Rokotevastustajien tappava vaihtoehto tulee veronmaksajille kalliiksi


Measles cases reported in the United States be...

Raportoidut tuhkarokkotapaukset USA:ssa ennen ja ja jälkeen rokotusten. (Photo credit: Wikipedia)

Tuhkarokko-, sikotauti-, hinkuyskä- ja aivotulehdusepidemiat ovat aiheuttaneet kärsimystä sadoille ja kuoleman monille, koska heidän vanhempansa pelkäsivät rokotteita enemmän kuin niitä sairauksia, joita rokotteet estävät. Rokottamattomat lapset ovat uhka toisille lapsille. He aiheuttavat suuttumusta niistä vanhemmissa, jotka eivät voi rokottaa lapsiaan, kuten kemoteriapiaa syöpään saavat, immunosupressiivista hoitoa saavat elinsiirtopotilaat ja vaikkapa steroidihoidettavat astmapotilaat. Nämä lapset ovat riippuvaisia siitä, että heidän ympärillään olevat on rokotettu.

Rokotevastustajat pommittavat jatkuvalla syötöllä Facebookissa ja netissä rokotteiden vaaroista. Joskus nämä huimat sadut läpäisevät journalistisen seulan ja pääsevät televisioon. Vanhemmat saavat kuulla, että rokotteita annetaan liikaa ja liian varhain. Heille selitetään, että rokotteet aiheuttavat kroonisia sairauksia kuten autismia ja niissä käytetään vaarallisia tehosteaineita. Rokottamattomat lapset ovat muka myös terveempiä. Tämän he kuulevat lääkäreiltä kuten Nina Bjelogrlic-Laaksolta tai Antti Heikkilältä tai järjestöiltä kuten Suomen Terveysjärjestö tai Rokotusinfo tai lehdestä kuten Magneettimedia. Mutta useimmiten he kuulevat asiasta toisilta samalaisilta vanhemmilta kuin he itse ovat. Yhtenä hetkenä lapsi oli terve, sitten hän sai rokotteen ja sen jälkeen hän ei enää ollut terve.

Sairaudet ovat palaamassa takaisin

Hinkuyskäinen lapsi tarvitsee lisähappea.

Hinkuyskäinen lapsi tarvitsee lisähappea.

Hinkuyskässä lapsi saa pahoja yskänkohtauksia. Yskiminen jatkuu ja jatkuu parikinkymmentä kertaa ja lapsi ei pysty vetämään henkeä. Lapsi muuttuu hapen puutteessa sinertäväksi. Happivajauksen lisääntyessä lapsi onnistuu vihdoin vetämään henkeä, jolloin kurkunpäästä lähtee kammottavan kuuloinen hinkuna. Tuo ääni on sellainen, ettei yksikään äiti tai isä uhohda sitä ikinä. Kuolemanpelko on läsnä. Kohtaus päättyy oksennukseen ja toistuu pienen ajan kuluttua. Pieni lapsi uupuu perusteellisesti ja tarvitsee tekohengitystä tai happea yskänpuuskan lopussa. Yskänpuuskien aikana verentungos varsinkin pään alueella lisääntyy, minkä seurauksena hiussuonia ja pieniä laskimoita repeilee. Hinkuyskä on nykyisin Suomessa yleisempää kuin 20 vuotta sitten.

Tutkimuksen mukaan vanhemmat, jotka eivät rokottaneet lapsiaan aiheuttivat Kalifornian vuoden 2010 hinkuyskäepidemian, joka oli USA:n pahin 60 vuoteen. Sairastuneita oli 9120 ja 10 kuoli. Koska hinkuyskärokotteen teho on rajoittunut ja immuniteetti hiipumassa, yhteisöön voi levitä jatkuva altistus, jolloin vaaraan joutuvat erityisesti imeväiset. Jos päiväkotiin tulee hinkuyskäinen lapsi, yhdeksän kymmenestä sairastuu, ellei heitä ole rokotettu.

Tuhkarokkoepidemiat länsimaissa ovat yleistyneet rokotevastustajien propagandan takia.

Tuhkarokkoepidemiat länsimaissa ovat yleistyneet rokotevastustajien propagandan takia.

Siitä huolimatta, että tehokas ja turvallinen rokote on ollut saatavana melkein puolivuosisataa, tuhkarokko ilmenee uudelleen useissa kehittyneissä maissa riittämättömän rokotekattavuuden takia erityisissä alapopulaatioissa, rokotusten vastustajien nousun takia ja ihmisten kasvavan liikkumisen yli rajojen takia. Englanti on joutunut suuriin vaikeuksiin tuhkarokon kanssa. Erityisesti Walesissa Swansean alueella viime vuodenvaihteessa sairastui satoja, joista yli 75 joutui sairaalahoitoon. Suurin osa sairastuneista on 10–18-vuotiaita lapsia, joilla on puutteellinen rokotussuoja tuhkarokkoa vastaan. MPR-rokotteen rokotuskattavuus laski 2000-luvun alussa alle 80 %:iin. Lapsia jätettiin rokottamatta, sillä epäiltiin, että MPR-rokote olisi yhteydestä autismiin ja Crohnin tautiin. Epäilyn synnytti Andrew Wakefieldin tutkimus, joka julkaistiin Lancet-lehdessä 1998. Kahdentoista vuoden kuluttua julkaisemista vuonna 2010 Lancet veti tutkimuksen pois sen jälkeen, kun tutkimuksen tulokset oli todettu paikkaansa pitämättömiksi. Wakefieldin tutkimus oli pitkään rokotevastaisen liikkeen kovin rumpu ja sitä rumpua rummutettiin. Ja nyt maksetaan sitä laskua. Suomessa Wakefieldin tutkimus näkyi pienenä notkahduksena, mutta viime vuosina rokotevastainen liike on täällä meuhkannut sellaista tahtia, että on pelättävissä uusi notkahdus. Hoitohenkilökunnan rokottaminen on tutkimuksen mukaan hyvin tärkeää, vaikka hoitohenkilökuntakin on hurahtanut rokotevastustajien ansaan.

This child is displaying a deformity of her ri...

This child is displaying a deformity of her right lower extremity due to polio caused by the poliovirus, an enterovirus member. After initial oropharyngeal inoculation, and multiplication, the virus enters the bloodstream, thereby, finding its way to the central nervous system, and infecting the motor neurons of the anterior horn of the spinal cord and within the brain itself. (Photo credit: Wikipedia)

Polio on paha. 95% polion saaneista on oireettomia kantajia. Yksi asuu Tampereella.   Polio voi tulla takaisin vaikkapa Tallinan matkaajien mukana, sillä siellä on havaittu sellaista poliotyyppiä, jolta rokotteemme ei suojaa tai Syyrian pakolaisten mukana. Virus tuhoaa selkäytimen etusarven motorisia hermosoluja. Seurauksena on hermosoluston tuhoutuminen ja niihin liittyvien vartalon ja raajojen lihasten halvaantuminen. Polio voi levitä selkäytimestä ydinjatkokseen ja aivoihin. Tällöin seurauksena on hengitystä, nielemistä ja kasvojen lihaksia käyttävien hermojen tuhoutuminen ja halvaantuminen. Hengityselimistön halvaantuminen johtaa kuolemaan.

Internetin merkityksestä rokotevastustajille voidaan sanoa, että rokotevastustajilla on ylivoima websivustojen määrässä. Valta on siirtynyt lääkäreiltä potilaille, tieteen oikeellisuus on kyseenalaistettu ja asiantuntijuus on määritelty uudelleen. Kaikki tämä on luonut ilmapiirin, missä rokotevastustajat pystyvät tehokkaasti levittämään sanomaansa. Todisteet osoittavat, että yksilöt etsivät rokotetietoa internetistä ja että lähteet voivat vaikuttaa rokotuspäätökseen, siksi on todennäköistä, että rokotuksenvastaiset websivut voivat vaikuttaa siihen ottavatko ihmiset rokotteen ja rokotuttavatko he lapsensa. Rokotevastustajat käyttävät tiettyjä taktiikoita ja kielikuvia. Roskatiede, vaihtoehtoiset olettamukset, sensuuriväitteet, hyökkäävä kritiikki, rokotteet ovat myrkyllisiä ja luononvastaisia ovat mukana rokotevastustajien keinovalikoimassa. Rokotevastaisen liikkeen tekemien petollisten väitteiden tunnistaminen on oleellista, jos haluaa erotaa oikeat tiedot vääristä tiedoista.

116 thoughts on “Rokotevastustajien tappava vaihtoehto tulee veronmaksajille kalliiksi

 1. taikauskoon ja satuihin kyllästynyt: Kyse ei ole koskaan ollut siitä, sairastuvatko rokottamattomat/rokotetut lapset tuhkarokkoon. Älä vie huomiota pois itse asiasta. Ja se nimenomainen asia on se, onko tuhkarokko niin vaarallinen mitä tälläkin sivustolla yritetään väittää. Linkittämässäsi artikkelissa (onko ne tällaisia mitä luit väikkäriäsi varten???) ei kerrota mitään taudin vakavuudesta. Onko sairaalahoito jokin merkki siitä? On täysin valheellista esittää, etteikö ravitsemuksella olisi immuunipuolustukseen merkitystä tai että ko. virus umpimähkään aiheuttaisi ”vakavia muotoja” tai ”vakavia jälkitauteja”. Se, että olet perusimmunologiaa opettanut, ei tee sinusta asiantuntijaa rokoteasioissa, eikä väikkäriä varten kahlatut artikkelit ole arvokkaampia kuin pelkän mielenkiinnon motivoivana luetut. En sanonut, että vain Humphriesin lausunnot kelpaavat. Mistä sait tuon luvun 95 % lääkäreistä on toista mieltä? Tarkoitatko, että totuus on se, mitä suurin osa kannattaa? Entä jos kaikki ovat käyneet koulun, jossa opetetaan yhtä totuutta? Enemmistö ei aina ole oikeassa. Lääketiedekään ei aina ole oikeassa. Miksi rokoteasia olisi jotenkin poikkeus? Edelleen, puhtaan veden, hygienian LISÄKSI ravitsemuksella on merkittävä osuus immuunipuolustuksessa. Ilmeisesti et lähde immuunipuolustuksesta laajemmin kertomaan, koska et tiedä siitä enempää. Perusasioita ei tarvitse kertoa, kaikki vähänkin kiinnostuneet tietävät ne. Ihmeellisintä kuitenkin tässäkin keskustelussa on se, kuinka vähän tunnut tietävän ko. tautien todellisista luonteista. Oletko ihan oikeasti lukenut näiden tautien historiaa, lukenut vanhoja lääk.tiet. artikkeleita ja vaikka vanhoja lääkärikirjoja, joissa ei ole jälkeäkään tuollaisesta taudeilla pelottelusta? Pelottelu tuli kuvaan, kun rokote keksittiin, jotta sen menekki olisi varmempaa. Lue, vertaa, analysoi. Ei tarvitse olla edes tutkijaluonne, kun huomaa rokoteteorian ontuvan. Yksi huomionarvoinen seikka on myös se, että lääketieteellinen koulutus ei tarkoita muuta kuin sitä, että on läpäissyt tentit, joissa mitataan kuinka hyvin on sisäistänyt siellä opetettavan totuuden. Kuten sanottua, lääketiede on soveltavaa, ei yhden alan tiedettä.

 2. -Alkaisin koko Kurtin jutun purkamaan? Ei riitä aika, mutta otetaan nyt muutama. 1) Immunisaatio tarkoittaa adaptiivisen immuniteetin prosessia.Tohtori Kurt ei nyt mitenkään kuvaile miksi rokotteet eivät immunisoi eikä anna mitään viitteitä. Luonnollista immuniteettia ei tarvita immunisaatioon, ihoa, limakalvoja jne. Ei myöskään luonnollisen immuniteetin mekanismeja kuten kuvion tunnistusta ym keinoja, joilla keho tunnista vieraan ilman immunisaatiota.Immunisaatio termiäkin on alettu käyttämään laajemmin vasta rokotteiden keksimisen yhteydessä. Muutama viite: Itse asian olen oppinut oppikirjoista ja on niin peruskauraa, että artikkeleissa saa mennä aika kauas. http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/imz-basics.htm, http://fi.wikipedia.org/wiki/Immuniteetti. 2)”The first layer of defense is your skin. This blocks out any harmful opportunistic buggers. With a vaccine, this law of nature is totally bypassed by injecting you with a needle full of stuff your skin would never allow past it.” Ööö…edelleenkään adaptiiviseen immuniteettiin ei tarvita ihoa. Luonnollisen immuniteettin ensimmäinen este, mutta oltaisiin aika kusessa, jos siihen voisi luottaa ja eihän nuo taudit ihon läpi leviä. Vaikkapa duokkarin kliininen mikrobiologia tai laita terveyskirjastoon noiden tautien nimiä. Sitten jotain järkevääkin:kannattaa aivastella, yskiä ja antaa nuhan valua tiettyyn pisteeseen.Mainitsee GALTin, muttei puhu esim BALTista, ei taaskaan mitään reffoja eikä kerro miten näitä tarvittaisiin adaptiiviseen immuniteettiin. Niitä muuten tarvitaankin vars. sen toimiessa, mutta ei tässä vaiheessa. ”A vaccine violates all laws of natural immune defenses by taking a potential pathogen along with all the TOXIC ingredients(aluminum, formaldehyde, adjuvants, etc) directly into your blood system. This process would never occur in building natural immunity. That last sentence is kind of an oxy-moron. Immunity is a natural thing. Vaccines are an artificial thing.” Joo, mutta kappas kun taas unohtui se vaihtoehto. Annetaan ihmisten kuolla niin vahvat selviää ja saa immuniteetin? Niinhän voisi ajatella rokotteen vastustajien kohdallakin. ”How many vaccines have ever been studied in this manner? ZERO! ” Ööö…tutkitaan koko ajan http://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccination/effectivenessqa.htm tai sitten kaivamaan tästä http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=rct+AND+vaccine

 3. Ja linkki kalifornia juttuun: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23188029. Jopa tuossa 7-10v kohortissa terveistä oli rokottamatta jäänyt 0,9% ja sairaista 7.8%. Onkohan sun lähde lukenut tuon väärin? Voisitko ”sillä lailla” kanssa laittaa reffat omista väitteistäsi? Rokotteiden vastustajien nettisivu nyt lähinnä sulla tuolla pyörinyt.

  Miksi sattuivat olemaan poliorokotettuja nuo pahasti sairastuneet? Polion rokotuskattavuus oli todella hyvä, voisko olla tekemistä? Rokote vaihdettiin (se sokeripala) ja eipä ole uusinut. Vai ravinto ja hygieniako sen taltutti?

  Amerikan huippu 1958 on aiempien hiljaisten poliovuosien aallonpohjien kokoinen.Leikkaa käppyrästä 1955 jälkeinen aika pois ja mieti sitten mikä vaikutus on ollut tuohon ruoalla ja hygienialla.

  Ja ”sillä lailla”: mä en kaiva enää yhtään reffaa ennen kuin itse laitat lähteesi noille luvuille, jotta ne pääsee arvioimaan. Kuten puoliso sanoi: siinähän meuhkaavat, luonto karsii tyhmät pois. Tiedän, että tämä voi jatkua ikuisuuksia ja koska mitään muuta kuin fanaattisten rokotteen vastustajien dataa en tule saamaan niin joku jatkakoon. Paitsi jos saan nuo reffat omiin lukuihisi kaliforniasta ja oliko Ruotsista niin niitä olisi kiva kommentoida, niin ja Massachusettsissa

  Katsopa kuin paljon löytyy selittäviä tekijöitä tuolle AFP:lle. Kun kerran totuudesta olet kiinnostunut vaikkei nyt ihan siltä vaikuta.

 4. Oletko koskaan miettinyt että rokoitteen ottaminen terveelle lapselle saattaa aiheuttaa suurta tuskaa lapselle viikkojen, jopa kuukausien ajan ?

  Meillä refluksitautisen lapsen pakka sekoaa lähes täysin jokaisesta rokoitteesta mitä on saannut viimeisen vuoden aikana.

  Pitäisikö mielestäsi minun rokottaa lapseni ja antaa hänelle useiden viikkojen tuskaiset happojen nousut ja unettomat yöt ihan vain varmuuden vuoksi jos joku sattuisi tuomaan Syyriasta polion mukanaan?
  Jos siitä tulee epidemia niin onko se sen Syyrialaisen syytä vai minun päätökseni ?
  Ja miksi ihmeessä siitä on pakko syyttää jotain, tuskin kukaan tietentahtoen vaarantaa toista ihmistä.

  Luin tässä pikaisesti kirjoituksiasi jotka ovat aivan yhtä naurettavan yksipuoleisia kiihoitus yrityksiä kuin Antti Heikkilällä.
  On todella lapsellista syyllistää vanhempia rokoittamisesta ja rokoittamattajättämisestä.
  Uskoisin että lähes jokainen vanhempi punnitsee riskit tarkkaan ja tekee päätöksensä ajattelemalla vain ja ainoastaan lapsensa parasta.

  On todella outoa huomata miten sinunkin maailmaasi mahtuu vain musta ja valkoien eikä mitään siltä väliltä..

  HH

  Ps. lapseni saa kyllä kaikki tarvittavat ja osissa ettei elämästä tule aivan helvettiä hänelle.

  • Ei itä rokotetta sairaalle lapselle anneta. Se rokote annetaan siksi että se lapsi ei sairastuisi. Rokote ei ole lääke, se on este. Ja rokottamatta jättäminen on tahallaan toisten vaarantamista. Herd immunity käsite on tärkeä, kaikkien pitäisi tuntea. Ihmiset luulevat nykyään että nämä taudit eivät ole ongelma, mutta ajatteletteko koskaan: Siihen saattaa olla syy miksi ihmiset päättivät aloittaa näiden tautien rokottamisen?

   Se on kyllä niin että rokottamattomia lapsia ei tarvitse muutenkaan sinne lääkäriin viedä, kun kerran vanhemmat luulevat tuntevansa lääketieteen niin paljon lääkäreitä paremmin. Ei niitä sinne lääkäriin kannata viedä kun kerran osataan itse kotona paremmin nämä hommat.

 5. Ja jos nyt M.Malin avata niin avaapa tuota yhden osan aktivointia? Tai antaa täydellisen suojan? Onko tätä samaa luonnollisen ja adaptiivisen immuniteetin sekoittamista rokoteenvastustajien sivuilta? Rotavirusrokotekaan tai polio sokeripala, mites ne, kelpaavatko ne sitten, kohtaavat MALTin ensin? Mites se influenssa siitä terveen ihon läpi tunkeutuu, jos tämä tätä Kurtin huuhaata on? Tai vaikka sikotauti? Jotkut infektiot kyllä antaa 100% suojan, mutta hinta? Esim poliohan on siitä kauhea, että se voi alkaa tekemään tuhojaan vielä paljon myöhemmin. Vesirokko aiheuttaa vyöruusua ja olen aika monen hyväkuntoisen nähnyt vammautuvan vesirokkoviruksen aiheuttamasta enkefaliitista, joka voi kaikilla joskus sairastaneilla aktivoitua milloin vaan. Suomessa esim vesirokon komplikaatioihin on kuollut 1 lapsi/v ennen rokote aikaa. Ja jos vaikka enkefaliitin saa tuo 1/5000 ja 5-10% näistä kuolee ja 10% vammautuu pysyvästi niin laskepa ikäryhmittäin, aika monta lasta http://jid.oxfordjournals.org/content/186/Supplement_1/S91.full.pdf Ja esim aika sitten näyttää kuinka usein tuo rokote joudutaan uusimaan. Vaikka harvinaista niin sairastettu tautikaan ei aina anna 100% suojaa ja primäärivaihe voi uusia. Jos rokotteen haitat menevät hyötyjen yli, se otetaan rokotusohjelmasta pois (tuberkuloosi).

  Se, että joskus on ollut enemmänkin henkiä vieviä huolia ei nyt mielestäni ole mikään peruste rokotevastaisuudelle. Eli jos aiemmin katsottiin, että tuhkarokkoon on ok kuolla ja se nyt vaan vammauttaa niin tieteen kehittyessä ei rokotetta kannattaisi käyttää?

  Mutta kuten aiemmissakin niin tulenen taasen saamaan näitä rokotevastustajien kritiiköttimiä kommentteja, jotka on kuultu jo ties kuin monesti ja kumottu muualla. Joten I rest my case ja jokainen tekee päätökset itse. Harmi vaan, että kaikki eivät lähde selvittämään näiden kohupuoskareiden sanojen takana olevaa vaan uskovat kaiken nielemättä, Aika moni rokotetutkimuksessa mukana ollut oli aika kauhuissaan ja heidän vanhempansa. Jos rokotevastaisuus meillä leviää ja tulee turhia vammautumisia ja kuolemia niin toivon ainakin sisäisesti rokotevastustajien ottavan vastuunna, juridiseen vastuuseen heitä ei saa.

 6. Tämän laitoin jo kerran, mutta näkyy mulle niin kuin olisi moderoitu pois, kokeillaan kerran uudestaan. M.Malin:olen lukenut ja nähnyt ihan potilaitakin. Mielenkiintoista olisi tietää omat koulutustaustasi? Meille ei opeteta vain yhtä totuutta,mutta lähdekriittisyyttä kylläkin.Selväksi tuli, millä tahansa koulutustaustalla on yhtä pätevä arvioimaan tieteellistä kirjallisuutta mielestäsi. Ravinnolla on tietenkin merkitystä, se jäi multa pois ja erityisesti ravitsemustilalla toivuttaessa vakavista sairauksista. Pieni arvaus, että olen aika monta enemmän taistelun jälkeen selviäviä potilaitakin nähnyt. Yksikään lääketieteen opus ei kiellä hygienian, ravinnon ja valistuksen merkitystä. Rokotevastustajat kieltävät rokotteiden. Mä en puolusta tai vastusta rokotteita vaan totuutta, jottei päädytä takaisin keskiajalle.Mä en saa itselleni tästä muuta kuin harmaita hiuksia. Mutta taikauskoa vastaan taisteleminen kuuluu osana ammattiimme. Enkä käännä keskustelua minnekään, seuraan muita. Tuhkarokkoon menehtyneiden tilastot briteistä: http://www.hpa.org.uk/web/HPAweb&HPAwebStandard/HPAweb_C/1195733835814,

  Ja jenkkien tilastoa muista komplikaatioista. Oletkos muuten itse nähnyt esim enkefaliitin sairastaneita? Jos aletaan puhua siitä kuka nyt tietää mistä puhuu. Ja tuossakin ihan kerrotaan aliravitsemuksen merkityksestä eli komplikaatioluvut ovat aika paljon suuremmat kehitysmaissa http://www.cdc.gov/measles/about/complications.html

 7. Kyllä se pitäisi olla niin että nämä uusimmat rokoitteet, voisi ostaa itse apteekista ja jokainen saa rokotuttaa oman lapsensa, jos sen tärkeäksi kokee. Ehkä sitten tulisi paremmin otettua niistä selvää. Se että ne rokotusohjelmassa on ja syötetään totuutena neuvoloissa on pakkosyöttöä. Ja veronmaksajien rahan tuhlausta parhaimmillaan.

 8. Sen verran on vielä ”sillä lailla” sanottava tuosta laittamastasi http://healthimpactnews.com/2011/did-vaccines-really-eradicate-polio/ linkistä, että eihän tuo poliokäppyrä ja AFP käppyrä näytä mitenkään olevan yhteydessä ja tuohan alkaa vasta vuodesta 1996? Miksi, oliskohan tarkotuksellinen syy? Muutenhan tuossa jutussa ei oikein asiaa ole. Miksi yleistä käsitystä vastustavia ei saisikaan päästää ääneen näin suhteettoman paljon? Tässä sitä pohditaan. Ja jenkeissä nuo kyllä saa aika paljon TV aikaa http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/oct/16/anti-vaccination-activists-should-not-be-given-a-say-in-the-media#start-of-comments

  Ja M.Malin, jos moderaattori sattuu hyväksymään nuo välistä jääneet tuhkarokkotilastot sisältävän kommentin, sisälsi varmaan jonkun väärän sanan (taisin sen jo submittoida kolmeen kertaan, sori roskatiede) niin et sinä varmaan olekaan tuhkarokkoroktteen tai muidenkaan rokotteiden tehoa kiistämässä, kiinnität huomiota ravintoon ja hygieniaan, mutta aika moni muu rokotevastainen on. Noissa on juttua ravinnostakin, mutta ei sen merkitystä kukaan lääkäri tai rokoteasiantuntija ole kieltämässä, mutta sen, että rokotteet olisi tehottomia tautien eradikoinnissa on.

  Now I rest my case.Again.

 9. Jos rokottamaton sairastuu tautiin, jota vastaan on rokoteohjelmassa rokote, on hoidon kulut pystyttävä perimään hänen vanhemmiltaan. Lakimuutosta kehiin, kiitos.

 10. Jos tuhkarokko, polio ja hinkuyskä on saatu lähes kitkettyä kokonaan pois suomesta rokotusten avulla niin minusta se on hyvä asia ja niin sen pitäisi olla jatkossakin! Menkää, nähkää ja kokekaa kehitysmaat ja mitä rokottamattomuus tekee. Helppo se on huudella omasta pikku kuplastaan!

 11. Rokotekriittitsen vanhempien maksettava korvauksia? Ok, mennään sitten mustan huumorin puolelle kun sitä haluatte:

  Korvaako joku edellä mainitsemani, rokotetun leikki-ikäisen lapseni kuoleman, kuolema kun tapahtui ilman lääketieteellistä syytä? Kuka korvaa sen, että lääketiede ei tiedä vaikka väittää tietävänsä?

 12. ”Jos rokottamaton sairastuu tautiin, jota vastaan on rokoteohjelmassa rokote, on hoidon kulut pystyttävä perimään hänen vanhemmiltaan.”
  Ajatellaanpa tätä asiaa tasavertaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteen mukaisesti sitten varmaan näinkin vastaavassa tilanteessa toisinpäin:
  Jos rokotettu sairastuu mihin tahansa tautiin rokotuksen jälkeen, kun on ottanut rokoteohjelmassa olevan rokotteen, on valtion pystyttävä tarjoamaan hänelle elämä ja terve elämä ennen rokotteen ottamista. Siis vanhemmille pystyttävä tarjoamaan yhtä terve lapsi ja lapsille yhtä terveet vanhemmat kuin oli ennen rokotusta.

  25.7.1986/583 Tartuntatautilaki
  ”12 § (14.11.2003/935)
  Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä. Valtioneuvosto päättää pakollisen rokotuksen toimeenpanon ajankohdasta ja siitä, mitä väestönosaa, ryhmää tai ikäluokkaa rokottamisvelvollisuus koskee, minkä ajan päätös on voimassa sekä mitä rokotuksessa on muutoin noudatettava. Ennen päätöksen tekemistä asiasta on hankittava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunto, jollei Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ole tehnyt asiaa koskevaa esitystä. (21.12.2010/1244)

  Milloin pakollisen rokotuksen järjestämistä on pidettävä erityisen kiireellisenä, sosiaali- ja terveysministeriö voi tehdä sen toimeenpanemiseksi väliaikaisen päätöksen. Päätös on viipymättä ilmoitettava valtioneuvostolle, jonka on päätettävä asiasta lopullisesti.

  12 a § (21.12.2010/1244)
  Puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa toimeenpannaan pakolliset rokotukset kullekin ikäluokalle tartuntatautien leviämisen estämiseksi tai muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää pakollisen rokotusohjelman sisällöstä puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa hankittuaan asiasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon.”

  Odotetaan nyt vaan ihan rauhassa kotona lain toimeenpanoa. Kyllä joku tulee joko väkisin hakemaan piikille tai tulevat Poliisin kanssa kotiin piikittämään, ennemmin tai myöhemmin. Valitettavasti loppupeleissä meille ei anneta vaihtoehtoja. Nautitaan tästä vapaudesta niinkauan kuin sitä riittää.

 13. No ei ketään tulla kotoa hakemaan. Jos biologisen sodankäynnin tai terroristihyökkäyksen takia kaikki on pakko rokottaa maan turvallisuuden takia, niin se totetutetaan esim. niin, että rokottamattomia ei päästetä kouluun, töihin tai lääkäriin.

 14. Papilloomaviruksen uhrina voisin sanoa että kannattaa ottaa rokotus, ehdottomasti. Minulta solumuutokset saatiin kiinni sattumalta viime hetkillä 22-vuotiaana ja johtuen vaadituista leikkauksista molemmissa raskauksissani oli vakava keskenmenoriski. Sen lisäksi että keskenmenojakin tuli useita.

 15. Julkaisussa http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=3143/type=1 kerrotaan, että HPV voi tarttua muutenkin kuin sukupuoliteitse. Mitäs, jos on jo sairastanut/sairastunut ja ottaa siihen päälle rokotteen? Voisiko teinityttö käydä tekemässä vasta-ainetestit ennen kuin ottaa rokotteen?
  Paras rokote lienee valistaa jälkikasvuaan pitämään housunsa jalassa riittävän pitkään ja käymään papa-kokeissa mielummin liian usein, kuin liian harvoin.

 16. Terve! Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Suomen valtion verorahat voisi paremminkin käyttää homeisten julkisten rakennusten korjaamiseen, kuin rokotteiden ostamiseen. Varmasti tulisi säästö, kun kelan ei tarvitsisi korvata eri asteuisten astma ja allergia oireiden lääkityksiä.

  Teoriassa voisin laittaa statistiikkaaa ja lähteistä, mutta empä viitsi tuhlata siihen aikaa,koska eihän tässä jutussa, jota kommentoin ole myöskään lähteistä. 🙂

 17. Olen saanut normaalit rokotusohjelman rokotteet ja samoin lapseni.En ole ottanut mitään ylimääräisiä rokotteita, jotka ei meidän neuvola rokotusohjelmaan kuulu.Olemme kaikki perusterveitä. Epidemioita ollut ja sairastettu flunssakaudet.Ihmisen on hyvä myös sairastaa joskus, koska se vahvistaa elimistön omaa vastustuskykyä.Rokotuksia ei ole kaikkia kauheesti tutkittu miten ne vaikuttaa elimistöön ja sekin on yksilöllistä.Ihan samoin lääkkeiden käyttö, joka aiheuttaa vastustuskyvyn laskua, joillakin ihmisillä, jotka käyttävät säännöllisesti, vaikka kipu/särkylääkkeitä.Elimistön puolustusmekanismi toimii ihmisillä erilailla,toiset sairastuu helpommin kuin toiset.Rokotusten ottaminen on jokaisen omavalinta ja vanhemmat päättävät alaikäisten lasten rokotuksista sen mukaan,mihin uskovat/luottavat.

 18. Ote omantunnon soimaaman tutkijan puheesta:

  ”Lead Developer Of HPV Vaccines Comes Clean, Warns Parents & Young Girls It’s All A Giant Deadly Scam

  Dr. Diane Harper was the lead researcher in the development of the human papilloma virus (HPV) vaccines, Gardasil™ and Cervarix™. She is now the latest in a long string of experts who are pressing the red alert button on the devastating consequences and irrelevancy of these vaccines. Dr. Harper made her surprising confession at the 4th International Converence on Vaccination which took place in Reston, Virginia. Her speech, which was originally intended to promote the benefits of the vaccines, took a 180-degree turn when she chose instead to clean her conscience about the deadly vaccines so she “could sleep at night”. The following is an excerpt from a story by Sarah Cain:”

 19. Lääkeyhtiöiden kannattamiseen kyllästynyt: Lapsellesi olisi tuskin tarvinnut kokeilla niin montaa eri antibioottia, jos epätyypillinen / antibioottiresistentti taudinaiheuttaja olisi saatu selville välikorvaeritteestä otetusta näytteestä aiemmin. Kansan kielellä siis jos lapsen korvat olisi saanut ”puhkoa” aiemmin. Mikään peruuttamaton toimenpidehän tärykalvon puhkaiseminen ei ole, se paranee valtaosassa tapauksista itsekseen ja jos aukko ei sulkeudu itsekseen, se voidaan paikata. Harmi, jos tätä ei ole sinulle osattu selittää kunnolla! Vaikuttaa, että olet jäänyt siihen käsitykseen, että lääkäri huvikseen olisi lapselle kajoavan (toki myös paine- ja kipuoiretta nopeasti helpottavan) toimenpiteen halunnut tehdä. Nieluviljelynä otettu näyte ei korvatulehduksen aiheuttajaa paljasta, valitettavasti.

 20. Voi voi kandi Kaino, juuri lääkäri korvalehdet märkänä lasta yritti lääkkeillä kyllästyttää ja lääketeollisuutta kannattaa. Siihen päälle sitten vielä se huono ammattitaito. Ikävä vain lapsen kannalta, että väärillä lääkkeillä. Sehän ei tältä harjoittelijalta yöunia vienyt, vaikka perheeltä veikin ja lapselle turhat tuskat aiheutti. Jollakin ego pyhittää kaikki teot.

  Proffalla sitten oli asiassa enemmän osaamista ja kokemusta eikä mitään tarvetta pönkittää omaa egoansa potilaiden kustannuksella. Lapselle oikean avun antoi ja sen jälkeen vuosia tarvittaessa aina hoiti, ilman mokia ja aroganttia asennetta.

 21. En tunne Harperia tai titteleitään sen kummemmin, vaan lainasin suoraan tekstistä. Luulenpa, että jokaisen vanhemman olisi syytä käyttää omaa harkintaa. Jos on voimakkaita mielipiteitä laidasta laitaan, niin onko totuus yleensä toisessa äärilaidassa?

  Helpompaa, kuin kumpaakaan äärilaitaa, on uskoa jotain siitä välistä. Itse uskon, että jotkut rokotukset ovat hyödyllisiä ja jotkut ei. Jotkut on tehty hyvää tarkoittaen, jotkut bisnestä tarkoittaen. Ja on hyvin ikävää, jos lääkeyhtiöt sortuvat tällaiseen täysin moraalittomaan ajatteluun. Nykyaikana ahneus on niin huipussaan ja joillekin ihmisille jopa rohkaisun ja kunnioittamisen arvoinen ominaisuus, että se etoo.

  Äärilaitojen mielipiteet voi ymmärtää, mutta jos joku tuntuu olevan vilpittömästi pahoillaan ja tunnustaa tehneensä väärin, on sitä jollakin tavalla helpompi pitää totuutena. Miksi joku tekisi sellaista valheellisesti, tai huvikseen vain mustamaalatakseen itsensä?

  Aina voi väittää jotakin roskaksi, mikä ei ole linjassa oman mielipiteen kanssa. Jos joku on roskaa, se pitäisi pystyä näyttämään toteen. Ei siis vain pelkällä toteamuksella.

  Eli aloitit vastineesi minulle ensimmäisenä solvaamalla, jonka jälkeen lauot epätotuuden mahdollisimman itsevarmasti, mikä mielestäsi tekee siitä totuuden? Eli kun sinä päätät sanoa jotain, niin se on automaattisesti totuus joka kaikkien on nieltävä? Eikös 15v. ole vielä (onneksi) holhouksen alainen alaikäisenä? Toivottavasti on, sillä sen ikäisellä ei suurelta osin ole vielä kehittynyt hyvää harkintataitoa, eikä omat resurssitkaan välttämättä riitä tilanteen arvioimiseen. Siihen tarvitaan vanhempia.

  Se on valitettavaa, että 15- vuotiaat menevät helpommin retkuun ja omaksuvat mielipiteensä jommastakummasta äärilaidasta etsiessään itsenäisyyttään. Vaikutat 15-vuotiasta vanhemmalta, joten pyytäisin, että ottaisit aikuisempana enemmän harkintaa mukaan siihen mitä täällä kirjoittelet. Jos joku nuori vaikka ärsyyntyy tyylistäsi, niin pahimmassa tapauksessa saatta mennä juurikin siihen toiseen äärilaitaan ja jättää kaikki rokotukset ottamatta. Could happen? 🙂

  Minäkin lähden nyt harkitsemaan, että kannattaako käyttää aikaan äärilaitojen miettimiseen ja oman vihan purkamiseen julkisesti. Toivottavasti löydät rauhan.

  • ”Jos on voimakkaita mielipiteitä laidasta laitaan, niin onko totuus yleensä toisessa äärilaidassa?”

   Tieteen tulkinnassa on usein tilanne, että kaikki mielipiteet eivät ole samanarvoisia. Otan vertauksen ilmastonmuutostutkimuksesta ja -keskustelusta: 97% alan tutkijoista on sitä mieltä, että ihmisen toiminta muuttaa merkittävästi ilmastoa. Asiasta käytävä julkinen keskustelu on kuitenkin erinäisten etujärjestöjen tehokkaan lobbauksen vuoksi hyvin jakautunutta, ja edelleen vallitsee sitkeä harha siitä, että ilmastonmuutos ei olisi tieteellinen fakta. Keskustelijoista valtaosalla ei ole kuitenkaan asiaan minkäänlaista kompetenssia. Jos haetaan tässä asiassa keskivertomielipidettä, pitää katsoa mediaani-ilmastotutkijan näkemystä. Ei maapallon pyöreyttäkään gallupeilla todisteta tai kumota.

   Ilmastonmuutoskeskustelu on täysin verrannollinen rokotuskeskusteluun (tosin ehkä sillä erotuksella, että rokotuskeskustelussa ei ole tahoa, jolla olisi taloudellista intressiä vastustaa rokotuksia). Jos halutaan kysyä muuta kuin äärimielipidettä, pitää näkemystä haarukoida immunologiasta ja kansanterveydestä oikeasti tietäviltä tahoilta, välittämättä lainkaan siitä, mitä magneettimedia asiasta on suvainnut kirjoittaa. Kuva näyttää tällöin aika toisenlaiselta.

   • ”Homeopaateilla on taloudellinen intressi vastustaa rokotteita.”

    Ihan totta, en tullut ajatelleeksi. Kuitenkin tämän ryhmän taloudelliset resurssit ovat liian pienet laajamittaiseen lobbaukseen ja mielipiteenmuokkaukseen kuten ilmastopuolella, eli rokotevastaisuus syntynee ihan muista vaikuttimista. Näiden ymmärtäminen olisi tärkeää, jos vääriä käsityksiä halutaan tehokkaasti oikoa.

 22. http://en.wikipedia.org/wiki/Diane_Harper

  Piti vielä palata kun löysin tämän. Tarkoitus ei ole lyödä nasevilla kommenteilla, vaan antaa informaatiota. Wiki ei varmasti kerro aina totuutta, mutta itse luotan ainakin tässä asiassa.

  Siis tottakai lääkefirman tutkijat tyrmäävät kaikki tutkimukset, jotka ovat heidän etujensa vastaiset. Mutta mitä sanoo kokonaiskuva lääkefirmojen syvimmistä motiiveista?

  Jos itse olet lääkefirman työntekijä tms, niin sitten pitää kysyä ihan toisella tavalla: Entä yhteinen etu? Onko oikein tehdä bisnestä lähimmäisen pahoinvoinnilla?

 23. taikauskoon ja satuhin kyllästynyt: Kyllä esimerkiksi tuolla Intiassa tuo AFP lisääntyi suurin piirtein yhtä paljon kuin polio hävisi rokotteen saavuttua paikalle, samoin jotkut muut polion kaltaiset sairaudet lisääntyivät.

  Sinun mielestäsi iho ei vaikuta meidän immuunipuolustukseen? Ymmärsinkö oikein? Jos ajatellaan vaikka tuota anaerobista (Clostridium tetani)-bakteeria joka aiheuttaa jäykkäkouristuksen. Kyllä ainakin tämä vaatii sen vekin ihoon ennen kuin voidaan altistuminen saada! En tosin ole tästä kovin huolissani sillä anaerobinen bakteeri ei oikein menesty aerobisissa olosuhteissa. Lisäksi on hyvin jännää, että jäykkäkouristuksen sairastaminen ei anna suojaa tätä tautia kohtaan (katso: http://www.rokote.fi/). Miten siis rokote voisi sen suojan antaa, kun tässä rokotteessa elimistölle näytetään sitä bakteerin erittämää myrkkyä difteriatoksoidia ja tetanustoksoidia. Elimistö näkee kyllä nämä myrkyt jäykkäkouristuksen yhteydessä, mut ei osaa rakentaa sitä vasta-ainetta, miten sitten tästä rokotteesta muka osaisi??? Ainahan sen taudin sairastamisen piti olla parempi suoja kuin rokotuksen, joten tämän rokotteen uskottavuus on aika nollassa.

 24. Kaikki rokotteet ovat liiketoimintaa, koska kunnat eivät valmista rokotteita. Autokauppa on bisnestä – käveletkö? Maitokauppa on bisnestä – juotko vettä? Maatalous on bisnestä – kasvatatko yrttisi itse?

 25. Dr. Harper. ”The benefit to public health is nothing, there is no reduction in cervical cancers, they are just postponed,
  Rokotevastustajat lopettavat lainuksen tähän, mutta Haperin sanoma jatkuu:

  unless the protection lasts for at least 15 years, and over 70% of all sexually active females of all ages are vaccinated.

  Eli tehon on jatkuttava 15 vuotta ja rokotekattavuuden oltava 70 % seksuaalisesti aktiivista naisista, niin silloin Haperinkin mielestä tehoaa kohdunkaulansyöpään.

  Jos naiset eivt ota rokotetta tarpeeksi, niin silloin kannattaa rokottaa myös miehet. Näin Suomessa tullaan toimimaan.

 26. ”Regarding HPV vaccine mandates, she has gone on record saying that they should not be mandatory for school attendance because ”Population health models show that if the HPV vaccine does not last for at least 15 years, no cancers will ever be prevented…” and that Gardasil and Cervarix have only been shown to last for 5 and 9.4 years respectively.”

  Eli sinun pointtisi oli?

 27. Sillä lailla: opettele immunologian perusteet ja lue kommenttini ajatuksella äläkä tahallasi vääristele, noin tietämätön et voi olla tai sitten olet todella moraaliton levittäessäsi väärää tietoa asiasta, josta et tajua mitään. Iho on luonnollisen immuniteetin ensimmäinen ”este”, minkä mikrobit joutuvat kohtaamaan. Ihoa ei millään tavalla tarvita adaptiivisen immuniteettiin, josta kyse rokottamisessa eli aktiivisessa immunisaatiossa. Näin esim 100% suojan saisi rokottamalla myös, jos rokottaisi ihmiseen elävää, heikentämätöntä taudinaiheuttajaa, tulos vaan olisi itse tauti. Ja kuten sanoit, tarvitsee sen vekin esittämässäsi esimerkissä. Eli itsekin sanoit, ei sitä ihoa tarvita, jotta antigeeni voi aiheuttaa immuunireaktion, päinvastoin, on päästävä ihon alle. Eli miten Kurtin selitykset ihosta liittyy mitenkään rokotteiden vaikutuksiin?

  Kuka väitti, että kaikista taudeista saa sairastamalla 100% immuniteetin? Niitä riittää aika monta muutakin kuin tetanus. Sun tietämättömyyttä vaan ja magneettimediankäyttöä päätietolähteenä: tetanus ei aiheuta immuniteettia, koska taudin oireet aiheuttaa bakteerin vapauttama toksiini, ei itse bakteeri, ja toksiini on siitä poikkeuksellinen ettei edes potilaan kuollessa käynnistä immuunireaktiota. Tetanus toksoidi, jolla rokotetaan, on tieteen ansiosta suunniteltu niin, että aiheuttaa immunologisen reaktion, muttei tautia.Et kai sä vakavissas väitä, että tämäkin on joku hoaxi? Varsinkin kun ottaa huomioon kuinka vaarallinen tetanus on. http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk00573

  Laita Intian käppyrät näytille niin voin ottaa kantaa. Tuossa linkkaamassasi ei ollut mitään päätä eikä häntää eikä osoita mistään mitään. Ja myös pliis nuo aiemmin pyytämäni reffat.

  Tämä on juuri rokotevastustajien propagandaa niin kuin tänne muidenkin muutama linkkaama hlökohtainen stoori (et sinä ”sillä lailla”: ei edes esitetä mitään yhteyttä rokotteisiin tapahtumilla, mutta kuvataan jonkun ihmisen sairastuminen ja sitten yhtäkkiä syytetään siitä rokotteita ilman mitään perusteita? Mähän voisin syyttää vaikka edellisenä päivänä syömääni lihapullaa flunssastani, yhtä älytöntä.

 28. Päivitysilmoitus: ”Kuka sä oot ja missä on sun lähteet?!?!” | Blondien ravitsemusratsia

 29. Mä en tiedä mistä rautalangasta tämän nyt vääntäisi. Luonnollinen immuniteetti on siis se osa, joka on hyvin erehtyväinen, ei adaptoidu, ei vastaa millään tavalla hankitusta immuniteetista, oli sitten sairastamalla tai rokotteesta. Ja hankittu tai adaptiivinen immuniteetti tarvitaan siihen, että kun taudin aiheuttaja kohdataan uudestaan, sitä vastaan voi puolustautua. Se on yleensä jo pettänyt aikaa sitten kun elimistö tekee spesifin vasteen taudinaiheuttajalle. Samojen linjojen solut kyllä auttavat tässä, mutta niin ne tekevät myös kun immunisoidaan rokotteella, limakalvoa tai ihoa ei siihen tarvita. Hienoa on, että voidaan osa rokottaa myös suun kautta, vältetään turhat pistot. Eli mikäs osa rokottamalla sitten asdaptiivista immuniteetistä jää pois? Kuulisin mielelläni.

 30. Totuus? : jos oikeasti olet totuuden perässä luepa esim tämä http://scienceblogs.com/insolence/2013/08/16/yet-another-antivaccine-meme-rises-from-the-grave-again-no-diane-harper-doesnt-hate-gardasil/, roskatiedekin tämän varmasti tietää ja tähän viittasi. Aika pitkä joo, mutta mainittava erityisesti, että tuo oli rokotteen vastustajien järjestämä kokous. Harper oli ”uhri”, joka sinne houkuteltiin, varmaan tiedettiin tinkimättömäksi tutkijaksi, joka sanoo faktat juuri kuin ne ovat ja varmaan miettikin tuolloin onko rokote hyödyllinen enemmän kuin haitallinen ja mahd yhteyksiä VAERSin esiin tuomiin mahdollisuuksiin julkisuudessa tuon jälkeenkin. Ja sitten niitä pääsee vääntämään uuteen muotoon. Jos nyt olet siis totuutta etsimässä. Onhan rehellisesti sanottu yleisesti, että vielä ei tiedetä aivan varmasti kuinka paljon ihmiset tulevat säästymään itse syövältä. Esiasteilta sekä niihin liittyvältä hoidolta kyllä ja erittäin todennäköisesti itse syövältä, mutta ei vielä ole 100% varmaa tietoa ennen kuin aika kuluu. Sori roskatiede, yksi pikainen lainaus tuolta ”But not long after clearing her conscience on this important issue so that she could sleep at night, Dr. Harper basically retracted all of her statements, claiming that media reports citing them were made up.” ja väitetty Harperin sitaatti ”I remain a vaccine supporter; and am grateful that GSK and merck have developed the vaccines.” Ja sitten rokotteenvastustajat väittivät, että lääkefirmat ovat lahjoneet Harperin…jaahas

  • Harper siis veti kaikki lausuntonsa takaisin sen jälkeen kun media oli siteeraanut niitä väärin. Suomalaiset rokotevastustajat tietävät tämän asian todellisen laidan.

 31. Ja koska nyt ollaan totuuden ja tieteen nimissä asialla niin löysin omasta kirjoituksestani emämunauksen, jännä etteivät keskustelussa mukana olleet immunologian osaajat siihen tarttuneet, sen verran perustavanlaatuinen on. Olettaen,että kommentit luettiin ennen kuin vastattiin: ”Luonnollista immuniteettia ei tarvita immunisaatioon, ihoa, limakalvoja jne. Ei myöskään luonnollisen immuniteetin mekanismeja kuten kuvion tunnistusta ym keinoja, joilla keho tunnista vieraan ilman immunisaatiota.” Ei pidä paikkansa, luonnollisen immuniteetin mekanismeja kuten kuvion tunnistusta tarvitaan, esim juuri sillä on tärkeäkin paikkansa. Sitä ihoa ei edelleenkään tarvita siihen immunisaatioon =D.

  Tämä on myös erona tieteessä ja ”tieteessä”: jos erheitä sattuu, ne myönnetään. Kuten narkolepsia kun asia oli tutkittu. Jos jokin teoria osoitetaan huonommaksi kuin uusi, vanha hylätään. Enpä koskaan ole kuullut tätä tapahtuvan fanaattisesti rokotteita vastustavien keskuudessa tai vaikka homeopatiassa, vaikka sielläkin samalla tavoin erehtyväisiä ihmisiä on. Siitä varmuudesta ehkä osin kumpuaa se, miksi tieteeseen perustuva asialinja tuntuu nykyään olevan aina puolustuskannalla huuhaata vastaan? Huuhaassa ei ole jossittelua. Ja roskatieteelle kiitos kärsivällisyydestä ja allekirjoittaneen mieltä lämmittävälle blogille muutenkin, oli tuttu jo aiemmin.

 32. Big Pig flu bisnes ?
  Pelkästään Suomen apteekkien myymät vitamiinit muodostaa noin 50-100 miljoonan vuosittaisen liikevaihdon. Eikä tässä ole mukana tavaratalojen ja nettifirmojen vitamiinibisnekset. Parissakymmenessä vuodessa tästä kertyy miljardien liikevaihto. Kehitysmaassa rokotepiikki maksaa usein vain muutaman sentin ja suoja voi kestää eliniän.

  Se nimittäin vähän hämmästyttää että netissä foorumeissa rokotevastustajat tarjoaa usein vitamiinipurkkia taistoon ”rokotebisnestä” vastaan. Kuitenkaan vitamiinien teho flunssiin ei ole kaksinen, liekö kunnolla edes osoitettu ?(ehkä C ja vähän D?)

  Kun tein tutkimuksia ”pienistä” vitamiinifirmoista niin takaa löytyi sitten usein se pelätty Big Pharma.

 33. Airas: ”Kuitenkin tämän ryhmän taloudelliset resurssit ovat liian pienet laajamittaiseen lobbaukseen… … …rokotevastaisuus syntynee ihan muista vaikuttimista.”

  Yksinomaan homeopaattinen lääketehdas Ranskassa omannee jo miljardin dollarin liikevaihdon (koska se oli jo useita vuosia sitten $700 miljoonaa). Ja seon jäänyt kiinni häikäilemättömästä blogi-propangasta/lobbauksesta (Muistelen PA-blogissa paljastetun).
  Vaihtoehtolääkkeet ja ravintolisät muodostavat yksinomaan USA:ssa n. 94 miljardin dollarin liikevaihdon per vuosi.

  Toki rokotevastaisuuteen liittyy paikallisia piirteitä ja evoluutiopsykologisia luonnollisia perusvaistoja (heimovaisto, tartunta/myrkytysvaisto, epäoikeudenmukaisuuden tunne, riskikammot, kipuherkkyys..), joita myös populistit ja vaihtoehtojen myyjät voivat käyttää vaistomaisen hyvin hyväksensä.

 34. Suomalaisten? Heitän ex tempore arvioni:

  1) Pandemrix ja narkolepsiat

  2) Herraviha/eliitin vastustus..
  (Josta tuloo mieleen Hymy-lehti, jossa suuri osa on humbuugihoitoa. Onko vastaavaa ulkomailla ?) Osa juurista mennee jopa 1917-18 sisällisotaan. Rikkaiden lahtarien rokotebisnestä ei haluta kasvattaa.

  3) Suomi uskonnollisin pohjoismaista. Pohjanmaalla, erik. rannikon Bibel-beltissä on kuulemma korkeampaa vastustusta varsinkin tähän HPV:hen.(Siellä ei äänestetty kovasti Haavistoa ja lehtimainokset jossa samaa sukupuolta olevat halailee, sensuroidaan ym).

  Valittujen Palojen tämän vuoden ammattiarvostusgallupista näkyi että viranomaisten, eritoten poliisin arvostus on muuten korkeampi kuin EU-maissa. Tätä voisi hyödyntää..?

 35. Yx mysteeri on, jota en noilla selitä.
  Miksi suomalaisten sairaanhoitajien influenssarokotus-% on vain 20-30% kun se tuolla jenkeissä (luemma) on 50-70% ?
  Selitykset lehdeistä mitä oon nähnyt: En jouda, en sairastu (!).
  Netissä: Suuri bisnes.

 36. Tämähän on kuin jostakin jehovan todistajien lehtileikkeestä. Koskahan rokotuksista voitaisiin todella alkaa keskustella niin, että Kaikki fakta, ei vain omaa aatetta tai uskomusta puoltava fakta, ladottaisiin pöytään ja kriittiseen tarkasteluun.

  Eikö sikainfluenssan jälkidraama jo kerro siitä sokeasta lääketiedeuskovaisuudesta, jonka taustavoimana big money puhuu. Jos lapsi ei sairastu itse sairauteen niin ainakin sen ”hoitoon”. Kun ihmiset menettävät luottamuksen sokeassa uskossaan näihin lääketeollisuuden lobbareihin, on pakko alkaa etsiä itse tietoa. Vaikka sitten täältä internetistä.

  • Hah hahaha. Olipa hassua ensin vaatia kaikkia faktoja pöytään ja sen jälkeen satuilla Big Pharma salaliittoteoriaa. Tässä jutussa on paljon faktoja, mutta kommentissasi ei ainuttakaan. Sikainfluenssa draama on hyvin poikkeuksellinen rokotehistoriassa, mutta silti rokote oli hyödyllinen. Lapset eivät sairastu mihinkään hoitoon. Jos etsit tietoa, tulit oikeaan paikkaan.

 37. Tre:n yliopistosta olen kerran ladannut Hanna-Maija Simojoen sosiolosian alan pro gradun ”Rokote jakoi kansan kahtia”(Tammkuu 2013) jossa hän analysoi suomi24:n keskusteluista keskeisimmät rokotevastustuksen syyt. Tulkitsen ja oikaisen s. 85 taulukon vastustuksen pääsyyt joita ovat sanoneet:

  -Tietojen salaaminen (salaliittoteoria)
  -Valehtelu ja harhaanjohtaminen (salaliittoteoria, pandemiaa ei ole, vaan luotu rokotteilla)
  -Luottamus mennyt, kansalaisten pelottelu
  -Manipulointi, rokote saastunut tms (salaliittoteoria), vetoamista asiantuntijaan=manipulointi
  -Pakkotoimet ja kontrolli (diktatuurin pelko)
  -Kansalaisoikeuksien ja valinnanvapauden puolustus
  -Asiantuntijoiden ristiriitaisuudet, liiallinen varmuus turvallisuudesta
  -Laumaimmuniteetti ei pidä paikkaansa vaan syyllistetään
  -Ei ainoaa totuutta. Monta auktoriteettia, tautien syyt yksilöllisiä, joten hoito ja ehkäisy eivät yleispätevät

  yhden foorumin ja netti(salaliitto)hörhöjen yleistys kadunihmisiin on vaarallista, mutta tuosta saa jotain vinkkiä mihin perusvaistoihin se rokotuspainostus voi vapautta janoavassa kolahtaa.

 38. British Medical Journal (BMJ 2013;346:f3037) julkaisi aiemmin tänä vuonna artikkelin, jossa tuodaan mainiosti esiin rokotteiden markkinointi harhaanjohtavilla väitteillä, kyseenalaisella evidenssillä, riskiryhmiksi katsottujen jatkuvalla laajentamisella ja myös sotkemalla käsitteitä keskenään. Artikkeli on luettavissa täällä:

  http://therefusers.com/refusers-newsroom/influenza-marketing-vaccine-by-marketing-disease-british-medical-journal/#.UqwWO-La2WN

  BMJ:n artikkeli kannattaa lukea kokonaan. Tässä vain joitain maistiaisia eri kohdista:

  Closer examination of influenza vaccine policies shows that although proponents employ the rhetoric of science, the studies underlying the policy are often of low quality, and do not substantiate officials’ claims. The vaccine might be less beneficial and less safe than has been claimed, and the threat of influenza appears overstated.

  Perhaps most perplexing is officials’ lack of interest in the absence of good quality evidence. Anthony Fauci, director of the US National Institute of Allergy and Infectious Diseases, told the Atlantic that it “would be unethical” to do a placebo controlled study of influenza vaccine in older people.20 The reason? Placebo recipients would be deprived of influenza vaccines — that is, the standard of care, thanks to CDC guidelines.

  If the observational studies cannot be trusted, what evidence is there that influenza vaccines reduce deaths of older people—the reason the policy was originally created? Virtually none.

  But perhaps the cleverest aspect of the influenza marketing strategy surrounds the claim that “flu” and “influenza” are the same. […] All influenza is “flu,” but only one in six “flus” might be influenza. It’s no wonder so many people feel that “flu shots” don’t work: for most flus, they can’t.

  • Hpv-rokote estää 20 vuodessa ainakin 700 syöpäkuolemaa, joita ei löydetä ajoissa papa-seulonnoissa. Valitse todellisen uhan ja teoreettisen haittavaikutuksen välillä.

 39. ”British Medical Journal (BMJ 2013;346:f3037) julkaisi aiemmin tänä vuonna artikkelin, jossa tuodaan mainiosti esiin rokotteiden markkinointi harhaanjohtavilla väitteillä, kyseenalaisella evidenssillä, riskiryhmiksi katsottujen jatkuvalla laajentamisella ja myös sotkemalla käsitteitä keskenään”

  Ei rokotteiden vaan yhden:influenssarokotteen. Sama ihminen ei todellakaan sanoisi samaa tetanuksesta, poliosta, MPR jne. Ja kritiikki on mielestäni aiheellista vars. jenkkien osalta ja siksi julkaistu. Siellä on reilu 300 miljoonaa ihmistä ja influenssarokotteita jaossa n 140 miljoonaa. Sitä suositellaan nyt jo kaikille. Ja paljon jää tuossa sanomaatkin tai pienelle huomiolle. Esim iäkkäiden suoja on alle puolet nuoren terveen suojasta. Lääkefirmojen tutkimuksissa on bias vrt Cochrane. Mutta nämä kaksi asiaa on pidettävä mielestäni tiukasti erillään: 1) rokotekriittisyys 2) rokotteiden päätön ja vaarallinen vastustaminen.

  Flunssa asiaan täytyy sanoa, että täysin ketämätöntä tuo flunssa sanan käyttö influenssan tilalla, Suomessa sitä ei käytetä.

  Mehän emme pääse karkuun sitä myöskin BMJssä vastikään julkaistua faktaa, että lääketutkimuksista julkaisemattomien tuloksien takana on 80% tapauksissa lääkefirma. Ja siis niitä tuloksia ei tarvitse saada lehteen, ne voi ja täytyisi julkaista asialla varatussa palvelussa, jonne kliiniset lääketutkimukset täytyy rekisteröidäkin. Enpä keksi tälle kuin yhden syyn. Mutta tarkoittaako se, että MPR, polio, hinkuyskä, tetanus olisivat turhia?

 40. Pneumokokkirokote ehkäisee vain pneumokokin aiheuttamia korvatulehuksia, mutta rokotetuilla lapsilla lisääntyy sitten vastaavasti muiden bakteerien aiheuttamat tulehukset. Eli +-0. Mutta pneumokokin aiheuttamia aivokalvontulehuksia rokote ehkäisee. Muita aiheuttajia on mm. meningokokki ja listeria. Ja pneumokki on streptokokkeihin kuuluva, oikealta nimeltaan streptococcus pneumoniae.

 41. Jos noita suhteellisen harmittomia lasten tauteja ei ole niin milläköhän meidän lasten elimistö opettelee vastustaan sairauksia?
  Eikä noi rokotteetkaan juuri tee sitä mitä pitäisi, taitavat vaan toiset olevan onnekkaampia kuin toiset niitä saaneet.

  • Kirjoituksesi on täyttä sopaa. Lastentaudit eivät ole harmittomia, vaan niissä maissa, joissa rokoteohjelma ei toimi, erityisesti vauvat kuolevat näihin muka harmittomiin sairauksiin. Lasten elimistöä vastaan hyökkää joka päivä runsaasti taudinaiheuttajia ihan ensimmäisestä hengenvedosta alkaen. Rokotteet kattavat mitättömän, mutta tärkeän osan taudinaiheuttajista. Rokotteiden tehosta ja myös kehittelyasteella olevien rokotteiden tehottomuudesta saadaan helposti riittävä tieteellinen näyttö. Rokotteet tekevät sitä mitä niiden pitääkin hämmästyttävällä tehokkuudella. Jotkut ovat kuitenkin onnekkaampia kuin toiset. Toisia suojaa laumaimmuniteetti, toisia suojaa rokote. Jotkut rokottamattomat sitten kuolevat typerien vanhempien takia, jotka jättävät lapsensa rokottamatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s