Lisäsikö kausi-influenssarokote edelleen narkolepsiatapauksia?


fluarix

Fluarix influenssarokote on toinen Suomessa käytössä olleesta influenssarokotteesta – se halvempi

Nyt on selvinnyt, että Kanadassa käytetty Pandemrix-rokote sisälsi immunologisesti erilaisen antigeeniseoksen kuin Suomessa käytetty Pandemrix. Näin ollen Suomessa narkolepsiaa ei aiheuttanut tehosteaine skvaleenipohjainen AS03 vaan rokotteen sisältämä antigeeni.

Kausi-influenssarokote Fluarix sisältää samaa antigeeniä kuin Pandemrix. Tämä selittää sen, miksi narkolepsiatapaukset eivät ole kääntyneet laskuun, vaan niitä esiintyy vuosittain edelleen paljon odotettua enemmän. Suomalaisia lapsia on rokotettu kahden vuoden ajan rokotteella, joka sisältää samaa Pandemrix antigeeniä.

THL kielsi Fluarixin käytön lapsilla keskiviikkona 10.10! Toiminta on kyllä nopeaa, sillä kieltämiseen meni vain kolme viikkoa tulosten selvittyä ja kielto tehtiin vaikka tuloksia ei ole julkaistu tieteellisessä lehdessä. Mutta lääkärit pitivät silti THL:n toimintaa hitaana Mediuutisissa 19.10. Työterveyshuollossa oli ehditty rokottaa satoja työikäisiä. Aika kului neuvotteluihin STM:n, Fimean ja kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän kanssa.

Lauantaina Kaleva hoksasi asian ja STT tarttui aiheeseen. Tästä STT:n uutiseen

Narkolepsiaa yhä oudon paljon No nyt syy selvisi.

Lääkärilehden artikkelissa THL jatkaa tuttua linjaa. Olen erittäin huolestunut siitä, että THL:n tiedotuslinja on jäänyt nettiaikakauden jalkoihin. ”Ei ole mitään epidemiologista näyttöä siitä, että Fluarix olisi laukaissut narkolepsian” Näin sanottiin myös kun Pandemrix vedettiin markkinoilta. Netti ei unohda.

”Fluarix on ollut kansallisessa rokotusohjelmassa myös kahtena viime vuonna ja sisältänyt aikaisemminkin samaa antigeeniseosta. Rokotetta on tänä aikana annettu Suomessa 65 vuotta täyttäneille noin 400 000 rokoteannosta, eikä narkolepsian lisääntymistä ole todettu. Nuorten aikuisten ja lasten kohdalta näin laajaa käyttökokemusta ei kuitenkaan ole.”

65 vuotiaat eivät enää sairastu narkolepsiaan. Nuorten aikuisten ja lasten kohdalla ei kerrota kuinka paljon rokotetta on annettu. Määrä on noin 400 000 annosta kahden vuoden aikana, sillä roketta tuodaan maahan noin 600 000 annosta vuodessa. Mitä sitä salaamaan. Jutussa jätetään myös kertomatta, että nuorten ja lasten kohdalla on todettu narkolepsian lisääntymistä eli sikapiikin jälkeen tapaukset eivät vähentyneet. THL, ajan kanssa totuus selviää ja silloin uskottavuutenne taas kärsii. Teette ison hallan hys, hys politiikallanne koko rokotusohjelmaa kohtaan.

”Fluarix-rokote ei sisällä tehosteainetta, jota on aiemmin pidetty osallisena narkolepsiaepidemiaan.” Tätä on vain epäilty, mutta nyt tutkimus osoittaa, että välttämättä tehosteaineella ei olekaan mitään tekemistä asian kanssa.

Outi Vaaralan tuoreiden tutkimustuloksien perusteella on syytä epäillä, että Pandemrixiin liittynyt narkolepsiariski olisikin johtunut tehosteaineen sijaan rokotteen sisältämästä antigeenisuspensiosta.”

Tässä jätetään myös kertomatta se tosiasia, että sikapiikin ottaneet ovat saaneet influenssarokotteen mukana tehosterokotteen narkolepsiaan.

Australiassa Fluarix-rokote aiheutti kuumekouristuksia niin, että rokotetta ei annetta Australiassa alle 5 vuotiaille ja 5-9 vuotiaille vain tarkoin harkiten.

Helsingin Sanomat on tyytynyt STT:n uutisiin. Helsigin Sanomat ja Yle kertovat Terhi Kilven suulla sanotun, että Ruotsi ja Norja ei ole muuttanut rokotussuositusta. Eivät ole voineetkaan muuttaa, koska heillä ei ole käytössään Suomen tutkimustuloksia, joihin päätöksessä voisi nojata. Tuloksia ei ole vielä julkaistu vertaisarvioidussa tiedelehdessä. Ruotsi ja Norja voivat reagoida vasta julkaisun jälkeen. Ainakin Tukholmassa on se tilanne, että heillä ei ole Fluarixille vaihtoehtoa (Mediuutiset 19.10.).

Ilta-Sanomat kertoo, että ei ole mitään huolta, kun rokotetta ei ole vielä jaettu terveysasemille. Tottahan se on, että tämän vuoden erää ei ole jaettu. Ilta-Sanomat jättää kuitenkin kertomatta, että viime vuoden ja sitä edellisen vuoden erä on jo piikitetty.

Ilta-Sanomat kertoo myös, että vaaraa ei ole, koska kausi-influenssa ei sisällä tehosteainetta. Tehosteaineen merkityksestä ei tiedetä. Kyse voi olla antigeenin ja tehosteen yhteisvaikutuksesta, mutta voi olla että antigeeni riittää yksinkin. Siksihän käyttö kiellettin. Jos tehosteaineen puuttuminen tekisi rokotteesta turvallisen, niin silloin sitä ei tarvitsi kieltää.

Lehdessä kerrotaan myös että narkolepsiariski liittyy nuoriin aikuisiin lapsiin. Tutkimukset aikuisten narkolepsiariskistä ovat menossa. Myös aikuisten narkolepsiariski on saattanut lisääntyä.

Kokonaan huomiotta on se, että tätä antigeenia sisältävät rokotteet ovat saattaneet aiheuttaa narkolepsian lisäksi muitakin sairauksia. Esimerkiksi lääkärit ovat raportoineet epilepsiasta. Muiden sairauksien tutkimukset ovat alkutekijöissään.

7 thoughts on “Lisäsikö kausi-influenssarokote edelleen narkolepsiatapauksia?

  1. Pyydän korjaamaan seuraavat asiavirheet; Kanadassa ei käytetty Pandemrixiä vaan Arepanrixiä, joka on – kuten itsekin totesitte – immunologisesti erilainen kuin Pandemrix. Tämä selviää jo tuoteselosteestakin, ei siihen olisi tarvittu kalliita tutkimuksia. Tiomersaali ei ole adjuvantti vaan säilöntäaine, tiomersaali on hämäysnimi elohopealle. Eihän tuoteselosteeseen voi laittaa että valmiste sisältää elohopeaa, eihän…? Adjuvantti eli tehosteaine on skvaleenia (C30H50) joka ei itsessään ole vaarallista, mutta aiheuttaa viruskantavaikutuksen tehostumisen moninkertaiseksi. Siksi narkolepsiaan sairastui niin moni, varsinkin kun Pandemrixiä ei oltu testattu rokotetesteihin yleensä kuluvaa 15 vuotta vaan ainoastaan pari vuotta. Fluarixin tilanne lienee vastaava, mutta onko se sitten läketehtaan vika jos Suomen typerääkin typerämmät ja ennenkaikkea osaamattomat ”terveys”viranomaiset ostavat väkisin keskeneräisiä tuotteita? Taustalla saattaa olla myös laajempaa osaamattomuutta ja ymmärtämättömyyttä sekä luonnollisesti välinpitämättömyyttä.

  2. Kuka tällaista roskasivua pitää ? Ei kovin vakuuttavaa kun nimettömänä julkaistaan mitä sylki suuhun tuo

  3. Rokotuskuviosta antaa hyvän pohjan kun käyttää puolitoistatunti tämän äärellä.

  4. Mielenkiintoinen kuvio… kanadalaisen videopätkän osuus ranskalaista yliopistotutkijasta kommentoimassa lääketehtaiden käyttäytymistä havaituissa ongelmissa vuonna 2008 ja saman ’käytöshäiriön’ kommentti THL:n rokotejohtajan suusta 2012. Taisi THL maistaa omaa ylimielisyys ’karkkia’ isompien pelaajien tarjoilemana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s