Amerikkalainen rokotevastustaja kävi pelottelemassa pölvästejä


Suzanne Humphries on entinen munuaistohtori ja nykyinen homeopaatti, josta on parissa vuodessa tullut äänekäs pseudotieteen ja puoskarilääketieteen kannattaja. Humphries on seonnut International Medical Council on Vaccination järjestöön, joka on rokotehysterian eturyhmä. Humphries ei ole infektiosairauksien erikoislääkäri, eikä hän ole tehnyt lääketieteellisistä tutkimusta. Hän on siis epäpätevä ottamaan kantaa rokotteisiin.

Suomen homeopaattien kutsumana hän kävi rahastamassa foliohattuja maksullisella luennolla, mistä on laadittu hauska ”tiedote”. Ensimmäisenä kiinnittää huomiota siiten, että Humphriesin todellinen asema rokotevastustajana ja rokotehysterialla leipänsä nykyään ansaitsevana salataan.

Hauskasti mustassa johdanto-osassa sanotaan, että Humphriesin kriittisyys rokotteisiin perustuu pelkästään lääketieteellisiin tutkimuksiin, ei mihinkään mutu-tuntumaan. Seuraavassa hetkessä kerrotaan Humphries huomaamasta mutu-tuntumasta, että hänen potilaiksi tuli ihmisiä joiden munuaiset lakkasivat toimimasta sikainfluenssarokotuksen jälkeen. Humphries työtoverit oivalsivat heti, ettei pelkkä ajallinen yhteys riitä osoittamaan yhtään mitään, mutta Humphries ei ole vieläkään tajunnut asiaa, vaan levittää edelleen hassua mutu-tuntumaansa jopa julkisesti.

Yleisö kohataa kun Humphries vetää hihastaan rokotteiden sisältämät epäpuhtaudet. Hän jättää viisaasti kertomatta, mikä on epäpuhtauksien pitoisuus ja mihin lähteisiin hän vetoaa. En tiedä kuinka suuri kohahdus olisi yleisössä syntynyt, jos Humphries olisi kertonut, että  dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet suomalaisessa äidinmaidossa ylittävät reilusti todellisten tai kuviteltujen epäpuhtauksien määrän vauvan saamassa pienessä rokoteannoksessa.

Normaaliin rokotevastustajan tapaan Humphries johdattelee kuulijansa tekemään virhepäätelmiä. Humphries näyttää luennolla kaavakuvaa, josta voi selvästi nähdä, miten kuolleisuudet ja taudit ovat jo hiipuneet, ennen kuin rokotteita niihin oli edes keksitty. Sitten Humphries näyttää tulirokon tautikäyrää. Se on aivan samanlainen, kun muidenkin tautikäyrät, vaikka sitä vastaan ei ole annettu yhtään rokotetta. Ja tästä meidän toivotaan nyt sitten tekevän tyhmyyksissämme sellaisen virhepäätelmän, että rokotteet ovat turhia, koska tulirokkokin katosi ilman rokotetta. Meidän pitää siis uskoa, että kaikki taudit käyttäytyvät lopulta kuin tulirokko. Tulirokko tosiaan katosi kuolintilastoista ilman, että ketään rokotettiin. Tämä ei kuitenkaan johtunut hygieniasta vaan penisilliinistä. Tulirokko ei ole kadonnut Suomesta ja maailmasta mihinkään – siihen sairastutaan edelleen – mutta enää ei vain kuolla ja siksi se katosi kuolintilastosta. On esitettävä vakava kysymys: onko tällainen velmuilu asiallista tiedotusta rokotteista?

Niissä kehittyneissä maissa, joissa rokotusohjelmasta on poistettu jokin rokote esimerkiksi sivuvaikutusepäilyjen vuoksi, vaikutukset taudin esiintymiseen ovat olleet erittäin merkittäviä. Britannia, Japani ja Ruotsi poistivat hinkuyskärokotteen rokotusohjelmasta 1970-luvulla. Pian sen jälkeen muun muassa Britanniassa alkoi laaja, yli 100 000 tapauksen hinkuyskäepidemia, joka vuoteen 1978 mennessä oli aiheuttanut 36 kuolemantapausta. Japanissa rokotettujen määrän lasku 70 prosentista 20–40 prosenttiin aiheutti hinkuyskätapausten lisääntymisen 393 tapauksesta (1974) 13 000:een (1979). Vai huononiko Japanilaisten hygienia, mitä sanot Humphries?

Tuhkarokkotapaukset USA:ssa 1944-2007. Kuvasta nähdään, että rokotteet - ei hygienia - tekivät taudista harvinaisen.

Tuhkarokkotapaukset USA:ssa 1944-2007. Kuvasta nähdään, että rokotteet – ei hygienia – tekivät taudista harvinaisen.

Humphries näyttää myös kaavakuvan autismin ja ADHD:n lisääntymisestä sitä mukaan, kun rokotusten määrät ovat kasvaneet lapsilla. Pidätkö meitä suomalaisia aivan tyhminä? Meille jo koulussa näytetään kaavakuva hukkumiskuolemien lisääntymisestä kesällä sitä mukaa, kun jäätelönsyönnin määrät ovat kasvaneet lapsilla. Me emme ole yhtä hölmöjä kuin sinä Humphries, että nyt luulisimme, että jäätelönsyönti lisää hukkumiskuolemia.

70 thoughts on “Amerikkalainen rokotevastustaja kävi pelottelemassa pölvästejä

 1. Päivitysilmoitus: Rokotevastustajien huippunimi Suzanne Humphries saapuu taas vedättämään suomalaisia | Roskatiede

 2. Ettekö tiedä että rokotetut levittävät myös tauteja???
  Ettekö tiedä, että rokottaminen on saanut aikaan uusia viruskantoja? Vaarallisempia.

  Ettekö tiedä että rokotetut harvoin käyvät uusimassa rokotteensa? Käytännössä vanhemmat ovat vauvojensa pahin uhka!
  Kuka sitten rokotuksiin uskookaan.

  Rahastusta terveydellä. Tai siis sen tuhoamisella.

  Tutkikaa ensin, on olemassa lääkärien ym tutkimuksia havaintoja, luotettavia.
  Useita tapauksia joissa lääkärille työssään avartuu todellisuus rokotteista. Useita rohkeita ihmisiä.
  Median tehtäväksi on jäänyt pelottelu. Saadaan piikit myytyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s