HPV-rokote: Cervarix tieteen näkökulmasta


Mitä tiedelehdet kirjoittavat Cervarix-rokotteesta? Vellovat huhut ja yksinkertaistukset saavat väistyä. Mitä tästä rokotteesta todella tiedetään?

Katsaus HPV-infektioihin kertoo, että rokotus estää kohdunkaulan leesioiden (vioittuma kudoksessa) syntymistä ja että kehitteillä on uusia terapeuttisia rokotteita.

Englanissa aloitettiin rokotukset 2008 Cervarix rokotteella. Rokotteen piti merkittävästi vähentää HPV-virus 16/18 infektioita, mutta ei HPV-virus 6/11 infektioita ja sairauksia. Yllättäen kuitenkin vuosina 2009-2011 nuorten naisten visvasyylän eli kondylooman raportoiduissa diagnooseissa tapahtui laskua. 16-19 vuotiailla laskua oli 13,3 %.  Tutkijat uskovat vahvasti, että kyse on rokotteen odottamattomasta, kohtalaisen suojaavasta efektistä.

Englannissa rokotettiin lukuvuonna 2009/2010 tytöistä 76 %.

Lancetissa kerrotaan Suomessa tehdystä tutkimuksesta Cervarix- rokotteen tehosta: Rokotteen teho CIN2+ vastaan oli 92.9 %. Tässä kerrotaan asia Suomeksi.

Rokote tehoaa myös ”kakkosreijän” tartuntoihin. (HPV-rokote saattaa osottautua paljon paremmaksi kuin mitä virallinen tiedotuslinja on. HPV-virus on osallisena monissa syövissä ja on oletettavaa, että rokotteella on vaikutusta myös näihin syöpiin. Kuinka paljon, se selviää, kun ensimmäiset rokotetut ovat syöpäiässä. Mutta rokote pitää ottaa nyt ennakkoon, ennen kuin virus iskee.

CDC kertoo että Cervarix on tehokas syövän esiasteille ja että rokettetujen ja vertailuryhmän välillä ei ole eroa vakavissa haittavaikutuksissa. Haittavaikutusselvitys perustuu 11 tutkimukseen, joissa oli mukana 29,953 naista. Hetkellistä tajuttomuutta havaittiin ja rokotettua pitää seurata 15 minuuttia.

Rokkotteen turvallisuudesta on julkaistu pohjoismainen tutkimus, jossa otoskoko oli lähes miljoona. Rokotevastustajien hellimät tutkimukset, joissa otoskoko on esim. 2 tai 3 ovat ihan naurettavia tähän verrattuna. Tulos siis oli että rokote on turvallinen. Mitään vakavia haittavaikutuksia ei löydetty.

Tämä ei liity Cervarix rokotteeseen mutta oli niin mielenkiintoinen, että oli ihan pakko laittaa tähän. Tutkimuksen mukaan seksuaalinen riskikäyttäytyminen ei liity HPV-rokotteeseen. Itse asiassa HPV-rokotteen ottaneet käyttivät kondomia useimmin kuin ne jotka eivät ottaneet HPV-rokotetta.

2 thoughts on “HPV-rokote: Cervarix tieteen näkökulmasta

 1. ”Tämä ei liity Cervarix rokotteeseen mutta oli niin mielenkiintoinen, että oli ihan pakko laittaa tähän. Tutkimuksen mukaan seksuaalinen riskikäyttäytyminen ei liity HPV-rokotteeseen. Itse asiassa HPV-rokotteen ottaneet käyttivät kondomia useimmin kuin ne jotka eivät ottaneet HPV-rokotetta.”

  -Oliko tuo tarkoitettu… niin miksi ja miksi ”oli niin mielenkiintoinen”…?

  ”Tutkimuksen mukaan seksuaalinen riskikäyttäytyminen ei liity HPV-rokotteeseen.”
  -Siis mitä? Mihin tällä viitataan? Miten tuo pitäisi -oikein- ymmärtää?

  -Ja, jos rokotteen ottaneet käyttivät enemmän kondomia kuin sen ottamatta jättäneet, niin mitä sitten, mihin tällä viitataan? Siihenkö, että kondomin käyttäminen tavallaan vääristää koko tutkimustuloksen? Niinhän se tekeekin…

 2. Eli juuri näitä drop out yliseksuaalisia naisia ei saada rokotettua

  ja vain ne, jotka eivät tarvitse rokotetta eivätkä sairastu, rokotetaan.

  Täysin epäpätevät seurantatutkimukset.
  Totaalisen irvokasta epätiedettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s