään laboratoriossa, koska se antaa hyvin vähän diagnostista tietoa.

Vaikka mitään ”diagnoosia” ei tehdäkään, pH-terveysvalmentaja antaa asiakkaan ymmärtää, että hänellä on yksi tai useampi seuraavista: happojen epätasapaino, vapaiden radiakaalien vaiheuttama vaurio, maksan tai haiman heikkous, myrkkyjä veressä, stressiä, heikko lymfaatinen kierto, taipumus allergiaan, hiivaa veressä, bakteeri veressä, hormonaalinen epätasapaino tai jokin epämääräisesti sanottu, mutta vakavalta kuulostava tila.

Kuvassa näkyvät ”viat” johtuvat pH-terveysvalmentajan mukaan siitä, että

ruuansulatusjärjestelmä ei ole suunniteltu sulattamaan ruokaa – vaan se on suunniteltu alkalisoimaan ruoka, jotta se voisi muuntua punasoluiksi ja punasolut uusiksi kehon soluiksi. Jos syömme happamoittavia ruokia, juomia ja ajatuksia solumme muuttuvat ympäröivän tilan mukaiseksi.

En ole lainkaan varma, miten happamoittavia ajatuksia voi syödä, enkä tiedä, mitkä minun ajatuksistani ovat happamia, paitsi pikku hiljaa ajatukset pH-terveysvalmentajasta. pH-terveysvalmentajan mielestä tilanteen korjaamiseen ja terveyden ylläpitoon tarvitaan AINA neljän perusruuan ryhmä: alkalista vettä (ph 9,5), himalajansuolaa, luomukasviöljyjä ja lehtivihreää. Niitä saa ostaa hänen verkkokaupastaan. Punasoluista syntyy uusia kehon soluja??????

Onko totta, että ruuat ja juomat voivat saada elimistösi joko emäksisemmäksi tai happamammaksi? Ei ole totta. Veren pH on hyvin tarkasti säädelty. Syömällä kalsiumpillereitä tai juomalla alkaalista (emäksistä vettä) ei veresi pH muutu. Jos kuulet jonkun sanovat, että kehosi on liian hapan ja sinun täytyisi käyttää heidän tuotteita tehdäksesi siitä alkaalisemman olisi viisasta, jos et uskoisi mitään muutakaan, mitä hän sinulle sanoo.

Entsyymeillä on tietty optimaalinen pH, jossa niiden toimintakyky on suurimmillaan. Useilla solujen entsyymeillä se on pH 7:n ja 8:n välillä. Vetyioniväkevyyden muuttuminen vaikuttaakin suuresti aineenvaihduntaan, ja pH on elimistön tarkimmin säätelemiä suureita. Valtimoveren pH on 7,4 ja se vaihtelee normaalisti vain 7,35:stä 7,45:een. Kun elimistön pH laskee alle 7,35, puhutaan asidoosista ja kun se nousee yli 7,44, kyseessä on alkaloosi. Veren pH:n siirtyminen alueen 7,0-7,8 ulkopuolelle merkitsee hengenvaaraa. Koska monet solujen aineenvaihduntatuotteet, varsinkin hiilidioksidi, alentavat pH:ta, kudosnesteen pH on hieman pienempi kuin valtimoveren pH keskimäärin. Solujen sisäinen pH on vieläkin alhaisempi, 7,0:n paikkeilla.

Normaalin ruokavalion aikana syntyy aineenvaihdunnassa happamia ja emäksisiä kuona-aineita. Happamista kuona-aineista on tärkein hiilidioksidi, joka poistuu pääasiassa keuhkojen kautta ja emäksisistä vety, jonka munuaiset erittävät virtsaan. Pienissä määrin happoja ja emäksiä eritetään myös ruoansulatuskanavan ja ihon kautta. Feedback-periaatteen eli elimistön palautemekanismin mukaisesti aineenvaihdunnassa syntyvät happamat ja emäksiset yhdisteet säätelevät munuaisten ja hengityselinten toimintaa siten, että happo-emäs -tasapaino säilyy. Munuaisperäiseen häiriötilaan elimistö reagoi keuhkojen kompensaatiolla ja päinvastoin. Normaalioloissa veren pH pysyy lähes muuttumattomana. Siihen, että happo-emäs -tasapainon pienten heilahtelujen vaikutus veren pH-arvoon pysyy vähäisenä, vaikuttavat myös veren ja muiden ruumiinnesteiden puskuriominaisuudet.

Sinun ei pitäisi uskoa, että ruuan happamuudella tai emäksisyydellä on merkitystä, koska mikään ruoka ei muuta mitään happamuutta kehossasi paitsi virtsan. Mahalaukkusi on niin hapan, että mikään ruoka ei voi muuttaa sen happamuutta. sitrushedelmät, etikka ja vitamiinit kuten askorbiinihappo tai foolihappo ei muuta mahalaukkusi happamuutta tai veresi happamuutta. Kokonainen purkillinen kalsiumpillereitä ei muuttaisi mahan happamuutta kuin muutamaksi minuutiksi.

Kaikki ruoka mikä poistuu mahalaukustasi on hapanta. Sitten se siiryy suolistoosi, missä haiman eritteet neutralisoivat vatsan hapot. Joten ei ole mitään väliä mitä syöt, ruoka vatsassasi on hapanta ja suolistossa alkaalista.

Kun pidät hengitystäsi, hiilidioksiidi kertyy verenkiertoosi hyvin nopesti ja veresi muuttuu happamaksi, ja sinun olosi muuttuu epämiellyttäväksi tai jopa menetät tajuntasi. Tämä pakottaa sinut aloittamaan hengittämisen jälleen heti ja pH palautuu normaaliksi. Jos munuaisesi ovat vioittuneet eivätkä pysty säätelemään verenkiertosi happamuutta, kemialliset reaktiot pysähtyvät, myrkyt kertyvät verenkiertoosi ja voit kuolla. Muutokset dietissä eivät voi muuttaa minkään kehosi osan happamuutta paitsi virtsan. Näiden tuotteiden kauppiaat väittävät, että syöpäsolut eivät voi elää alkaalissa oloissa ja se on totta, mutta niin ei pysty mitkään muutkaan kehosi solut.

Robert O. Young on tehnyt paljon rahaa pH-kirjoillaan The pH Miracle (2002), The pH Miracle for Diabetes (2004), The pH Miracle for Weight Loss (2005), and ”The pH Miracle Revised” (2010). Hän väittää, että terveys on pääasiassa riippuvainen happojen ja emästen oikeasta tasapainosta kehossa ja että hapan ympäristö aiheuttaa syöpää, lihavuutta, osteoporoosia, hiivan liikakasvua, iho-oireita ja muita sairauksia. Young:n väittää, että ihmiskeho on rakennettu alkaliseksi ja toiminnassa happamoituvaksi ja että on olemassa vain yksi sairaus (asidoosi) ja yksi hoito (alkaalinen dietti). Lukuisat systemaattiset katsaukset ja meta-analyysit lääketieteellisessä kirjallisuudessa osoittavat, että ei ole olemassa näyttöä siitä, että alkaalinen dietti olisi hyväksi ihmiselle. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa kerrotaan, että alkaalinen dietti ei estä kalsiumin vähenemistä eikä mineriaalinen vähenemistä ihmisen luustosta. Kukaan ei ole testannut, ei edes Young itse, muuttaako Young:n  dietti veren pH:ta vai eikö muuta, vaikka testi olisi erittäin helppo tehdä. Kim Tinkham sairastui rintasyöpään ja alkoi Robert O. Young:n neuvosta noudattaa pH Miracle diettiä. Robert O. Young julisti, että Kim Tinkham parani syövästä yhdeksässä kuukaudessa. Hoitamaton rintasyöpä tappoi Kim Tinkhamin 2010.

Wikipedia: Live blood analysis

quackwatch

Robert O. Young

Kuivaverianalyysi on oma tarinansa.

4.5.2016 Onnellinen Ph jatkaa voittokulkuaan. Turun sanomien blogisti lääketieteen tohtori Juhani Knuuti kävi paikanpäällä katsomassa, miten Raimo Moilanen harhauttaa ihmisiä. Pahinta on ihmisten kusettaminen uskomaan, että hänen opeillaan voi nujertaa syövän. Tämä tapa on kopioitu Robert O. Youngilta, jonka käsiin syöpäpotilaita on sitten kuollut. Helmikuussa 2016 Young tuomittiin laittomasta lääkärintoiminnan harjoittamisesta. Mielestäni Raimo Moilasen toimintaan pitää puuttua, ennen kuin syöpäpotilaita kuolee myös Suomessa.

Tämä hirvittävä ihmisten rahojen varastaja näyttää mikroskooppikuvia veren punasoluista. Knuuti kirjoittaa:

”Moilasen väittämä ”mato” oli kooltaan suhteessa punasoluihin niin ohut, että sellaista ei edes voi olla olemassa. Kuvassa näkyvät punasolut ovat kooltaan n. kahdeksan mikrometriä (8 tuhannesosaa millimetristä). Madothan koostuvat soluista myös, joten oikea mato käytetyllä suurennuksella olisi täyttänyt koko näkökentän.

Sama pätee myös loisiin. Loiset ovat huomattavasti suurempia kuin näytetyt kohteet kuvissa. Pienimpiä loisia ovat malarian aiheuttajat, jotka majailevat punasolujen sisällä eikä seerumissa ja nekin ovat paljon suurempia.

 

 

 

18 thoughts on “Happy pH, ei niin onnelista elävän veren kuvausta ja pH-hoitoa

 1. Mainio teksti jalleen ja taytta asiaa! On aarettoman surullista kuulla tarinoita ihmisista jotka uskoivat huuhaa-maakarien tarinoihin ja hoitoihin ja taman seurauksena kuolivat sairauksiin jotka olisivat oikealla laaketieteella olleet parannettavissa. MIelestani olisi tarkeaa etta lainsaadannossa (niin paperilla kuin kaytannossakin) alettaisiin entista tiukemmin valvomaan vaihtoehtohoitojen tarjoajia. Katteettomien lupausten antamisesta tulisi antaa sanktioita, eli jos vaittaa etta tuote parantaa syovan tulee tasta olla laadukasta tieteellista nayttoa vaittaman tueksi. Toki valvonta olisi erittain haastavaa ja kallista ja tietellisen nayton arviointiin tarvittaisiin erillinen komitea (esim. Fimean alaisuudessa?)… mutta uskon etta silla voitaisiin pelastaa monen terveys ja henki.

 2. Kiitos hienosta tekstistä.

  Eräs henkilö katsoi ikääntymisen myötä harvenevia hiuksiani ja kertoi minulle jostain ”juurituppimatohoidosta”. En tiedä asiaan liittyvää oikeaa terminologiaa, mutta päästä repäistyn hiuksen ympärillä on mikroskoopilla katsottaessa ”jotain hyytelömäistä töhnää”. Tämä hiuksia harventava ”mato” häädetään asian havainneen kampaajan kehittämällä shampoohoidolla. Mitä sieltä hiusjuuresta mahdollisesti voi löytyä, kun sitä katsotaan mikroskoopilla?

 3. Ihan vaan sivuhuomiona, että greippimehusta (grapefruit juice) ei kai missään päin maailmaa käytetä viiniä. Rypälemehusta (grape juice) käytetään varmaan kaikkialla.

 4. Päivitysilmoitus: Vastine Roskatieteelle | Suomen Verikuvaajat ry

 5. Olipa mukava lukea kerrankin aiheesta asiallista tietoa. Suomen verikuvaajien vastine oli hauskaa luettavaa, kiitos linkityksestä! 🙂 Alun kuvista vielä isot naurut!!

 6. Tässä linkki yhteen Happy ph Oy:n luentoäänitteeseen, joka nauhoitettiin kesäkuussa Joensuulaisten skeptikoiden toimesta.

 7. Todella viihdyttävä pläjäys tuo luento. Opin paljon uutta fysiologiasta, jestas sentään!

 8. Löytysiköhän näistä Happy pH:n esityksistä hieman korotusta siihen vaatimattomaaan 13%:n vankkaan näyttöön?

 9. Kyllä mielestäni Ph-luennoitsijan asiassa on paljon enemmän oikeaa kuin väärää. Urheilijat ovat terveempiä, koska hengitystyö tehokkaampaa kuin sohvaperunoilla. Pyörätuolia käyttävä potilas ei usein ole niin pitkäikäinen kuin kävelevät kanssaihmiset, hengitystyö vähäisempää heilläkin. Maailman pitkäikäisimpiä kansoja asuu alueilla, missä juomavesi tulee vuoristosta ja on alkalisempaa mahdollisesti, koska veteen liuennut kivennäisiä. Varhaisempaa kuolleisuutta esiintyy taas maissa, joissa juomavesi on hapanta ja likaisempaa. Osteoporoosia ilmenee suomessa julmetusti, vaikka kuinka on noudatettu ruokaympyrää 70-luvulta asti. Jos keho happamoituu hiilarisesta ravinnostamme niin puskurimenetelmä ottaa luista kalsiumia, että veren Ph säilyy oikeana.

  • Tämä on täyttä satua. Juomaveden happamuudella ja kuolleisuudella ei ole yhteyttä toisiinsa eikä veren pH muutu, koska se on tarkkaan säädeltyä. Täydellistä huijareiden kuraa.

 10. Päivitysilmoitus: Kristallipuolue antaisi mielummin naisten kuolla kohdunkaulansyöpään kuin rokottaisi heidät | Roskatiede

 11. Hmm. Miksi urheilija pystyy kovempaan suoritukseen, jos käyttää emäsjauhetta? Tätä vastaan on turha väittää, koska sen tietää kaikki kokeilleet. Toinen kiistämätön tosiasia on, että tulehdukset vähenee emäksisellä ruokavaliolla. Mikä siinä lienee taustalla?
  Kolmas hämmentävä juttu on, että miksi ne jotka eivät ole kokeilleet pitävät eniten ääntä?

  • Koutsilla on varmaan heittää ainakin yksi vertaisarvioitu julkaistu tutkimus, jossa on havaittu edes jommankumman väitteen pitävän paikkansa, kun kerran ”kaikki tietää” ja on ”kiistämätön tosiasia”?

 12. Kuvassa Eric Gammals, Tri. Robert O. Young ja Kati Gammals http://www.yourlife.fi/yhteystiedot.html

  Tämä Helsinkiläinen ”mikroskopisti” Eric Gammals teki v. 2010 “kuivan veren” kokeita ja ravitsi Innerlight-tuotteilla syöpäpotilaita. Ainakin nuori Suomessa opiskellut tyttö olisi elossa jos puoskari ei olisi pettänyt ja ottanut vielä kovat rahat ennen kuolemaa.

  http://www.kaev.ee/phpBB3/viewtopic.php?p=4978&highlight=#4978
  http://www.naisteleht.ee/node/7143
  http://keskustelu.suomi24.fi/t/9410674/vaihtoehtoinen-hoito

  Nyt Gammalsilla uusi projekti menossa … https://www.facebook.com/ericgammals
  *
  Jos juttu on liian masentava – voi poistaa.

 13. Päivitysilmoitus: Mitä huijareille kuulu nyt? | Roskatiede

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s