Ostoboikotti alkaa purra: Kärkkäinen vaikeuksissa Magneettimedian kanssa


Helsingin Sanomat uutisotsikossa väitetään, että

”Radikaaleista kirjoituksista syytetty Magneettimedia aikoo muuttaa linjaa”

Jutussa Juha Kärkkäinen sanoo:

* Kustantajan vaatimukset rikkovat päätoimittajan sananvapautta.

*  Hallituksen kanssa on sovittu, että sisältöjen pitää olla kaupallisempia ja tällaisia radikaaleja juttuja pitäisi välttää.

Olen aina pitänyt Juha Kärkkäistä sivistymättönä jätkänä, joka ei ole lukenut Suomen laista päätoimittajaa ja sanavapautta koskevia kohtia. Magneettimediasta puuttui pitkään päätoimittajan nimi, koska Juha ei tiennyt, että sellainen lehdessä pitää olla. Juha ei myöskään tiedä, että kaikissa maissa sananvapautta on lailla rajoitettu.

Hallituksen vaatimus kaupallisista jutuista tarkoittanee sitä, että Magneettimedia jatkaa edelleen piilomainontaansa. Kun juutaslaisvastaisten juttujen tarkoitus oli kääntää katseet pois lestadiolaisten omista pedofiilitapauksista ja nostaa Tavaratalojen myyntiä lestadiolaisten piirissä, niin luontaistuotteiden valehteleminen olevan syövän hoidossa parempia kuin lääkkeiden, on sitä Kärkkäisen hallituksen toivomaa politiikkaa.

Piilomainonta on kielettyä JSN:n piiriin kuuluvissa medioissa. Sisäisellä valvonnalla on tarkoitus pitää yllä median uskottavuutta. Jos lehti menettää uskottavuuden yhdessä asiassa, niin se menettää uskottavuuden kaikissa asioissa. Mutta myös laista on löydettävissä kohtia, jotka purevat Kärkkäisen tapauksessa, mm. kuluttajan harhaanjohtaminen. Probleema Kärkkäisen tapauksessa on ovela temppu, jolla kierretään vaikkapa funktionaalisten elintarvikeiden mainontaa koskevia säädöksiä. Piilomainokset laitetaan sananvapauden korkean muurin taakse.

Kärkkäisen hallituksessa on kolme henkilöä. Kotiranta Kare Ilari, Kärkkäinen Juha Matti, Pitkälä Jari Johannes. Toiseksi suurin osakkeenomistaja ei ole saanut hallituspaikkaa, koska hän on nainen. Kotiranta on ammatiltaan tilintarkastaja. Jotta Hallitus olisi voinut antaa Juha Kärkkäiselle ohjeita, on sekä Kotirannan että Pitkälän täytynyt olla samaa mieltä. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityssaneerauksessa olevan Kärkkäisen valvojat ovat puuttuneet peliin.

Nähtäväksi jää siis ensiviikolla, muttuuko Magneettimedian linja vai tekeekö Juha Kärkkäinen pilkaa hallituskavereistaan.

Illalla velkasaneeraushallitus antoi tiedotteen, joka stt:n avustuksella levisi kaikkiin suurimpiin tiedotusvälineisiin, Iltalehti, MTV3, iltasanomat, Hämeensanomat jne.

Tiedotteessaan velkasaneeraushallitus sanoo, että ”Magneettimedia ei liity J. Kärkkäinen Oy:n kaupalliseen toimintaan” ja että ”lehden linjaa muutetaan kaupallisempaan suuntaan”. Pidättekö meitä ihan tyhminä?

Hallitus irtisanoutuu vain juutalaisvastaisesta kirjoittelusta. Sen sijaan esimerkiksi hallitus ei sano mitään väitteestä, että kätkytkuoleman kokeneet ovat yksin vastuussa lapsensa kuolemasta. Juutalaiset ovat erityissuojeluksessa, koska kiihoittaminen kansanryhmää vastaa on kielettyä. Kätkytkuoleman kohdanneet vanhemmat eivät muodosta kansanryhmää, joten Kärkkäinen todennäköisesti jatkaa tällaisten ryhmien ruoskimista.

Kun hallitus ilmoittaa, että se aikoo muuttaa Magneettimedian linjaa, se tulee tunnustaneeksi, että Magneettimedia tiivis osa konsernia. Hallitus siis tunnustaa, että apulaisvaltakunnansyyttäjän vaatimukselle 600 000 euron yhteisösakosta ei ole estettä.

Vihdoin myös Kaleva uskaltaa ottaa kantaa kilpailijansa toimintaan.

Kärkkäisellä on 14 päivän vaihto-oikeus myymälästä hankittuihin, normaalihintaisiin tuotteisiin. Tuotteiden vaihdossa on muistettava että tuotteen on oltava myyntikelpoinen, eli mahdollisen paketin täytyy olla ehjä ja koodilaput tallessa. Kuitti on välttämätön. KÄRKKÄISELLÄ EI OLE LAINKAAN PALAUTUSOIKEUTTA.

4 thoughts on “Ostoboikotti alkaa purra: Kärkkäinen vaikeuksissa Magneettimedian kanssa

  1. ”Kun juutaslaisvastaisten juttujen tarkoitus oli kääntää katseet pois lestadiolaisten omista pedofiilitapauksista”

    Siis oliko ylhäällä oleva HS:n jutussa vai kirjoittajan mielipide? Tuntuu, että internetin ihmeellisessä maailmassa kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s