Tiedemiehet yksimielisiä: Rokotteet eivät aiheuta autismia


Major brain structures implicated in autism.

Autismiin osalliset aivojen osat (Photo credit: Wikipedia)

Kukaan tiedemies ei enää väitä, että rokotteet aiheuttaisivat autismia. Asiasta vallitsee tiedeyhteisössä täysi yksimielisyys. Magneettimedia julkaisi 27.9. Riikka Söyringin tekemän käännöksen (oikaisu: Riikka Söyring ei ole kääntänyt artikkelia) Catherine J. Frompovichin kirjoituksesta ”Monkeys Get Autism-like Reactions to MMR & Other Vaccines In University of Pittsburgh Vaccine Study” Tunnettuna rokotusten vastaisena henkilönä Riikka Söyring (oikaisu: Riikka Söyring ei ole kääntänyt artikkelia) käänsi otsikon tahallaan virheellisesti. ”Apinatkin saavat rokotteista autismin kaltaisia oireita” laittaen Catherine J. Frompovichin suuhun väitteen, että ihmisetkin saavat rokotteista autismin kaltaisia oireita. Voidaankin kyseenalaistaa Riitta Söyringin ammattitaito, sillä oikea kääntäjä ei laita omia ideoita toisen kirjoittajan suuhun.

Jutussa on mukana yksi tieteellinen artikkeli, joka on todellista roskatiedettä. Sen ympärille on rakennettu salaliittoteoria, venytetty käsitteitä ja oiottu mutkia. Kyse on parikymmentävuotta sitten aloitetusta 12 + 4 apinalla tehdystä rokotetutkimuksesta, jonka mukaan rokotettujen ja rokottamattomien mantelitumakkeessa havaittiin eroja. Miten tämä liittyy autismiin? Ei mitenkään, mutta kirjoittaja onkin naamioinut asiansa sanaparren ”autismin kaltaisia reaktioita” taakse. Epäilyksiä herää, miksi tutkimus julkaistiin vasta 10 vuotta sen tekemisen jälkeen? Tutkimuksen pientä otoskokoa on kritisoitu. Liian pieni otoskoko johtui siitä, että tutkimuslaitteet rikkoontuivat yllättäen, aikataulutuksessa sattui virhe ja eläimillä oli terveysongelmia. Kontrolliryhmässä oli vain 4 apinaa, joista yksi sai vahingossa rokotteen ja jouduttiin poistamaan kokeesta. Yksi kolmesta vertailuryhmän apinan aivoista kuvattiin vain yhden kerran, kun laitteeseen tuli vika. Jäi siis jäljelle 2 rokottamatonta apinaa. Kaksi rokotettua apinaa sairastui tutkimuksen aikana toistuvaan ripuliin ja siksi niistä ei saatu tuloksia. Yhden apinan tulokset jäivät saamatta, kun piuha oli unohtunut irti. Rokotetuista apinoista saatiin siis tutkittua vain 9. Muutokset mantelitumakkeen koossa eivät olleet tilastollisesti merkitseviä eli tulokset saattavat johtua sattumasta. Tutkijat jäivät myös kiinni siitä, että tutkimustiivistelmässä (abstract) oli virhe. Tutkimustulokset ovat ristiriidassa tämän tutkimuksen kanssa ”Payne C, Machado CJ, Bliwise NG, Bachevalier J (2010) Maturation of the hippocampal formation and amygdala in Macaca mulatta: a volumetric magnetic resonance imaging study. Hippocampus 20: 889–1002.” Rokottamattoman verrokkiapinan mantelitumake ei muutu niin kuin Laura Hewitsonin tutkimuksessa kävi.

Vetelepä tästä roskasta sitten päätelmiä. No ei tutkija Laura Hewitson vetänyt. Hän kieltäytyi sanomasta muuta kuin että tarvitaan lisää tutkimuksia ja hän mielellään vastaanottaa rahaa sitä varten. Mutta rokotuksen vastainen liike innostui! Nyt saadaan taas peloteltua ihmisiä ja ehkä jotkut halauavat lukea lisää asiasta meidän kirjoista. Kiitos, kassan kautta. Johtopäätökset ovat siis rokotuksen vastaisen liikkeen, ei tutkija Laura Hewitsonin tai kenekään muunkaan täysjärkisen.

Kirjoituksessa esitetty mielipide, että tutkimuksia olisi pitänyt tehdä ennen rokotusten aloittamista eikä vasta sitten kun rokote on jo markkinoilla on kiero. Yleensä lääkkeet tutkitaan etukäteen. Niin rokotteetkin. Mutta kun rokotteet annetaan niin suurelle joukolle ihmisiä, niin rokotteita tutkitaan koko ajan, myös sen jälkeen, kun ne ovat tulleet markkinoille.

Riikka Söyrin (oikaisu: Riikka Söyring ei ole kääntänyt artikkelia) jättää kääntämättä, että ne rokotteet joita tutkimuksessa oli mukana, oli niitä, joita pikkulapsille annettiin tuohon aikaan. Hän maalailee, että erityisesti olisi tutkittu tiomerasaalia sisältäviä rokotteita. Ei tietenkään.

Kirjottaja vaatii apinakokeen toistamista ja väittää, että lääkevirasto tai tartuntatautikeskus ei itsenäisesti tarttunut toimeen. Salaliittoteoriat ovat niin ihania. Laura Hewitsonilla on ollut viisi vuotta menossa uusi tutkimus, jossa on mukana 72 apinaa ja jonka tulokset tulevat tämän vuoden syksyllä, siis ihan kohta. Väite on siis vetästy hatusta ja on valheellinen, mutta mistä sitä amatöörikirjoittaja voi kaikkea tietää.

Alan Wakefieldin autismitutkimukset kaivetaan tässäkin kirjoituksessa esiin. Alan Wakefieldin tutkimustuloksia ei pystytty toistamaan missään päin maailmaa. Siksi heräsi epäilys. Tutkimus käytiin uudelleen läpi ja havaittiin, että Alan Wakefield oli tutkimusta tehdessään suurin piirtein kiduttanut autistisia lapsia. Siksi hänen britannian lääkärinoikeudet peruutetiin. Mutta kesti 13 vuotta ennen kuin saatiin todistettua, että paitsi tutkimus oli tehty epäeettisesti, niin tutkimustulokset olivat manipuloituja. Rokotetuilla lapsilla oli ollut autismi jo ennen rokotuksia. Tällöin tutkimus vedettiin pois Lancet-lehdestä.

Mainitaan vielä sidoksia: Riikka Söyring elätti itsensä aikaisemmin taidemaalarina, nykyisin hänen suurin tulolähteensä on Magnettimedian käännökset. (Oikaisu: Riikka Söyring ei ole pitkään aikaan työskennellyt Magneettimedialle). Hän on kunnallisvaaliehdokas. Catherine J Frompovich tienaa kirjoittamalla humpuukikirjoja mm. lääkkettömästä rintasyövän hoidosta. Tutkija Laura Hewitson sai rahaa uuteen apinatutkimukseen. Hänen motiivinaan on oma autistinen lapsi ja oikeudenkäynnit USA:ssa.

8 thoughts on “Tiedemiehet yksimielisiä: Rokotteet eivät aiheuta autismia

 1. Tietosi eivät ole oikeita. En ole työskennellyt Magneettimedialle pitkään aikaan, enkä ole kääntänyt kyseistä Frompovichin artikkelia. Toivon, että oikaiset väärät tiedot.
  Ja kysyt vast´edes ensin niiltä, joita asia koskee: silloin tiedot tulevat oikein.

  Tiedon tästä blogitekstistä sain eräältä henkilöltä, joka ihmetteli tekstisi sisällön vääristymiä.

  Riikka Söyring

 2. Tähän koko juttuun tekis mieli kaivaa USAn lääketehtaiden korvauskäytännöt autismin suhteen. Korvauksia myönnetään kunhan diagnoosiksi merkitään jotain muuta kuin autismi. Rahalla saa ’hyvää’ tiedettä ja tällaisia blogitarinoita. Tämän blogin pitäjä ei ole ajan tasalla eikä suostu vastaanottamaan kritiikkiä edes ilmiselvistä asiaoista. Jään tarkkailemaan…

  • Korvauksia ei myönnettä autisimi diagnoosilla, koska rokotteet eivät aiheuta autismia. Jos taas rokoteroska on sumentanut aivot uskomaan, että rokkotteet aiheuttavat autismia, niin silloin tosiaan on pakko ottaa avuksi salaliittoteoria ”rahalla saa hyvää tiedettä”, joka selittää oikeuden päätökset.

 3. En usko mitään ihmettelen vaan mikä on lääketeollisuuden intressi maksaa, mutta vain jos diagnoosi on ’oikea’. Maksetaan siis jo ennen oikeudenkäyntiä lähes kaikissa tapauksissa.

 4. Intressi? Imago tietenkin. Riippumatta totuudesta tai lopputuloksesta, lääkefirma menettäisi asiakkaita varmasti jos asia menisi oikeuteen, koska surin osa ihmisistä ei välitä totuudesta tai edes oikeuden päätöksestä vaan valkkaavat puolen joka tuntuu olevan lähempänä omaa etuaan. Maailman on täynnä salaliittoja jotka ovat juuri sinun, ja vain ja ainoastaan sinun, selkänahkasi saalistamiseksi olemassa

 5. Humpuukkikirja lääkkeettömästä rintasyövän hoidosta? Luonto on täynnä kasveja ja yrttejä joilla syöpää voi hoitaa – kunhan vain avaa silmät ja ottaa asioista selvää. Miksi tätä salaillaan? Koska lääkeyhtiöt menettäisivät PALJON rahaa, jos ihmiset alkaisivat ennaltaehkäistä ja hoitaa syöpää terveellisillä elämäntavoilla, terveellisellä myrkky-vapaalla ruoalla ja luonnon antimilla eli yrteillä ja kasveilla ja (lääkinnällisillä) sienillä. Kun olet sen tosiasian edessä että itselläsi tai lapsellasi on syöpä, niin todennäköisesti teet kaikkesi syövän hoidon eteen kun huomaat ettei perinteinen lääkkeellinen hoitokeino auta. Toisinsanoen palaat niihin alkuperäisiin ja luonnollisiin sairaudenhoitokeinoihin.

  • Syövän hoidossa tarvitaan sytostaatteja ja sädehoitoa. Big Pharma salaliittoteoria on mukavaa viihdettä, mutta ei kai kukaan ota sitä tosissaan? Alkuperäiset hoitokeinot ovat niin tehottomia että siksi kuolleisuus nykyään on paljon pienempi. Mutta syö sinä pakurikääpää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s