Neurologian erikoislääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso paljasti lähteensä: normaalia rokotuksenvastaisen liikkeen roskatiedettä


Neurologian erikoislääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso on paljastanut Suomen terveysjärjestön sivuilla, mihin hänen väitteensä HPV-rokotuksen riskeistä perustuu. Mm. väite siitä, että HPV-rokote olisi aiheuttanut kuolemantapauksia on herättänyt kummastusta. Väitteet perustuvat rokotuksen vastaisen liikkeen roskatieteeseen. Tässä kirjoituksessa murskataan kaikki väiteet ja vaaditaan Neurologian erikoislääkäri Nina Bjelogrlic-Laakson eroa. Jos kirjoitukset ovat oikeasti Suomen terveysjärjestön homeopaatin laatimia, niin silloin riittää kun Nina Bjelogrlic-Laakso eroaa Suomen terveysjärjestön hallituksesta. Jos taas Nina Bjelogrlic-Laakso allekirjoittaa yhdistyksen väitteet, hänen on erottava Lääkäriliitosta. Hänen toimintansa on voinut saattaa monet tytöt hengenvaaraan, jos hänen kirjoituksensa takia joku jättää HPV-rokotteen ottamatta ja kuolee sitten kohdunkaulan syöpään.

Veikkaan, ettei yhdistyksellä ole lupaa laittaa näitä tieteellisiä artikkeleita vapaaseen jakoon ja että osa niistä poistuu.

ASIA = Autoimmune or auto-inflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA) on uusi vasta keksitty syndrooma.

SANE VAX Inc. = Rokotusten vastainen ryhmä USA:ssa.

1. Ensimmäinen artikkeli on Natur Jewish Health lehdessä julkaistu. Tutkimus koskee lampaita, ei ihmisiä. Lampailla on tauti nimeltä ”ovine ASIA syndrome”, mikä on lammastaloudessa kiusallinen vaiva. Lampailla on ihan omat viruksensa, joita hoidetaan lampaille valmistetuilla rokotteilla. Tutkimuksessa siis lampaita rokotettiin usealla erilaisella lampaille tarkoitetulla rokotteella, eikä tutkimuksesta tietenkään voi tehdä mitään johtopäätöksiä Suomessa käyttöön tulevasta HPV-ihmisrokotteesta. Hoidetaanko Suomessa myös neurologisia sairauksia lammaskokeiden perusteella?

2. Rokotteiden adjuvantteja on tutkittu paljon. Esimerkiksi alumiinin suoloja on ollut rokotteista vuosikymmeniä. Jos adjuvantit aiheuttavat ongelmia, niin ne tulevat ilmi rokotetutkimuksissa ennen rokotteiden pääsyä markkinoille tai markkinoilla jo olevien rokotteiden seurannassa. Tässä yhdessä tutkimuksessa oli mukana vain 120 potilaan terveystiedot. Erityisesti kiinnittää huomiota tähän lauseeseen tutkimuksessa: ”lack of control group in order to prove causal correlation between vaccine and clinical manifestation.” Eli tutkimuksesta puuttui kontrolliryhmä. Kontrolliryhmän puutteen takia ei voida todistaa, että rokotteen ja kliinisten oireiden välillä olisi syys-seuraussuhdetta. Tutkimus ei siis kerro rokotteiden turvallisuudesta mitään, mutta tämä seikka ei pysäytä fanaatikkoja.

3. Kuuluisa kolmen potilaan tutkimus, jossa naisilta loppuivat kuukautiset HPV-rokotteen jälkeen. Kolme potilasta on tietenkin liian pieni joukko osoittamaan yhtään mitään. Tutkijat päätyvät epäilemään HPV-rokotetta poissulkemalla muita tunnettuja vaihtoehtoja. Jäljelle jää vain rokote ja jokin tuntematon vaihtoehto, mutta tietenkin tämä tuntematon vaihtoehto unohdetaan ottaa laskuissa huomioon.

4. Vaers on tuttu juttu rokotevastustajien piirissä. Kyse on USA:n rekisteristä, jonne kuka tahansa voi ilmoittaa havaitsemistaan rokotteisiin liittyvistä haitoista. Kaikki tietävät, että Vaersista ei voi tehdä rokotteen turvallisuuteen liittyviä johtopäätöksiä suoraan. Tälläkertaa ei ole etsitty kuolemantapauksia vaan sokeutumisia. Kyse on siis rokotteen kanssa samanaikasesti esiintyneestä tapahtumasta, ei rokotteen haittavaikutuksesta. Antti Heikkilän blogia koskevassa kirjoituksessani olen käynyt läpi rokotteeseen liittyvät kuolemantapaukset. Jos käytetään Ninan logiikkaa, niin voidaan väittää, että HPV – rokote aiheuttaa itsemurhia. Skotlannin parlamentin joillekin harvoille jäsenille esitetty power point esitys sisältää Waers pelottelua ja on SANE VAX Inc käsialaa. Klassinen esimerkki Waersista on se, kun amerikkalainen skeptikko ilmoitti, että HPV – rokotteen jälkeen hän oli muuttunut Hulkiksi ja ilmoitus hyväksyttiin.

Japanin tilanteesta esitetään vain numerotietoa. Siellä näyttää tytöt pyörtyilleen kuin Beatlesin konsertissa hieman tavanomaista enemmän. Tieteellistä artikkelia ei ole esittää.

Kuolemantapauksia perustellaan kuuluisan pseudotieteilijän Lucija Tomljenovicin ja Christopher Shawin aivotutkimuksella, jossa otoskoko oli 2. Tutkimus on julkaistu lehdessä, josta tuskin kukaan on kuullut mitään. Nämä lehdet elävät sillä, että tutkija maksaa julkaisemisen. Tutkijat väittävät löytäneensä kuolleen aivoista rokotteesta peräisin olevia partikkeleita. Kuitenkin rokotteessa oleva partikkeleiden määrä on niin pieni, että sen löytyminen kuolleen aivoista kuukausia rokotuksen jälkeen on epäilyttävää ja ollen sitä mieltä, että kyse voi olla kontaminaatiosta. Kumpikaan tutkijoista ei ole neuropatologi ja voin vakuuttaa, ettei neuropatologia ole triviaalia työtä. Tottakai tutkimuksesta puuttuu kontrolli, minkä tutkijat myöntävät. Heillä ei ollut käytössä rokottamattoman henkilön aivokudosta, jota oltaisiin voitu verrata näihin tapauksiin. Kyse voi olla epäspesifisestä sitoutumisesta eli vasta-aine ei olekaan sitoutunut tutkittavaan proteiiniin vaan johonkin muhun. Näillä tutkijoilla on myös huono maine, sillä he ovat triviaalin virheen tehneinä väittäneet, että rokotteesta saa autismin.

Helsingin Sanomiin tarkoitetussa kirjoituksessa pistää silmään pelottelu kuolemalla. Mitään näyttöä väitteen perusteluksi ei ole. Se, että hpv rokote voisi tappaa, on sen verran hävytön väite, että perustelut pitää esittää samassa yhteydessä. Mutta rokotevastustajien käsikirjassa sanotaan, että perustelut pitää piilottaa pitkään listaan tieteellisen näköisiä artikkeleja, sillä eihän niitä kukaan tarkista.

Rokotevastustajien huijausyrityksiltä välttyy, kun ei hyväksy tapaa: väite + tieteellinen linkki. On vaadittava selostus tieteellisen artikkelin pääsisällöstä.

Tieteelliset tutkimukset eivät ole irrallisia vaan niitä tulee tarkastella kriittisesti muiden vastaavien tutkimusten kanssa. Jos 10 tutkimusta sanoo että rokotteeseen ei liity kuolemantapauksia ja yksi sanoo muuta, niin tottakai tämä yksi tutkimus jää omaan arvoonsa.

Suomen terveysjärjestön on täytynyt suunnitella tämä hpv-kampanja etukäteen. Nähtäväksi jää, onko yhdistyksellä vielä jokin metku ennen amerikkalaisen rokotevastaisen liikkeen gurun luentoa marraskuussa.

9 thoughts on “Neurologian erikoislääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso paljasti lähteensä: normaalia rokotuksenvastaisen liikkeen roskatiedettä

 1. en ole kuullut moisesta…. ;Mutta paras rokotus on käyttää kondomia.
  miksi naisten aina täytyy huolehtiaehkäi8systä?

  • Vai miesten puhtaat värkit. Et näytä tietävän asiasta mitään, mutta uskon, että HPV – rokotteen liittäminen nuorten tyttöjen seksielämään eikä terveyteen tulee viranomaisille yllätyksenä.

 2. Itse asiassa HPV-rokotus pitäisi tosiaan ottaa rokotusohjelmaan myös pojille, vaikka miehille suoranaiset hyödyt rokotuksesta ovat vähäisemmät. Kyseessä on kuitenkin mm. seksin välityksellä leviävä virus, joten laumaimmuniteetin vahvistamiseksi molemmat sukupuolet pitäisi rokottaa. Muistaakseni joko Australiassa tai Uudessa Seelannissa näin on tehtykin.

 3. Ei taida nimimerkki ”Roskatiede” ilmoittaa todellista identiteettiään? Jos huutelee jotain ”totuuksia” nimimerkin takaa, niin tuskin kukaan selväjärkinen niitä kovin vakavasti ottaa. Mitkä ovat nimimerkki ”Roskatiede” kytkökset lääketeollisuuteen?

  • ”Epäilevä” nimimerkillä henkilöllisyytensä salaavalle: Kerron mielelläni kytkökseni lääketeollisuuteen. Kytkökseni lääketeollisuuteen on onneksi tänä vuonna voimakkaasti vähentynyt verrattuna aikaisempiin vuosiin. Tänä vuonna olen ostanut yhden paketin (20 kpl) Burana 400 särkylääkettä. Lääkkeen on valmistanut lääkeyhtiö Orion Pharma, mutta en tiedä, mikä osuus lääkkeen hinnasta on mennyt lääkeyhtiölle, mikä osuus apteekkiin ja mikä osuus kuljetukseen.

  • Ei näytä ilmoittavan nimimerkki ”Epäilevä” myöskään. Jos artikkelissa on virheitä, voisit takertua niihin. Jos ei ole, ei myöskään identiteetillä tai kytköksillä ole mitään merkitystä. Kertoisitko mitkä asiat kirjoituksessa viittaa siihen, että selväjärkiset ihmiset eivät voisi ottaa sitä kovin vakavasti?

 4. Miksi hänen pitäisi ilmoittaa oikean nimensä? Ellei kiinnosta lukea nimettömän kirjoituksia niin ei kyseistä blogia tarvitse lukea -ta-daa, helppoa! Itse seuraan blogia siksi, että kirjoittajalla on vankka tieteellinen osaaminen sekä hyvä analyyttinen ajattelukyky -kuka hän sitten onkaan.

 5. Järkeenkäypä logiikka ja hyvät analyyttiset perustelut saavat ainakin minun vakuuttuneeksi, että tämän blogin kirjoittaja on lähempänä totuutta kuin rokotevastustajat ja muut ”vaihtoehtoihmiset”. Bloggaajan esiintyminen nimellä tai nimettä ei sitä muuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s