J Kärkkäinen markkinoi laittomin keinoin Valkee Oy:n korvavaloa


Kaksi Oululaista ketkua yritystä on yhdistänyt voimansa. Samanlaisista taustoista lähtöisin oleva J Kärkkäinen on ryhtynyt markkinoimaan Valkeen tehotonta korvavaloa sellaisin lausein, jotka Valvira on kieltänyt Valkee Oy:ltä. Olisiko nyt jo vihdoin aika laittaa uhkasakko maksuun?

Kun laitteelle on annetu CE merkintä sen varjopuoli on se, että tällöin laitetta saa myydä ja markkinoida vain siihen käyttötarkoitukseen kuin mihin CE merkintä on annettu. Valkeen korvavaloa saa myydä vain kaamosmasennukseen.

Magneettimediassa J Kärkäinen kuitenkin mainostaa: ”… parantaa tutkitusti huippu-urheilijoiden reaktioaikaa ja terveiden aikuisten kognitiivista suorituskykyä.” En usko, että jälleenmyyjä olisi keksinyt näitä mainoslauseita ilman Valkeen apua. J. Kärkkäinen on ensimmäinen jällenmyyjä, jonka olen havainnut rikkovan lakia.

Suorituskyvyn parantaminen liittyy tähän ”tutkimukseen”, josta kerrotaan Iltalehdessä. Iltalehden juttu. Tuohon aikaan tarkoitus oli tehdä vain sellaisia ”tutkimuksia”, joista saatiin ilmaista palstatilaa. Nykyisin Valkee joutuu ostamaan mainoksensa niin kuin muutkin. Tuossa tutkimuksessa muuten reaktioaikaa tutkittiin tietokoneohjelmalla, ei jääkiekkokaukalossa. Laitteiden käyttöä kotona ei valvottu, joten se siitä. Yleensä näissä sponsorisopimuksissa raha liikkuu suunnnassa Valkee -> Kärpät.

3 thoughts on “J Kärkkäinen markkinoi laittomin keinoin Valkee Oy:n korvavaloa

  1. Teidätkö, mitä reittiä Valkeen CE-merkintä on saatu?
    FDA:lla on melkoisen tarkat vaatimukset sen suhteen, miten laitetta saa markkinoida ja millaisia muutoksia siihen saa tehdä.

  2. CE-merkinnässä on kaksi reittiä. Joko niin, että Ilmoitettu laitos (VTT tässä tapauksessa) sertifoi valmistajan laatujärjestelmän, ja valmistaja itse CE-sertifoi tuotteensa tai niin, että Ilmoitetitu laitos tarkastaa laitteen ja CE-sertifioi sen. Ensinmainittu taitaa useimmiten olla käytössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s