HPV-rokote: Amerikkalainen rokotevastustaja tuodaan luennoimaan Suomeen


Suomen Terveysjärjestö tuo amerikkalaisen rokotevastustajan Suomeen luennoimaan marraskuussa, kun tyttöjen HPV-rokotukset alkavat. Homeopaatti Suzanne Humphries on äskettäin (2011) hylännyt perinteisen lääketieteen ja noussut rokotehörhöjen äänitorveksi USA:ssa kahdessa vuodessa. Suzanne Humphries on munuaislääkäri, joka työssään sai ahaa elämyksen, että munuaissairaudet johtuvat rokkotteista. Hänellä ei koskaan ole esittää mitään tieteellistä näyttöä, vaan hän on liikkeellä fiilispohjalta. Hän on myös kuuluisa polioon ja poliorokotteeseen liittyvistä poskettomista väitteistä ja salaliittoteorioista.

Jos ihmisiä halutaan oikeasti varoittaa rokkotteiden vaaroista, niin silloin olisi kai järkevää järjestää avoin luento. Siitä ei Suzanne Humphriesin vierailussa ole kysymys. Luennon liput maksavat 50 € ovelta ja myynnissä on Suzanne Humphriesin teos Dissolving Illusions. Kyse on siis foliohattujen rahastamisesta. Mutta miksi maksaa mitään, kun lennon voi katsella ilmaiseksi youtubesta?

Luennoitsijalla ei ole päässään foliohattua, sen korvaa taustalla oleva folioverho!

Suomen terveysjärjestö kertoo, että Suzanne Humphries kansainvälinen rokoteasiantuntija. He eivät kerro, että Suzanne Humphries on mukana International Medical Council on Vaccination, joka on rokotehysterian eturyhmä. Hänellä ei ole mitään immunologiaan tai rokotteisiin liittyvää erityiskoulutusta eikä kliinistä kokemusta. Hän on kirjoittanut useita blogeja ja antanut useita haastatteluja joissa hän vihjaa, että rokotteet aiheuttavat munuaisviat. Suzanne Humphries käyttää puhtaasti empiiristä, tutkimatonta ”tunnetta rokotteista” perusteluinaan.

Vuonna 2010 Suzanne Humphries ilmoitti omaksuneensa homeopatian opiskeltuaan sitä neljän vuoden ajan. Homeopatiahan on se uskomus, jonka mukaan fysiikan- ja kemianlakien vastaisesti vedellä on muisti. Hänen sertifioinnin taso homeopaattina on epäselvä, koska hän useissa haastatteluissa sanoo ”opiskelujen olevan loppusuoralla”. Hän kiertää internetissä väittämässä, että homeapatia toimii korjamaalla kehon energiavirtauksia. Suzanne Humphries väittää, että homeopatia on edistyksellisempi systeemi kuin näyttöön perustuva moderni lääketiede. Hän suosittelee, että ihmiset rajoittaisivat lääketieteellisen hoitonsa vai homeopaatteihin, kiropraktikoihin ja osteopaatteihin.

Suzanne Humphries tulee Suomessakin maksua vastaan esittämään väitteensä, että polioepidemiat oli aiheutettu DDT:n laajalla käytöllä. Hän sivuuttaa kokonaan New Yorkin vuoden 1916 epidemian, joka tapahtui ennen DDT:n laajaa käyttöä.

Teos Dissolving Illusions, jota Suzanne Humphries markkinoi näillä luennoillaan, sisältää väitteen, että isorokkoa ja poliota ei koskaan hävitetty rokotteilla. Eli tämä kuuluu siis kategoriaan ”rokotteet ovat tehottomia”. Hän myös esittää, että luonnolliset hoitokeinot olivat paljon tehokkaampia kuin rokkotteet. Kirjan selityksiin kuuluu myös tutut ”huono hygienia” ja ”lapsityövoiman käyttö” ja että ”vaaralliset rokotteet olivat yleisiä”.

Rokotepelottelun valtikka Suomessa näyttää siirtyneen rokotusinfolta Suomen Terveysjärjestölle. Vaikka WHO tänä kesänä ilmoitti, perustuen 50 000 000 rokoteannokseen, että HPV-rokotteet ovat turvallisia, tämä ei estä Suomen Terveysjärjestöä pelottelemasta HPV-rokotteen sivuvaikutuksilla. Yhdistys on tehnyt lapsellisen ilmoituksen THL:lle ja taivastelee, kun THL ei ole viikossa vastannut mitään.

 

12 thoughts on “HPV-rokote: Amerikkalainen rokotevastustaja tuodaan luennoimaan Suomeen

 1. Hei! Käyhän katsomassa rbutr.com-sivusto. Se on palvelu, joka on tarkoitettu levittämään tämänkaltaista kriittistä näkökulmaa huuhaasivustoja vastaan. Linkittelin joitakin kirjoituksiasi joidenkin sivujen yhteyteen, jolloin saman palvelun käyttäjät näkevät automaattisesti vastineesi eksyessään esimerkiksi ”sähköä ilmassa”-sivustolle. Palvelu on vielä lapsenkengissään, mutta on ainoa tyyppiään.

 2. Hahahahaha, tämä blogi on ihan paras! Kirjoitustyylisi on mainio ja puhut täyttä asiaa! Ihana nähdä että on edelleen ihmisiä jotka käsittävät tieteellisen ajattelun ja päättelyn tärkeyden tänä huuhaahörhöjen aikakautena.

 3. Olipa huonosti kirjoitettu teksti. Virheitä täynnä.

  Suzannesta en sen enempää tiedä, mutta ahneisiin lääkeyhtiöihin ja heidän yhteistyökumppaneihin en luota pätkääkään. Se nyt on itsestään selvää että lääkeyhtiöiden intresseihin ei kuulu ihmisten parantaminen, vaan lääkkeillä rahastaminen.

  Suomessakin vuonna 2011, 442 000 suomalaista sai Kela-korvausta mielialaan vaikuttavasta lääkityksestä…
  Ja lääkeyhtiöt taputtavat käsiään yhteen!

  • Korjaan virheet, jos kerrot missä niitä on. Kukaan ei osta lääkettä, joka ei tehoa. Vain hölmö uskoo esittämääsi itsestäänselvyyteen.

   • Hei.

    On virheellistä olettaa, että vain hölmö ostaa lääkettä, joka ei tehoa. Suurin osa meistä luottaa lääkärin kirjoittamiin resepteihin ja ostaa näitä lääkkeitä ja käyttää niitä luottaen, että ne tehoavat. Lääkkeiden antama hoitovaste kuitenkin vaihtelee, eivätkä mitkään lääkkeet tehoa aina ja kaikille.

    Suurimman ongelman muodostavat mielialalääkkeet, etenkin masennukseen käytetyt. Ne näyttävät tutkitusti antavan hoitovasteen vain huomattavan pienellä joukolla hoidettavista, yleensä erittäin vakavasti masentuneilla. Lievästi tai keskivaikeasti masentuneilla hoitovastetta ei ole pystytty mittaamaan.

    Suurin osa hoidettavista kuitenkin syö kiltisti lääkkeensä, koska psykiatri on ne määrännyt ja koska käypähoitosuositusta vastaan monessa terveyskeskuksessa mielialalääkitys on ehto keskusteluavulle ja terapialle. Se ”osoittaa sitoutumista hoitoon” – vaikkei sen hyödyistä ole tieteellistä näyttöä, mutta haittavaikutusten kirjo on laaja.

    Kriittisesti ajattelevan olisi hyvä suhtautua kriittisesti vähän laajemmin asioihin, ei vain niihin, jotka omasta näkökulmasta näyttävät höpsöttelyltä. On tärkeää huomata, että vaikkapa rokotteilla on taustallaan kattavasti tutkittua näyttöä, ei niitä kehittävillä suuryrityksillä silti välttämättä ole sen paremmin muuta moraalia, kuin maksimoida omat voittonsa. Jotta meillä olisi turvallinen ja tehokas rokotejärjestelmä, olisi tärkeää, että rokotteisiin liittyvä tieto olisi avoimesti kaikkien saatavilla, tutkimus, kehitystyö ja seuranta olisi julkisissa käsissä (= yliopistoilla) ja mielellään myös rokotteiden valmistus olisi ensisijaisesti julkisten laitosten varassa. Näin vältyttäisiin suurelta osalta tarpeettomia epäselvyyksiä ja pyrkimys ihmisten hyvinvointiin olisi aito.

   • Rokotejärjestelmä on turvallinen ja tehokas. Suuryrityksillä on muutakin moraalia kuin voiton maksimointi ja rokotteisiin liittyy runsas yrityksistä riippumaton hyväksymis- ja seurantajärjestelmä.

 4. Mainio, mainio blogi! Kiitos kirjoittajalle! Tänään juuri huomasin että Facebookissa kiertää kirje, jonka joku huuhaa-lääkäri on osoittanut koulun rehtorille liittyen alkaviin HPV-rokotuksiin. Mikäli kiinnostaa, kopioin tekstin tähän kommenttini loppuun. Kirjeen kirjoittaja on Suomen Terveysjärjestön hallituksen jäsen. Tämä ko. järjestö ajaa luontaistuotteiden käytön lisäämistä (tietenkin myös homeopatiaa). Rokotteiden riskeinä tekstissä luetellaan lähinnä anekdootteja, syy-yhteyssuhteiltaan hyvinkin kyseenalaisia ”faktoja”. Hassua muuten miten nämä luontaistuotehörhöt eivät tunnu käsittävän että luontaistuotteita ei mikään instanssi maassamme valvo ja ne voivat sisältää ihan mitä tahansa eikä niiden käytön seurauksista kukaan tiedä mitään. ”Ei mutta kun ne ovat LUONNON ainesosista, ei ne voi olla vaarallisia!” kiekuvat luontaistuotehipit. Joo, kuten esimerkiksi suippumyrkkyseitikki?

  Tässä siis se huuhaa-Facebook-teskti:

  ”Hyvät vanhemmat/Huoltajat!

  Olettehan tietoisia tästä HPV-rokotuksista joita aletaan 6 -9 luokkalaisille tytöille marraskuussa 2013 (siis ensi kuussa!!) antamaan?
  Itselleni jäi erittäin epäselväkuva rokotteesta kun tästä kuulin.
  Tänään töissä sitten kysäisin työkaveriltani hänen kantaansa asiaan ja sain erittäin hyvän tietoiskun, jonka haluan jakaa myös teille jota asia koskee/kiinnostaa.
  Samalla varmistui se että omat 6- ja 9-luokkalaiset tyttäreni eivät tule rokotusta missään tapauksessa ottamaan!

  Lukekaa allaoleva kirjoitus ja muodostakaa mielipiteenne…

  Tässä Nina Bjelogrlic-Laakson kirjoittama sähköpostiviesti rehtori Riitta Liimataiselle ja ystävien pj Susanna Metsälammelle:

  Aihe: Vakavaa asiaa marraskuussa aloitettaviksi suunnitelluista HPV-rokotuksista
  Hyvä rehtori Riitta Liimatainen ja ystävien pj Susanna Metsälampi,
  Kuten olen Teille molemmille entisenä Lääkelaitoksen tieteellisistä neuvonnoista vastanneena ylilääkärinä kauhistellut niin HPV-rokotteilla on maailmalla todettu vakavia haittoja niin vakavia etteivät viranomaiset niitä enää suosittele. Suomessa viranomaiset väittävät jostain minulle täysin käsittämättömästä syystä päinvastaista.
  Olen itse ollut vaatimassa Suomen Terveysjärjestön hallituksen jäsenenä, että vanhemmille ja nuorille on annettava totuudenmukaista tietoa niin rokotteen kyseenalaisista hyödyistä kuin myös maailmalla raportoiduista lukuisista vakavista, pysyviin vammautumisiin ja jopa kuolemaan johtaneista haitoista perustuen kansainvälisissä lääketieteellisissä aikakausilehdissä julkaistuihin artikkeleihin, mutta ilmeisen turhaan.
  Juuri tänään ilmestyneessä Suomen Lääkärilehdessä (SLL:ssä) kirjoitetaan HPV-rokotteen hyödyistä ja turvallisuudesta unohtaen mainita, että rokotteen antaman suojan kestosta ei ole tietoa ja että rokote ei suojaa läheskään kaikilta HPV-virusten aiheuttamilta syöviltä. Pääkirjoituksessa jopa puhutaan säästöistä, jotka saavutetaan kun PAPA-seulontoja voidaan vähentää. Tuoteinformaation mukaan PAPA-seulontoja ei tule lopettaa. Nämä kaikki pääkirjoituksesta ”unohtuneet” tiedot ovat luettavissa rokotteen pakkausselosteesta

  Laitan liitteenä tulemaan tiedoksenne muutama viikko sitten SLL:een tajoamaani mielipidekirjoitusta, jota ei hyväksytty julkaistavaksi. Liitän oheen myös pdf-kopina artikkelit, joihin olen viitannut kirjoituksessani. Ne saataisivat ehkä kiinnostaa koulunne lääkäriä.
  Liitän oheen myös HS:n mielipidepalstalle kirjoittamamme jutun.
  Toivottavasti koulussa syntyy tästä aiheesta asiallista keskustelua. Voitte puolestani jakaa tätä viestiä eteenpäin.

  Hyvää viikoloppua!
  Huolestunein terveisin,
  Nina Bjelogrlic

  HPV-rokotteiden vakavat immunologiset haitat

  Nina M. Bjelogrlic-Laakso, LT, neurologian erikoislääkäri, kehitysvammalääketieteen erityispätevyys, ylilääkäri, Rinnekoti-Säätiö.

  Sosiaali- ja terveysministeriön keväällä tekemän päätöksen mukaisesti koululaisten papilloomavirus- eli HPV-rokotukset on tarkoitus aloittaa nyt marraskuussa osana kansallista rokotusohjelmaa (1). Rokotteen on arveltu estävän noin 80% vuosittain Suomessa ilmaantuvasta 150 kohdunkaulan syöpätapauksesta ja sitä pidetään turvallisena rokotetutkimusten sekä kymmenien miljoonien rokotetuilla saatujen käyttökokemusten perusteella (2).
  Käsitys HPV-rokotteen turvallisuudesta on kuitenkin muuttumassa. Eri maiden englanninkieliset uutislähteet kertovat kuinka aiemmin terveille nuorille on rokotusten jälkeen ilmaantunut mm. kroonistunnutta kipuoireyhtymää, halvauksia ja autoimmuunisairauksia (3, 4). Myös rokotekuolemia on raportoitu (5). Näiden kokemusten vuoksi Japanin ja Intian viranomaiset eivät suosittele enää HPV-rokotetta (3, 5) ja Israelissakin harkitaan rokotusten keskeyttämistä (4).
  Vakavista rokotehaitoista löytyy julkaisuja myös kirjallisuudesta. Colafrancesco ym. (2013) kuvaavat lisääntymisimmunologian alaan kuuluvassa aikakauslehdessä kolme nuorta naista, joille oli HPV-rokotusten jälkeen kehittynyt primaari munasarjojen vajaatoiminta (6). Kaikilla kolmella oli hormonihoidolle reagoimattoman sekundaarisen amenorrhean lisäksi esiintynyt epäspesifejä oireita kuten pahoinvointia, päänsärkyä, univaikeuksia, nivelkipuja sekä kognitiivisia ja psykiatrisia ongelmia, joiden syyksi kirjoittajat epäilevät HPV-rokotteen laukaisemaa autoimmuunireaktiota.
  Tomljenovic ja Shaw (2013) ovat puolestaan selvittäneet sairastumista edeltäneen HPV-rokotteen ja aivovaskuliitin välistä syy-yhteyttä tutkimalla aivokudosnäytteet kahdelta vainajalta (7). Obduktio ei ollut paljastanut mitään anatomista, mikrobiologista tai toksikologista kuolinsyytä. Immunohistokemiallisten analyysien tulokset olivat osoittautuneet sen sijaan mielenkiintoisiksi. Nimittäin niiden perusteella tutkijat arvelevat, että HPV-rokotteen sisältämä HPV-16L1 antigeeni olisi käynnistänyt näissä molemmissa tapauksissa fataaliin lopputulokseen johtaneen tapahtumaketjun.
  HPV-rokotetutkimusten epäeettiseksi kritisoitu toteutustapa (8) lienee yksi merkittävä syy siihen, että haitat eivät ole tulleet esille kliinisissä lääketutkimuksissa kuten olisi voinut olettaa tapahtuvan. Ellei haittoja seurata ja kirjata asianmukaisesti ne jäävät huomaamatta.
  Eikö keväällä ministeriössä tehty päätös HPV-rokotusten aloittamiseksi kaikille 6.-9. luokkalaisille tytöille tulisi kumota tai ainakin siirtää sen toimeenpanoa myöhempään ajankohtaan?

  KIRJALLISUUTTA
  1. THL:n tiedote 31.5.2013: HPV-rokote tulee kansalliseen rokotusohjelmaan.
  2. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asettaman
  papilloomavirustautien torjuntatyöryhmän selvitys 30.4.2011

  SAA JAKAA!!”

 5. Päivitysilmoitus: Nina M. Bjelogrlic-Laakso, LT, neurologian erikoislääkäri sovittelee itselleen rokototevastustajien kuningattaren kruunua. | Roskatiede

 6. munaislääkäri
  munaissairaudet
  poliorotteeseen
  homeopaatian opiskelituaan
  rokotusifolta

  siinä, joitain virheitä jotka osui silmään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s