HPV-rokote: Antti Heikkilä avasi blogisodan


The graph shows the annual number of cases of ...

The graph shows the annual number of cases of various cancers worldwide. The fraction of cancers estimated to be induced by HPV is shown in red. For example, nearly all cases of cervical cancer are believed to be caused by HPV. Parkin, D. M. (2006) (Photo credit: Wikipedia)

Päivitetty 21.9.2013

Mitä lähemmäksi tyttöjen HPV-rokottaminen lähestyy, sitä kiivaammaksi blogikirjoittelu käy. Lääkäri Antti Heikkilä avasi pelin kirjoittamalla blogiinsa kaikki rokotevastustajien pahimmat kliseet. Kannatta kiertää herran 294 euron hintainen terveysklubi kaukaa.

Aluksi Heikkilä valittaa sitä, että ei ole olemassa yhtään tutkimusta, että HPV-rokote estäisi syöpää. Ei niin, koska tähänasti rokotetut eivät ole vielä syöpäiässä. Tarkoittaako Heikkilä, että suomaisten pitää odottaa 50 vuotta tuloksia, ennen kuin rokottaminen on hyväksyttävää? Ihmisen papilloomavirusta löytyy yli 90 %:ssa kohdunkaulan syövän kasvainnäytteistä. http://www.cancer.fi/tietoasyovasta/syopataudit/kohdunkaula/

Heikkilä maalailee, että koska 90 % HPV-tartunnoista paranee itsestään, rokotetta ei tarvittaisi lainkaan. Suuri parenemisprosentti johtuu siitä, että suurin osa HPV-tartunnoista on vaarattomia. Suomessa sairastuu kohdunkaulansyöpään 150 vuodessa. Vuodessa kuolee noin 50, katso tilasto. Antti Heikkilän mielestä kyse on helposti hoidettavasta syövästä. Olen erimieltä, sillä 44 % kuolee 5 vuoden aikana (suhteellinen elossaolo-osuus 66%).

Big Pharma -salaliittoteorian mukaisesti Heikkilä maalailee, että kaiken takana on Merck. Suomessa käyttöön tulevan rokotteen valmistaja on kuitenkin GlaxoSmithKline. Rokkotteet maksavat Suomelle 2 miljoonaa vuodessa, kohdunkaulan syövän seulonnat ja hoito maksaa 42 miljoonaa vuodessa. Veronmaksat säästävät parikymmentämiljoonaa vuodessa, kun rokotteen teho alkaa näkyä. Heikkilän mielestä Merck nettoaa 5 miljardia dollaria. No ei anakaan suomalaisia rokottamalla. Merck myös häviää, kun kalliiden syöpälääkkeiden menekki vähenee.

Lääkäriltä on outo väite, että riski saada HPV-infektio koskee pääasiassa seksuaalisesti erittäin aktiivisia naisia. Viiteenkymmeneen ikävuoteen mennessä 80 % naisista on saanut ainakin yhden HPV-infektion. (http://en.wikipedia.org/wiki/HPV_vaccine) Monet miehet haavailevat, että seksuaalisesti erittäin aktiivisia naisia olisi 80 %, mutta se on utopiaa.

Ja sitten se VAERS. Vaers on USA:n rokotteiden haittavaikutuksia keräävä rekisteri, jonne kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen. Pelkkä ajallinen yhteys rokotukseen ei vielä tarkoita, että kyseessä olisi rokotteen haittavaikutus. Centers for Desease Control and Prevention kertoo että FDA:n ja CSC:n lääkärit ovat käyneet läpi kaikki Vaersiin ilmoitetut kuolemantapaukset. Yksikään ei ole johtunut rokotteesta http://www.cdc.gov/vaccinesafety/Vaccines/HPV/hpv_faqs.html

CERVARIXiin liittyen VAERSissa on 9 kuolemantapausta (19.9.20103). Yhdeltä löydettiin pahanlaatuinen kasvain, yksi kuoli todennäköisesti käärmeenpuremaan, yhden vei malaria, munasarjasyöpä, verenmyrkytys, kaksi itsemurhaa, neljä vuotta rokotuksen jälkeen syöpä ja rokotukseen liittymätön sydänsairaus. Koska kuka tahansa voi tehdä ilmoituksia VAERsiin, rokotevastustajat ovat tehneet myös keksittyjä ilmoituksia. Virheitäkin sattuu: 17 vuotias tyttö ilmoitti, että rokotuksen jälkeen hänen kuukautisensa olivat viikon myöhässä. Koskaan aikaisemmin ei ollut käynyt niin. Hänen mielestään kyseessä oli henkeä uhkaava tilanne.

En tiedä Mistä Antti Heikkilä on keksinyt, että rokotteen teho loppusi 15 vuoden kuluttua. Vielä hullumpaa on ajatella, että tytöt sitten olisivat tästä eteen päin suojattomia ja rokote olisi turha. Tällähetkellä oletetaan, että teho kestää koko eliniän, mutta tarvittaessa voidaan antaa TEHOSTEROKOTE, hyvä Antti sentään!

Alumiini on osoittautunut turvallisesksi rokkotteissa jo 6 vuosikymmenen käytön ajan.

Antti Heikkilä heittää ilmaan epäillyn, että rokote tekisi joistain tytöistä steriilejä. Hän viittaa D. Little and H. Wardin artikkelliin ”Premature ovarian failure (munasarjojen toiminnan ennenaikainen hiipuminen) 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination”. Little ja Wardin paperissa on monta ongelmaa. Ensinnäkin heillä on oma lehmä ojassa. He ovat rokotevastustajia, mikä olisi pitänyt mainita tieteellisessä artikkelissa. Kyse on tapausselostuksesta, jossa kerrotaan yhden tytön tapaus, jota ei voi yleistää. Tutkijat ovat poissulkeneet joukon mahdollisisia syitä ja kun mitään muuta ei löydy, tutkijat väittävät että jäljelle jää vain HPV-rokote. Perustelut ovat siis melko heikot. Tutkijat eivät tutkineet Geenien osuutta, vaikka spesifien mutaatioiden arvellaan olevan 20 % – 25 % osuudella ennenaikaisen munasarjan vajaatoiminnan takana. Munasarjojen toiminnan ennenaikainen hiipuminen vaivaa 1 % naisista. Munasarjojen toiminnan hiipumisen syy jää usen tuntemattomaksi.

Antti Heikkilä kertoo, että polysorbaatti 80 aiheuttaa koe-eläimillä hedelmättömyyttä. Rottakokeissa annetaan usein hyvin suuria määriä tutkittavaa ainetta. Tässäkin tapauksessa annoskoko oli 60 kertainen ja ainetta annettiin rottavauvoille. Tästä yhdestä rottakokeesta vuodelta 1993 ei voi vetää johtopäätöksiä Cervarixin suhteesta helmättömyyteen, koska Cervarix ei sisällä polysorbaatti 80:tä.

Antti Heikkilä ihmettelee, miksi ihmisiä painostetaan ottamaan kaiken maailman rokotteitta. Cervarixin ottaminen on vapaaehtoista. Rokotteet ovat pelastaneet eniten ihmishenkiä maailmassa kuin mikään muu. Jos olisimme eläneet aikana, jolloin polio oli aina uhkanamme ja rokote ainoa pelastaja, emme epäilisi rokkoitteiden hyödyllisyyttä.

HPV- rokotteen vastustus Amerikassa on erityisen suurta. Nuorten naisten suojeleminen seksin välityksellä leviävältä viirukselta, joka voi aiheuttaa kohdunkaulansyövän johtaa väistämättä ajatuksiin siveettömyydestä, jumalattomuudesta ja murskaa Amerikkalaisen elämäntyylin: jos nainen ei ole harrastanut seksiä ennen avioliittoa ja harrastaa seksiä vain yhden miehen kanssa vain lapsentekotarkoituksessa, hän ei tarvitse rokotetta lainkaan.

Samaan pyhään kategoriaan kuuluu Antti Heikkilän ehdotus käyttää kondomia rokotteen tilalla. Kondomit ja valistus ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä, mutta lopputulos on se, että yksi nainen joka viikko kuolee silti kohdunkaulansyöpään.

Lisäksi: Vihurirokkobileitä ei voida enää järjestää, kun tauti on jo niin harvinainen. Salaliittoteoria rokotteisiin piilotetusta aineesta, joka sterilisoi, on jo tosi paksua tuubaa. Samoin väite, että Bill Gatesin mielestä väestöä pitää vähentää, jotta ilmasto ei lämpenisi. Huh Huh

Antti Heikkilän kirjoitus on yksi pahimmista suomenkielisistä roskatiedepläjäyksistä, joka on silmiini sattunut. Parasta kuunnella taas Rokote laulu, niin muistuu mieleen, mistä rokottamisessa todella on kyse.

6 thoughts on “HPV-rokote: Antti Heikkilä avasi blogisodan

 1. Olen vahvasti sitä mieltä, että HPV-rokotuskampanja on kallis ja hintaansa nähden kovin turha. En ole rokotteiden vastustaja, mielipiteeni perustuu puhtaasti hintaan ja tehoon.

  On olemassa nelisenkymmentä erilaista papilloomavirusta jotka viihtyvät naisen sukuelimissä. Viittätoista kutsutaan korkean riskin viruksiksi, koska niitä useimmin löytyy kasvainkudoksesta naisilla, joilla on kohdunkaulan syöpä.

  Rokote puree kahteen näistä (HPV-16 ja HPV-18).

  Suomessa löydetään noin 150 kohdunkaulasyöpää vuosittain ja syöpään kuolee noin 55 naista. Kaiken kaikkiaan uusia sukuelinsyöpiä todetaan 1500. Joillakin näistä on mielenkiintoinen ominaisuus. Ne ovat aggressiivisempia ja vaikeammin hoidettavia jos kudoksessa ei ole papilloomaviruksia. Syytä tähän ei kukaan tiedä, mutta esimerkki kertoo, että mistään yksinkertaisista asioista ei ole kyse kun puhutaan papilloomavirusten ja syövän yhteydestä.

  Entä mitä tulisi maksamaan kohdunkaulasyöpätapausten vähentäminen rokotteella?

  Suuri tutkimus, joka valmistui vuonna 2003 paljastaa, että HPV-16 ja -18 löytyy 61 prosentilla syöpäpotilaista. Joka kymmenes kohdunkaulansyöpä on virusvapaa. Tämä tarkoittaa, että 61 prosentilla kaikista kohdunkaulansyöpää sairastavista on viruslaji, johon rokote puree.

  Kun rokotteen teho on 90 posenttia, johtaa koko tyttöpopulaation rokottaminen siihen, että 55 prosenttia syöpätapauksista estetään – edellyttäen, että rokotus annetaan ennen kuin tyttö on harrastanut seksiä ja että kaikki muut nelisenkymmentä virustyyppiä ovat vaarattomia.

  Noin viidenkymmenen vuoden kuluttua meillä olisi tilanne, jossa vain 70 naista vuodessa sairastuu kohdunkaulan syöpään. Jotta tähän päästään, täytyy vuosittain rokottaa kaikki 30 000 esimerkiksi 11-vuotiasta tyttöä. Jos oletamme, että hinta per tyttö olisi nykyinen 450 euroa, on helppo laskea ensimmäisten 77 estetyn kasvaintapauksen hinta vuonna 2063, kun rokotetut naiset ovat siinä iässä, missä kasvaimia alkaa esiintyä.

  Kukaan ei myöskään tiedä miten pitkäaikainen rokotteen antama suoja on. Rokotteen valmistajan omissa tutkimuksissa suoja oli huipussaan 7 kuukauden kuluttua siitä, kun kaikki kolme piikkiä on annettu ja romahti siitä pysyvästi alhaiselle tasolle kolmen vuoden kuluessa.

  Jos siis näiden tutkimustulosten valossa halutaan varmistaa, että naiset todella saavat suojan viruksilta, olisi jokaikinen ikäryhmä rokotettava vähintään kolmen vuoden välein sukupuolisesti aktiivisen elämänsä ajan. Eli 11-vuotiaana, 14-vuotiaana, 17-vuotiaana jne.

  Olettaen epärealistisesti, että väestönkasvu on nolla, kasvaisi vuosittain rokotettavien määrä 30 tuhannella joka kolmas vuosi ja 30 vuoden kuluttua vuosittain rokotettavia olisi jo 300 tuhatta. 300 euron kustannuksilla per nainen per kerta, on helppo laskea, mitkä kulut ovat. Tällä tavoin saadaan estettyä laskennallisesti 28 syöpäkuolemaa vuodessa viidenkymmenen vuoden kuluttua. Epäilemättä lääkeyritykset alentavat hintojaan saadaksen kokonaisen maan markkinat itselleen, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon. Suurin ongelma on kuitenkin rokotteen teho. Kumpikin valmistaja myöntää, että tietoa pitkäaikaisesta tehosta ei ole.

 2. HPV:n vaikutukset eivät rajoitu pelkästään naisiin ja kohdunkaulaan, se aiheuttaa myös peniksen ja peräaukon seudun syöpiä, sekä suun ja nielun syöpiä (juu, suuseksi lisännyt näitä aiempiin vuosiin verrattuna) joita esiintyy siis yllätys yllätys miehilläkin.

  Lisäksi jos tulee solumuutoksia HPV elimistöön kytemään jääneen infektion seurauksena (olettaen että on käynyt papa:ssa missä ne ajoissa havaitaan), hoitona on mm. muutosten poisto sähkösilmukalla. Sen jälkeen uhkana voi olla keskenmeno, kun kohdunkaula ei meinaa kestää raskauden aikana. Solumuutoksia poistetaan naisilta huomattavasti enemmän kuin itse syöpää ilmaantuu.

  Jos tarkastellaan tilannetta maailmanlaajuisesti, kohdunkaulan syöpä on naisten kolmanneksi yleisin ja neljänneksi tappavin syöpä vuonna 2010 (Artikkeli: Global Patterns of Cancer Incidence and Mortality Rates and Trends; Ahmedin Jemal, Melissa M. Center, Carol DeSantis and Elizabeth M. Ward). Näistä syöpätapauksista 70 % on HPV -16 ja -18 -kantojen aiheuttamia, eli juuri niiden, joita vastaan rokotetteet on tähdätty. Muutamassa rokotteessa on mukaan otettu myös laajemminkin kantoja lähinnä kondyloomia estämään. Suomessa kuolleisuus kohdunkaulan syöpään on vähentynyt 65 % tehokkaiden seulontojen vuoksi (vuonna 2007 ilmaantuvuus oli 7,3/100 000 naista) mikä tietenkin vähentää rokotteen kustannusvaikuttavuutta, mutta pitäisikö tämän takia valita joko seulonnat tai rokote? Mielestäni ei, sillä etenkin nuoremmissa ikäryhmissä seksisuhteet aloitetaan nuorempana ja partnereita vaihdetaan tiuhemmin samalla kun seulontoihin osallistuminen on vähentynyt, mikä voi myöhemmin johtaa lisääntyneeseen syöpäilmaantuvuuteen ja kuolleisuuteen. Lisäksi kohdunkaulan syöpä on suhtellisen nuorten (35-40 vuotiaiden) naisten syöpä, joilla suurella todennäköisyydellä on vielä pieniä lapsia tai perheen perustamishaaveita.

 3. ”Olen erimieltä, sillä 44 % kuolee 5 vuoden aikana (suhteellinen elossaolo-osuus 66%)” Olen minäkin eri mieltä, sillä tuohan nyt on sula mahdottomuus.

 4. Olen 42 v. tätä nykyä aseksuaali nainen. Viime seulonnassa HPV neg. Muutama v. nuorempi ystävätär seksuaallisesti yliaktiivinen (satoja partnereita) ollut aina vain pahenevia hpv:n aiheuttamia muutoksia jo vuosia. Käyttää siis vain harvoin kumia. Olenhan minäkin elämässäni ollut suojaamattomassa yhdynnässä muutaman kerran, joten tuuria minulla kai ollut. Mutta todennäköisyys saada tartunta kasvaa mitä enemmän altistaa itsensä riskille. Jos minä, aivan tavallinen tallaaja, ei -kiihkouskova pystyn tällä tavoin pidättäytymään – miten eivät muut? Mielestäni on ihan normaalia elämää, ettei harrasta seksiä kännissä joka vkl. Pitäisikö minun maksaa siitä, etteivät muut näköjään osaa, eivätkä ikään kuin tykkää kortsuista!? Heikkilä on ihan pimee kaikin puolin, satun tietämään ja asia sikseen. Mutta onkohan tässä nyt niin ettei uskalleta sanoa mistä oikeesti on kyse (eli ”unsafe sex liian ahkeraan, liian nuorena mikä elinaikana kasvattaa edelleen tartuntariskiä) ja vatikaani vastusta kortsuja jne?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s