Yksityinen yritys Valkee Oy haluaa tarkistaa ennakolta roskatiedeblogin tietojen oikeellisuuden


”Pahoittelemme tämän blogin antamaa virheellistä tietoa ja pyydämme ylläpitäjää jatkossa tarkastamaan asian meiltä suoraan” kirjoittaa Valkee Oy tämän blogin kommentissa.

Minulle sopii, että Valkee Oy tarkistaa tämän blogin tiedot, jos minä saan vastaavasti ennakolta tarkistettavaksi Valkeen Oyn tiedotteet ja haastattelut.

Toivon että ennen kuin julkaisen seuraavat tiedot, Valkee oy tarkistaa niiden paikkansapitävyyden:

1. Aivotutkijoiden mukaan, jos Valkee oy:n korvavalolaite ei tehoa JetLagiin eurooppalaisissa aivoissa, niin se ei tehoa myöskään tähän vaivaan japanilaisissa aivoissa. Totta vai tarua?

2. Laitetta rekisteröitäessä netissä kysyttään mihin käyttötarkoitukseen Valkee ostettiin. Yksi vaihtoehto on migreeni. Pidän tätä laiteen lainvastaisena markkinointina sairauteen, johon laiteen tehoa ei ole osoitettu. Mitä vastaatte?

3. Kerrotte 6.12. tiedotteessa, että Valkeen teho apuna kaamosmasennukseen käytännössä on varmistettu yhteensä 102 kaamosmasennuspotilasta käsittäneissä kahdessa kliinisessä kokeessa. Tähän liittyen olen julkaisemassa tiedon, jonka mukaan tehoa ei ole osoitettu, koska mukana ei ole ollut blasebokontrollia. Miten teho osoitetaan ilman sellaista verrokkiryhmää, joka ei saa lainkaan valoa korviinsa?

4. Samassa tiedotteessa kerrotte laitteenne tehosta kirkasvalolaitteeseen verrattuna, vaikka tutkimuksen tekijät ovat kieltäneet, ettei vartailua saa tehdä. Olen aikeissa väittää, että tiedote on tyhmempien ihmisten harhaanjohtamista. Onko väitteeni mielestänne yritystänne loukkaava?

5. Transcranial Bright Light Treatment via Ear Canals in Seasonal Affective Disorder (SAD) – a Randomized Controlled Trial. Olen aikeissa väittää, että ette ole edes yrittänneet julkaista tätä kaksi vuotta vanhaa tutkimusta tiedelehdessä, koska tutkimustulos on kannaltanne kiusallinen. Onko väite perätön?

6. Maailmalla skeptikot ovat ensimmäisenä kiinnittäneet huomiota, että väitteenne laitteen tehosta ovat liian hyviä ollakseen totta. Haluatteko perustella, miksi laitteenne on ylitehokas?

7. Ravintolisiä ja elintarvikkeita koskevien terveysväittämien pitää olla tieteellisesti toistettuja ja EU:n ennalta hyväksymiä. Lääketieteellisiltä laitteilta ei vaadita vastavaa, koska yleensä niitä valmistetaan vain ammattilaisten käyttöön eikä suurelle yleisölle. Olenko väärässä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s