Kauppaketju Kärkkäisen linja on vaaraksi syöpäpotilaille, oululaiset syöpälääkärit ovat saaneet tarpeeekseen


Kauppaketju Kärkkäinen mainostaa ilmaisjakelulehdessään luontaistuotteitaan, joiden lehden julkaisemissa mainoskirjoituksissa väitetään perättömästi tehoavan syöpään. Sananvapautensa puolesta Ylivieskan käräjäoikeudessa meuhkannut J. Kärkkäinen sensuroi Magneettimedian keskustelupalstaa siten, että kriittiset kommentit poistetaan. Kokeilkaa vaikka, onnistuisitteko pääsemään J. Kärkkäisen mustalle IP-listalle, josta lähetetyt viestit eivät enää mene läpi.

Veera Salminen, syöpätautien erikoislääkäri, kirjoittaa tämän päivän (9.10.2013) Kalevassa, että on vaarallista ja epäeettistä, ettei Magneettimedia salli ammattilaisten välittää lukijoille asiallista tietoa. Asiantuntija luettelee myös, mihin kikkoihin Magnettimedian käännösartikkelit perustuvat:

– Lääkärit ovat lääketeollisuuden orjia

– Lääkkeet ovat pelkästään haitallisia

– Tautien syntyteoriat ovat eliitin salajuonia

– Syövän syy on hapen puute, aurinkovoide, tai lääke sekä natriumglutamaatti, rokotteet, matkapuhelimen säteily, mikroaaltouunit

– Syöpään tehoaa ruokasooda, pakurikääpä, kurkuma, otsonihoito ja hengitysharjoitukset sekä Ukrainin, pao pereira –puun uute, hypertermia, omenaviinietikka, raaka valkosipuli, cesiumkloridi, aprikoosin siemenet, C-vitamiini, inkivääri, graviola, kanelihunaja, karpalo

– Puutteellisesti raportoidut ja diagnosoitut potilastapaukset

– Soluviljelmäkokeet

– Oikeat biokemialliset ilmiöt, joista tehdään virhepäätelmät

Mikään näistä ei todista hoitoa tehokkaaksi ja turvalliseksi. Oikeat syöpälääkkeet testataan ihmistutkimuksissa kolmessa vaiheessa, Veera Salminen kirjoittaa.

Hienoa Veera.

Mainokset

11 thoughts on “Kauppaketju Kärkkäisen linja on vaaraksi syöpäpotilaille, oululaiset syöpälääkärit ovat saaneet tarpeeekseen

 1. En halua puolustella Magneettimediaa, johon en ole itse koskaan kirjoittanut. Kollega Veera Salminen käy taistoon täydentäviä hoitoja vastaan, joista hän käyttää termiä ”uskomushoito”, siis kaikesta muusta hoidosta kuin mitä hän itse antaa. Hän väittää lukevansa yhdessä potilaansa kanssa PubMedistä mitä potilaan ”uskomushoidosta” on tutkittu. Veeran olisi hyvä katsoa esim. mitä kurkumasta ja syövästä on tutkittu. Samoin, mitä berberiinistä ja syövästä on tutkittu. Siitä voi lukea suomeksikin tästä linkistä. Katsauksen lopussa ovat tieteelliset viitteet linkkeineen alkuperäistöihin.
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=227

 2. E.m. tuote sisältää 500 mg berberiinihydrokloridia per tabletti. Suositeltu päiväannos on 1-3 tablettia. Se lukee myyntipakkauksessa.

  Olen keskustellut mm. onkologian professori Pentti Gröhnin kanssa berberiinin käytöstä syövän tukihoitona, eikä hänellä ole mitään sitä vastaan. Sen lisäksi Pentti kehottaa oma-aloitTeisesti syöpäpotilaita käyttämään E-EPA, joka on antikarsinogeeninen omega-3-rasvahappo, joka sen lisäksi vielä tehostaa mm. keuhkosyövän kemoterapiaa ja parantaa potilaan eloonjäämisen mahdollisuutta sekä ehkäisee kakeksiaa (syöpäpotilaan sairaalliosta laihtumista. Lisäksi E-EPA tehostaa myös sädehoidon vaikutuksia. Kliinisistä tutkimuksista voi lukea suomeksi tästä linkistä, jossa myös kirjallisuuviitteet:
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1999.

  Edellisen kommentin kirjoittaja voisi mielellään laittaa nimensä esille, niin tietäisin kenen kanssa keskustelen.

 3. Syöpäpotilas tarvitsee muutakin kuin ”oikeita lääkkeitä”. Helsingin yliopiston syöpätautien professori Heikki Joensuun johtama lääkäriryhmä hämmästelee, että kas kun aikaisemmin ei ole huomattu antaa syöpää sairastaville ravintolisiä (sic!). Tässäkin on syytä huomata, etteivät maitohappobakteerit ole ”oikeita lääkkeitä”, joille olisi haettu tai saatu myyntilupa syövän hoitoon. Ne ovat elintarvikkeita, joilla kuitenkin on erittäin tärkeä, jopa elintärkeä merkitys kemoterapiaa saavalle potilaalle. Ei syöpäpotilaan kannata jäädä odottelemaan, että joskus kaukana tulevaisuudessa, hänen kuolemansa jälkeen, maitohappobakteerit mahdollisesti julistetaan ”oikeiksi lääkkeiksi”.

  Tutkimukseen osallistui 150 paksusuolen syöpää sairastavaa potilasta, joita hoidettiin 24 viikkoa leikkauksen jälkeen 5-fluorourasiili (5-FU) -nimisellä solusalpaajalla. Puolet heistä sai probiootteja (Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteereita) ja guarkuitua; puolet potilaista lumevalmistetta. Probioottiryhmän potilailla ilmeni merkitsevästi vähemmän vakavaa ripulointia ja vatsakipuja ja he tarvitsivat vähemmän sairaalahoitoa kuin verrokit. Verrokkiryhmässä piti vatsavaivojen tähden useammin pienentää solusalpaajan annosta. Potilaat sietivät hyvin probioottihoitoa. Tutkimus julkaistiin syöpälääkäreiden ammattilehdessä British Journal of Cancer. 2007;97(8):1028-34 (http://tinyurl.com/ysqabp). Pitääkö bloggaaja tätä professori Joensuun työryhmän tutkimusta ”roskatieteenä”?

  Lue lisää suomeksi
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=133

  • Koska tutkimus on julkaistu hyvämaineisessa tiedelehdessä, otoskoko ei ole mitättömän pieni, mukana on lumekontrolli ja tuloksetkaan eivät ole ristiriitaisia, niin näillä perusteilla tutkimus ei ole roskatiedettä. Sen sijaan roskatiedettä on yleistää maitohappobakteereja koskeva tulos ajatukseksi, että kaikki syöpäpotilaat hyötyisivät kaikista ravintolisistä. Roskatiedettä on myös liioitella, että tämän tutkimuksen mukaan maitohappobakteerit olisivat elintärkeitä kemoterapiaa saaville potilaille. Roskatiedettä on myös kertoa, että potilaat saivat guarkuitua, mutta jättää kertomatta, että siitä ei ollut mitään hyötyä. Lapseni saavat maitohappobakteereja antibioottikuurien yhteydessä, jos massu menee sekaisin. Ei siinä ole mitään sen kummempaa.

   • Kuka on sanonut (yleistänyt) että syöpäpitlaat hyötyisivät kaikista (mahdollisista) ravintolisistä? Niitähän on satoja erilaisia, eikä niistä kaikista voi olla hyötyä vakavan taudin hoidossa. Ei mikään potilas voi nauttia satoja valmisteita. Itse liioittelet, yleistät ja vänkäät. En jättänyt kertomatta guarkuidun vaikuttamattomuudesta, se käy hyvin ilmi linkittämästäni uutisesta. Kommenttiini ei ollutkaan tarkoitus selostaa Joensuun työryhmän tutkimusta kokonaisuudessaan, vaan laitoin linkin siksi, että kiinnostuneet voivat lukea siitä lisää. Roskatieteen määritelmäsi on minusta varsin merkillinen. En halua vastailla enempää anonyymeille tyypeille, jotka eivät uskalla kirjoittaa omalla nimellään. Anonyymit kirjoitukset tieteestä jätän omaan arvoonsa (arvottomuuteensa). Adios!

   • ”MATTI TOLOSEN” nimimerkillä kirjoittanut henkilö on voinut olla se Tri Tolonen tai sitten joku muu. Kuka tahansa voi kirjoittaa ”MATTI TOLOSEN” nimellä, joten olemme kaikki yhtä anonyymejä. Anonyymiys on tarkkaan harkittu valinta, jotta lukijat välttyisivät tekemästä argumentaatiovirhettä jonka nimi on auktoriteettiusko.

 4. Uskomushoitoja ovat kaikki hoidot, joiden väitettyä hoitotehoa ei ole riittävän hyvin tutkimuksissa perusteltu. Joku puhuu vaihtoehtohoidoista, joku puoskaroinnista. En ole ilmoittanut käyväni taistoon kaikkia syöpäpotilaan täydentäviä hoitoja vastaan (ensin täytyisi määritellä, mitä termillä täsmälleen tarkoitetaan – ehkä puhumme eri kieltä), vaan vaadin asioiden rehellistä ja avointa käsittelyä, jotta kuolemansairas potilas ei osta kalliita tukihoitoja kuvitellen, että ne parantavat syöpää. Tuon väitteen esittäessään Tolonen osoittaa ns. vaihtoehtolääkäreille tyypillistä ylimielisyyttä ja ennakkoluuloisuutta virallisen linjan kannattajia vastaan.

  Kalevan yleisönosaston 3000 merkin raja ei mahdollista aiheen kattavaa käsittelyä, joten on rajoituttava tärkeimpään. Ei ollut tilaa kirjoittaa erikseen esim. peräsuoleen annettavasta otsoniterapiasta, pakurikäävästä, männynhavu-uutteesta, jättiannosvitamiineista, magneettien uskomushoidollisista ominaisuuksista ja siitä, millä kaikilla eri tavoilla Magneettimedian kirjoituksissa mollataan nykylääketiedettä väärin perustein. Tolonen sekoittaa asioita. Miksi rupeatte keskustelemaan vaikkapa maitohappobakteereista tässä yhteydessä? Maitohappobakteerit eivät ole minkään marginaaliryhmän salatietoutta, vaan arkipäivää sairaaloissa. En vastusta sitä, että syöpäpotilas käyttää tarpeellisia tai hyödyllisiä ravintolisiä, mutta pidän sitä vaarallisena, että Magneettimedia levittää virallisia syöpähoitoja mustavalkoisesti vastustavia, vanhentuneeseen dataan perustuvia käsityksiä ja esim väittää, että joku aine PARANTAA syöpää, vaikka sen näyttö olisi lähinnä tukihoidon tasoinen. Ja tässä yhteydessä on syytä mainita, että suolistosyöpien monilääkehoidoissa ripuli ei ole nykyisin pääasiallinen hoidon jatkamista tai lääkeannoksia rajoittava ongelma – maitohappobakteereitakin osataan tarvittaessa käyttää.

  Olen jo useassa eri yhteydessä ilmoittanut pahoittelevani jyrkkää vastakkainasettelua koululääketieteen ja uskomushoitojen välillä. Hoitomenetelmä voidaan osoittaa tehokkaaksi, tehottomaksi, turvalliseksi tai vaaralliseksi vasta sitten, kun se on perusteellisesti tutkittu. Uskomus- tai vaihtoehtohoitoja markkinoidaan puutteellisen tutkimusnäytön ja koululääketieteen aggressiivisen vastustamisen avulla – tästä toimii hyvänä esimerkkinä tarina miehestä, joka väittää parantuneensa (diagnosoimattomasta) keuhkosyövästä männynhavu-uutteen avulla. Magneettimedia ei salli, että koulutettu lääkäri toisi esille männynhavumiehen tarinassa piilevät diagnostiikan ja raportoinnin puutteet. Tolonen tuomitsee koululääketieteen edustajan automaattisesti ”täydentäviä hoitomuotoja vastaan taistelevaksi”. Sen sijaan ”viralliset syöpälääkärit” pystyvät avoimesti käymään läpi eri vaihtoehtoja. Tolonen esitti tästä esimerkkinä professori Joensuun ja maitohappobakteerit. Joensuu on fiksu mies. Voin koettaa keskustella hänen kanssaan vaikkapa berberiinistä, kun seuraavan kerran tapaamme. Jos Tolosella taas on näyttää potilas, joka on todistetusti parantunut aggressiivisesta, levinneestä syövästä yksinomaan ns vaihtoehtohoidoilla, hän on varmasti tervetullut syöpäklinikoihin esitelmöimään tästä. Edellytämme, että syöpä on diagnosoitu koepalalla ja nykyaikaisilla kuvantamismenetelmillä ja että parantuminen on myös verifioitu. Spontaanisti regressoituvia tai fluktuoivia tauteja kuten indolentit lymfoomat tai melanooma ei hyväksytä (vrt. Parantuiko lapsen korvatulehdus spontaanisti, antibiootilla vai homeopatialla? Suurin osa parantuisi spontaanisti.).

  Tolonen käyttää myös ylimielistä ilmaisua, että salminen ”väittää lukevansa pubmedistä” ikään kuin viitaten siihen, että valehtelisin. Totta helvetissä luen enkä vain väitä lukevani. En pidä valehtelemista tarpeellisena enkä hyväksyttävänä. Juuri siksi haluan puuttua Magneettimedian ja muiden puoskarointihoitoja yksipuolisesti puolustavien ja koululääketiedettä parjaavien tahojen toimintaan. Vaihtoehtolääkäreiksi tai ties miksi itseään nimittävät lääkärit, mukaanlukien vaikkapa eräs savolaisessa ”lääkäriklinikka-terveyshoitolassa” toimiva lääkäri, ja muuan tri Tolonen ja muuan tri Jaakkola, käyttävät epäeettisellä tavalla hyväkseen sairaiden ihmisten ja heidän omaistensa hätää. Markkinoidessaan täydentäviä hoitoja ns vaihtoehtolääkärit eivät tunnu osaavan ottaa huomioon esim. sitä, kuinka hyvä ”täydentävä hoitovaikutus” saadaan aikaan sillä, että yksinkertaisesti lopetetaan liian raskaiksi käyneet sytostaattihoidot ja päästetään potilas mökille viettämään mahdollisimman laadukasta viimeistä kesäänsä.

  Muuten: kakeksia on monimutkainen kuihtumisilmiö, jonka mekanismit eri sairauksien yhteydessä ovat erilaiset. Syöpäpotilaan kakeksiaan ei ole löydetty mitään ihmehoitoa lukuisista yrityksistä huolimatta. Yksittäiset ravintolisät eivät ratkaise ongelmaa, vaikka niistä voi jonkinlaista hyöyä ollakin. Parasta olisi saada syöpä kuriin ja sitä kautta korjata häiriintynyt aineenvaihdunta.

  En tiedä mikä foorumi tämä roskatiede on enkä tällä erää viitsi kommentoida enempää. Paitsi että tämän jutun otsikossa on virhe. Mikä, etsikää itse.

 5. betulinic acid eli betullini happo jota on betulan eli koivun tuohessa ja pakuri kaavassa kymmenien eri yliopistojen tutkimuksissa parantaa melanoomaa ja muita syopia eri tehokkaasti, ( olen kaynyt eri puolilla maailmaa betuliini happoa tutkineiden sivuilla) se on kiistaton, mutta se pitaa liottaa 70% alkoholiin etta se vaikuttaisi, koka betuliini happo ei liukene kylmaan veteen lainkaan ja kiehuvaankin vain pienia maaria..

  tiedoksi niille jotka eivat ole lukeneet betulini hapon tieteellisia tukimuksia..
  myos METLA lla on suomessa tehty tutkimus ( Alakurtti) pienempi tosin, mutta samoin lopputuloksim joten te jotka ette ota selvaa mita Inonitis obliquus eli pakuri ja koivu parantaa ottakaa selvaa ensin… koululaaketieteelle tieto tulaa laaketeollisuudelta ja vasta sitten jos koivu/ tai sen osioita voidaan patentoida tai tehda synteettinen tuote joka patentoidaan ja sit ku silla saadan enemman rahaa kuin kemoterapialla eli yli 40 000 euron niin sit sita takapihan kasvin synteettista korviketta koululaaketiede markkinoi,,muussa tapauksessa ei koskaan.

  • Just joo. Aivopesty parka. Laita linkki kliiniseen syöpätutkimukseen ja unohda uutteella tehdyt rottakokeet. Kiitos. Kaikki luonnostakin löytyvät syöpälääkkeet otetaan huomioon vaikka niitä ei voisi patentoida. Poliitikot pitävät tästä huolen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s