Sanomalehti Kaleva: Puoskarointi ei ole lääketiedettä


Kaleva puuttuu pääkirjoituksessaan vaihtoehtohoitoihin, joita lehti pitää puoskarointina. Sunnuntaina 28.7. lehden liitteessä annettiin vaihtoehtohoitoja tarjoavien puoskareiden kertoa työstään. Lehti ei sensuroinut tai kaunistellut rouvien puheita, kuten yleensä toimittajat joutuvat tekemään. Ohessa muutamia poimintoja:

Krista Kallo, reikihoitaja, valotyöntekijä, Oulu, Pioni living Oy

• Minun luokseni tullaan pyytämään apua silloin kun hätä on suurin. Jotkut haluavat tietää onko minulla viestiä heidän läheisiltään. Me valotyöntekijät olemme se viimeinen oljenkorsi. Itse olen ollut näkevä lapsesta asti. Olen aina keskustellut ja kommunikoinut henkioppaiden ja enkeleiden kanssa, joten en pysty erottamaan henkimaailmaa ja tätä maailmaa, jossa te muut olette. Moraalinen vastuuni valotyöntekijänä on se, etten koskaan voi kertoa ihmiselle kaikkea tietoa, mitä minulle tuodaan. Jos näen, että ihmisellä on pitkälle edennyt syöpä, en sano siitä mitään.

Marjut Moisala

Marjut Moisala

Marjut Moisala, energiahoitaja, Oulu, SolarEl

• Kun hoidan ihmistä, irrotan itseni päivätietoisuudesta ja surffailen toisen ihmisen energioissa. Hoitotilanteessa näen ihmisen energiakentät eli chakrat pyörivänä energiana. Jos ne eivät liiku, se kertoo sairaudesta. Hoidon aikana olen yhteydessä enkeleiden ja henkioppaiden kanssa. Olen auttanut ja hoitanut migreenistä ja tinnityksestä kärsiviä ihmisiä. Jotkut ovat saaneet apua ruuansulatusongelmiin. En tee töitä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on mielenterveysongelmia.

Tarja Heikkinen, Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry. refleksologi, homeopaatti

• Tarvitsisimme valtion rahoitusta toiminnalle. Sitä ei ole vielä tullut. Resurssien puuttuessa emme voi tutkia, mitä näyttöä vaihtoehtohoidoista on saatu. Meille näytöksi riittää kokemuspohjainen tieto. Meistä hoito on pätevää myös silloin, jos sitä pystyy opettamaan, hoidolla on teoreettista taustaa ja sen pystyy oppimaan. Lisäksi hoitomuodon pitää olla Suomessa ja Euroopassa vakiintunutta, jotta se pääsee keskusliiton listaukseen. Itse olen koulutukseltani sairaanhoitaja. On paljon lääkäreitä, jotka ottavat voimakkaasti kantaa luontaishoitoihin. Lääkäreiden koulutuksessa ei anneta tietoa niistä, joten mihin he omat tietonsa perustavat? Meillä on tämän alan ammattitaito, heillä ei ole sitä.

Kuopion yliopiston terveysosiologian professori Markku Myllykangas:

• Virallisessa terveydenhuollossa vaikuttavuusnäytöksi ei hyväksytä todistajalausuntoja, koska ne ovat alttiita vinoumille ja väärinkäytöksille. Niissä ei huomioida sponttaanin paranemisen mahdollisuutta eikä muiden hoitojen osuutta. Yksikään syöpäpotilas tai muutoin oikeasti sairas ihminen ei ole koskaan parantunut uskomushoidoilla. Uskomuslääkinnässä on vain lumevaikutusta.

 

3 thoughts on “Sanomalehti Kaleva: Puoskarointi ei ole lääketiedettä

  1. Hei. Artikkelissa esiintyvät vaihtoehtohoitajat ovat vilpittömiä ihmisten auttajia. Todisteet terveydenhoidossa ovat yksinkertaisia: jos potilas paranee, hoito on onnistunut. Tietysti myös lumevaikutus eli suggestio on mukana hoidossa, kuten myös virallisessa lääketieteessä.
    Professori Myllykangas on vuosikymmeniä kuulunut valtakunnan merkittävimpiin skeptikoihin, patakonservatiivinen tiedeuskovainen. Ei usko edes siihen mitä itse näkee. Oli savustamassa ulos Itä-Suomen yliopistosta prof.Kolmakowia, joka on ainutlaatuisella tavalla edistänyt ihmisen energiakenttien tutkimustyötä.
    Ihmetyttää, millä ansioilla Myllykangas on valittu professoriksi – ei ainakaan sivistyneellä kielenkäytöllä. Todennäköisesti Itä-Suomen skeptikkomafian huutoäänestyksellä.

    Tapani Koivula, 45 vuotta vaihtoehtohoitoihin perehtynyt arkkitehti ja kirjailija (väitöskirja tekeillä Oulun yliopistoon)

    • Jos hoito auttaa, se voi johtua siitä, että potilas paranisi myös ilman hoitoa, jolloin vältyttäsiin taloudellisilta menetyksiltä ja sivuoireilta. Tässä blogikirjoituksessa esillä olevat hoidot eivät ole lääketiedettä. Kun vaihtoehtohoitajat toimivat vilpittömällä mielellä, niin uhrilla ei ole oikeutta saada rahojaan takaisin. Professori Sergei Kolmakow on pietarilainen. Kuopion yliopistossa hän tutki kansanparantajia, parantamisen kaukovaikutuksia ja muun muassa kirliankuvausta. Pietarissa hän osallistuu edelleen tutkimuksiin, joissa mitataan ajatuksen signaaleja. Ufotutkija Tapani Koivula on kirjoittanut mm kirjan http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=500 kosminen kosketus.

  2. Tapani Koivula: Se, että tekee väitöskirjaa ekologisesta rakentamisesta, ei tee sinusta terveystieteiden asiantuntijaa. Pseudotieteiden ehkä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s