Tekes markkinoi lainvastaisesti Valkee Oy:n korvavaloa JetLagin hoitoon


English: Finnair MD-11 aircraft (OH-LGE) at Sh...

Finnairin MD-11-lentokone (OH-LGE) Shanghai Pudongin kansainvälisellä lentoasemalla Kiinassa (Photo credit: Wikipedia)

Juuri kun Valvira sai kitkettyä Valkee Oy:n lainvastaisen markkinoinnin, niin yllättäen Tekes ryntäsi apuun. Tässä tiedotteessa Tekes kertoo, että korvavalon on tutkittu olevan tehokas hoitomuoto mielialan vaihteluihin, masennukseen, uniongelmiin sekä vuorokausirytmin muutoksiin liittyvien tilojen yhteydessä. Kun laite on saanut CE-hyväksynnän, lain mukaan sitä saa markkinoida vain kaamosmasennuksen hoitoon. Valvira tutkii parhaillaan Finnairin esitettä, jossa korvavalon väitetään tehoavan JetLagiin (vuorokausirytmin muutoksiin). Koska tiedotteetkin ovat markkinointia, tulisi Valviran tutkia Finnairin lisäksi nyt myös Tekesin toiminta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitää ylipäätään korvan kautta annettavan valohoidon tehon ja kuulokkeiden käytön haittavaikutusten tutkimusta vielä aivan riittämättömänä. Tekes puolestaan pitää hoidon tehoa tieteellisesti todistettuna. Kaksi suomalaista viranomaista ovat siis asiasta täysin päinvastaista mieltä. Tilanne on hämmentävä.

Tekesin tiedotteesta ei selviä, kuka Tekisssä on tutustunut Valkeen tutkimuksiin antaakseen niitä tukevan lausunnon varsinkin, kun JetLag-tutkimusta ei ole edes vielä tehty. Toivottavasti tiedottaja Johanna Hermans on vain haastatellut toimitusjohtaja Pekka Somertoa eikä tietojen oikeellisuutta ja lainmukaisuutta ole tarkistettu. Minulle ei olisi yllätys, jos Pekka Somerto olisi vienyt Jonanna Hermansia kuin pässiä narussa.

Valkeen korvavaloa on viety Tekesin (=veronmaksajien) rahoilla Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Saksaan ja Hollantiin. Kyllä hävettää olla mukana rahoittamasta toisten eurooppalaisten jymäyttämistä.

One thought on “Tekes markkinoi lainvastaisesti Valkee Oy:n korvavaloa JetLagin hoitoon

  1. Päivitysilmoitus: Valohoitoa Kiinaan | Kauaskatsoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s