Vaihtoehtohoito voi tappaa


Jessica Ainscough

Jessica Ainscough

Uskomushoitoja kutsutaan myös vaihtoehtohoidoksi, vaikkeivät ne ole minkään lääketieteellisen, tehoavan hoidon vaihtoehto. Nimitys on vaarallinen, koska ihmiset saattavat ottaa sen kirjaimellisesti ja luopua oikeista hoidoista ja ryhtyä käyttämään yksinomaan vaihtoehtohoitoa. Seuraukset voivat olla surulliset, niin kuin esimerkiksi Jessica Ainscoughin äidin tapauksessa.

Jessica Ainscough on kaunis malli ja kirjoittaja. Hän on australialainen mediapersoona, joka sai viisi vuotta sitten syöpädiagnoosin. Hänen syöpänsä on harvinaislaatuista tyyppiä, (epithelioid sarcoma) joka kasvaa hitaasti, mutta on erittäin altis leviämään.  Jessicalle tehtiin intensiivinen, paikallinen kemoterapia, joka ei täysin tehonnut. Lopulta lääkärit suosittelivat amputoimaan käden, johon syöpä paikallistui. Käden poistaminen muuten terveeltä nuorelta naiselta ei ole sitä, mitä lääkärit mielellään suosittelevat, mutta tässä tapauksessa se oli ainut tapa pelastaa Jessican henki.

Jessica päätti toisin. Jessica kieltäytyi käden poistosta ja oikeista lääketieteellisistä hoidoista. Hän ryhtyi hoitamaan itseään vaihtoehtohoitoihin kuuluvalla Gersonin terapialla. Gersonin terapia perustuu ajatukselle, että sairaudet johtuvat epäspesifisten myrkkyjen kertymisestä elimistöön ja että sairautta hoidetaan siten, että potilas pääasiallisesti noudattaa kasvisdiettiä, johon kuuluu valikoima lisäravinteita ja kerran tunnissa luomumehua. Eläinproteiinit poistetaan dietistä siinä uskossa, että kasvaimet kehittyvät haiman entsyymien vähäisyyden takia. Lisäksi käytetään kahvia peräruiskeena. Alkuperäinen protokolla sisälsi raaan vasikanmaksan syömistä, mutta tämä lopetettiin 80-luvulla, kun 10 Gersonin terapiaa noudattanutta sai harvinaisen Campylobakteerin aiheuttaman verenmyrkytyksen. Tällä videolla Jessica näyttää, miten kahviperäruiske valmistetaan:

Mikä pahinta, Jessica alkoi saarnata syöpäpotilaille, että pysykää kaukana oikeista lääkäreistä ja lääkkeistä ja ryhtykää syömään erikoisdiettiä ja panemaan kahvia peräsuoleen. Monet mediat taputtavat selkään hänen urheuttaan ja hyvää terveyttä. Jessica itse voi hyvin, sillä kestää aikansa ennen kuin syöpä saavuttaa elintärkeät elimet. Hän on nyt 27-vuotias. Monet tätä syöpätyyppiä sairastavat eivät elä yli 35-vuotiaaksi.

Kun  Jessican äiti Sharyn Ainscough sairastui rintasyöpään 2011, hän ryhtyi seuraamaan samaa polkua kuin tyttärensä Jessica.  Perheen säästöt käytettiin kolmen viikon matkaan Gerson clinicalle Meksikoon. Klinikka on Charlotte Gersonin, joka on 60 -vuotta sitten Gersonin terapian kehittäneen Max Gersonin tytär. Oikeat hoidot korvattiin luomumehulla ja takapuoli täytettiin kahvilla. On vaikea sanoa, mitkä Sharynin selviytymismahdollisuudet olisivat olleet perinteisellä lääketieteellä hoidettuna, koska emme tiedä kaikkia yksityiskohtia. Mutta suurin osa teollistuneiden maiden rintasyöpäpotilaista selviää. Koska Sharyn näytti terveeltä ja pärjäsi kolme ja puoli vuotta ilman hoitoa, niin on todennäköistä, että syöpä ei ollut vielä kovin pitkälle kehittynyt.

Pari ensimmäistä vuotta Sharyn näytti kuvissa varsin terveeltä, mikä onkin odotettavissa henkilöltä, jolla on rintasyövän varhainen vaihe. Jessica puhui kuinka hän ja hänen äitinsä ovat elävä todiste syövän parantamisesta ravitsemustieteellä ja kuinka hänen äitinsä voi hyvin, paranee ja toipuu.

Kesäkuussa 2012 Jessica postasi:

Kuten monet teistä tietävätkin, äidilleni kerrottiin juuri vuosi sitten, että hänellä on rintasyöpä. Tämä tapahtui vuosi sen jälkeen, kun aloitin Gersonin terapian omaan syöpääni ja täysin epäröimättä äitini päätti seurata terapiaa täysipäiväisesti itsekin. Noin 11 kuukautta Gersonin terapialla äitini ei ollut huonompi, mutta edistyminen oli hidasta emmekä me tienneet miksi. Hänen lääkärinsä ehdotti hiusanalyysiä mineraalitasojen selvittämiseksi ja se selvitti asian. Äidin testi osoitti, että hän oli erittäinen kuparitoksinen ja kovassa sinkin puutteessa (nämä kaksi mineraalia toimivat yhdessä muodostaen tasapainon). Kupari on raskasmetalli ja kun sitä on kehossa runsaasti, keho ei parane. Gersonin terapia itsessään tekee myrkyttömäksi raskasmetalleista, mutta se kestää kauan ja olisi parasta jos äiti lisäisi kuuriinsa jotain, joka auttaisi myrkyttömyyteen.

Mutta raskasmetallit eivät olleet ainoa ongelma. Suuri määrä raskasmetallia kehossamme tappaa meidät, mutta koska kehomme on superälykäs, se muodostaa sienimäisen kasvannaisen metallin ympärille suojatakseen meitä hengenvaaralta. Elävän veren analyysi (Live blood analysis) ja kinesiologia (Applied kinesiology) vahvistivat, että äidillä on myös sieni ja hiiva vastuksinaan.

Koska äitini on hyvin tiedonhaluinen potilas, hän selvitti, että hänellä on lähes kaikki kuparimyrkytyksen oireet. Näitä olivat krooninen aivosumu (Clouding of consciousness), päänsärky, väsymys ja epätyyppilisiä mielialanvaihteluja.

Nopeuttaakseen paranemistaan äidin täytyi kelatoida raskasmetallit, laitaa hyvät bakteerit takaisin suoleen ja seurata anti-hiiva versiota Gersonin dietistä. Se on hidas prosessi, mutta hän on kohta valmis.

Jos äitini olisi seurannut tavanomaisia ohjeita ja hänet olisi leikattu tai häiritty lääkkeillä, ei olisi ollut mitenkään mahdollista, että nämä piilossa olleet ydinasiat olisi pystytty osoittamaan. Jälleen yksi syy, miksi on NIIN tärkeää käsitellä syytä eikä vain hoitaa oireita. Kyhmy rinnassa ei ole se juttu. Kehomme myrkyt ja puutokset ne aiheuttavat epätasapainon ja sairaudet.

Esitetyt väitteet ovat hyvin tuttuja vaihtoehtohoidoissa. Candida on hiiva, jota syytetään kaikesta autismista alkaen syöpään asti. Raskasmetallit tuskin ovat terveydelle vaarallisia ellet syö elohopeamittarin elohopeaa tai plutoniumia.

Ikävä uutinen saatiin pari viikkoa sitten. Jessica kertoo, että muutama kuukausi sitten kävi selväksi, että äidin syöpä on levinnyt. Hänellä oli tuskia, paino oli pudonnut, energia oli kadonnut ja hänen terveytensä heikkeni nopeasti.

Viime perjantaina (11.10.2013)  urheimman taistelun jälkeen, mitä minä olen nähnyt, minun äitini nukkui pois. Hän lähti rauhallisesti ja oli hyvinvoiva ilman lääkkeitä, niin kuin hän aina tahtoi. Hänen koko perheensä oli huoneessa, isäni ja minä pidimme hänen käsistään ja Edie oli hänen vuoteensa jalkopäässä. Hän räpsäytti silmiään, otti viimeisen henkäyksensä ja nukahti pois.

15 thoughts on “Vaihtoehtohoito voi tappaa

 1. Katsotaanpa miten käy. Valitettavasti taitaa Jessica seurata äitiään ennemmin tai myöhemmin kovin nuorella iällä.

 2. Päivitysilmoitus: Blogiesittely: Roskatiede | Gaia

 3. ”Katsotaanpa miten käy. Valitettavasti taitaa Jessica seurata äitiään ennemmin tai myöhemmin kovin nuorella iällä.”

  Sitä kutsutaan evoluutioksi.

 4. Gerssonin pseudotiedeväittämistä en tiedä, mutta ainakin tuo tiettyjen suolistohiivojen yhteys autistismin syntyyn nuorilla lapsilla on todistettu paikkansa pitäväksi.

   • Kirjoita Googleen ”gut microflora autism” ja lue uutidia lähdekritiikkiä harrastaen
    Joudut toteamaan että suolistobakteereilla on hyvin suuri merkitys autismin syntyyn. Ja tämä ei liity mitenlään rokotteiden kieltämiseen.

   • Kyse näyttää olevan epidemiologisesta tutkimuksesta, jossa oikeasti asia pitää ilmaista että nämä kaksi asiaa liittyy toisiinsa. Epidemiologisesta tutkimuksesta ei voi päätellä syy-seuraussuhdetta. Esim. ei voida sanoa, että suolistobakteerit aiheuttavat autismia eikä että autismi aiheuttaa poikkeukselliset suolistobakteerit. Kiitos.

 5. Päivitysilmoitus: Graviola ei tehoa syöpään | Roskatiede

 6. Päivitysilmoitus: Vaihtoehtohoito voi tappaa, osa 2 | Roskatiede

 7. Samalla kun tässä yritetään mustamaalata luontaislääketiedettä voisiko kirjoittaja tasapuolisuuden nimissä kertoa, kuinka monta miljardia ihmistä vuosittain kuolee lääketieteen vääriin hoitoihin tai kemiallisiin lääkkeisiin! Se hoitomenetelmä, jolle lääketiede on keksinyt nimen – uskomushoidot – on vanhinta lääketiedettä, johon pohjautuu myös nykyinen koululääketiede. Eroaminen tapahtui 1800-luvun loppupuolella, kun opittiin erottamaan digitalis Sormustinkukasta ja morfiini ja kodeiini Unikosta. Rahanahneus silmissä osa luontaislääkäreistä lähtivät kulkemaan lääkkeiden kemiallisen tuotannon teitä, eli varastamaan luonnolta sen ”reseptit” kaupalliseen tuotantoon. Oliko tämä moraalisesti vastuullista toimintaa? Ei – eikä lääketeollisuuden vastuu ole kasvanut sen jälkeen. Jokaisen ihmisen tällä pallolla pitää lukea kirja – Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, niin alkaa valjeta se, mistä tässä mollaamisessa on oikeasti kysymys.

  • ”eli varastamaan luonnolta sen ”reseptit” kaupalliseen tuotantoon. ”

   Miksi luontaistuotteita valmistetaan kaupalliseen tuotantoon?, eikö ole moraalisesti hieman arveluttavaa myydä täysin tutkimattomia pillereitä ja vielä väittää että ne auttavat sairauksien hoidossa?

   Onko sinusta Arja Reikihoito ja Enkeliterapia tehokkaita hoitomuotoja?

  • ”… kirjoittaja tasapuolisuuden nimissä kertoa, kuinka monta miljardia ihmistä vuosittain kuolee lääketieteen vääriin hoitoihin tai kemiallisiin lääkkeisiin!”

   Ei varmaan kovinkaan montaa miljardia. Muussa tapauksessa ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten. 🙂

   (Ym. tokaisu oli muuten harvinaisen representatiivinen otos ”argumentaatiostasi” …)

  • Valitettavasti Jessica kuoli vaihtoehtohoitohuijareiden takia. Tasapuolisuuden nimissä voin kertoa, että suhteellisesti ottaen vaihtoehtohoidot aiheuttavat enemmän inhimillistä kärsimystä kun tässäkin perheessä – kaksi kuollutta. Käsityksesi koululääketieteen historiasta on naurettava. Nykyinen lääketiede ei pohjaudu ”veden muistiin” vaan teoriaan siitä, bakteerit ja virukset aiheuttavat sairauksia. Koululääketieteeseen eivät kuulu myöskään 1800 luvun uskomukset luonnon pahoista voimista, manaus jne. Vain harva lääke on peräisin suoraan luonnosta. Lääkkeet syntetisoidaan. Lääkkeitä ei siis varasteta luonnosta. Luonnosta sellaisenaan löytyvät molekyylit ovat liian tehottomia, mutta lääkeyhtiöt pystyvät kovalla työllä ja patentoitujen keksintöjen avulla tekemään niistä ihmiskunnan pelastajia. Mainitsenasi kirja on mukavaa luettavaa. Tosin sen otsikko on väärä ja kirjahan käsittelee vain pientä marginaalia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s