Homeopatia, roskatieteistä suurin


Homeopatia yrittää olla tiedettä, jopa lääketiedettä, mikä tekee siitä roskatieteen kuninkaan. Aina silloin tällöin yritetään näyttää, että homeopatialla olisi tutkimuksessa esille tulevaa vaikutusta. Kauppaketju Kärkkäisen vuonna 2011 huuhaa-palkittu Mangneettimedia osallistuu tietenkin tähän työhön.

Magneeettimedia ja homeopatia

Magneettimedian jutun otsikko on : Sveitsin hallituksen mullistava raportti homeopatiasta
Jos jotain mullistavaa olisi tapahtunut tällä saralla, olisit todennäköisesti kuullut siitä. Tuntuu myös oudolta, että Sveitsin hallitus olisi kokouksessaan käsitelly raporttia homeopatiasta ja hyväksynyt raportin ikään kuin totena. Se mikä tuntuu oudolta, ei yleensä kestä tarkempaa tarkastelua.

Sveitissä on paljon homeopaatteja ja muita, jotka saavat elantonsa niin sanoitusta vaihtoehtohoidoista. Hoidoilta poistettiin Kela-korvaus vuonna 2005, mutta Sveitsiläisessä demokratiassa keskeinen kansanäänestys palautti hoidot korvausten piiriin 2012 lähtien vuoteen 2017 asti, vaikka asiantuntijat eivät sitä suositelleet. Palautus ei siis tapahtunut minkään tutkimuksen takia, kuten kirjoituksessa kehdataan valehdella. Jotta Sveitsiläisten rahoja ei menisi enää kankkulan kaivoon, on perustettu ”The Swiss Program for the Evaluation of Complementary Medicine (PEK)”, jonka puitteissa vaihtoehtoterapioiden tehoa, turvallisuutta, hinta/hyötysuhdetta pyritään selvittelemään. Magneettimediassa viitattu tutkimus on kahden saksalaisen vaihtoehtohoitotutkija-kirjailijan tekemä yhteenveto osana em. arviointiohjelmaa (Gudrun Bornhöft ja Peter F. Matthiessen). Raportissa todetaan: ”As regards the second project, in the view of the authors of the meta-analyses, the available placebo-controlled studies on homeopathy do not demonstrate any clear effect over and above placebo.”  Lumekontrolluiduissa tutkimuksissa homeopatian vaikutus ei ylitä lumevaikutusta.

Mikä sitten oli kirjoittajan mielestä se mullistava juttu? Kirjoituksessa kerrotaan paljon, mitä tutkittiin, mutta ei kerrota sitä, että tulokset olivat homeopaattien mielestä tuskallisia. Mullistavaa oli: ”Arvioitaessa ainoastaan vertailevia lumelääke sokkotutkimuksia kaksitoista kuudestatoista tutkimuksesta puolsi homeopatiaa.” Paha vaan, ettei tuollasta ole raportissa.

Magneettimedia artikkelin kirjoittaja Dana Ullman tienaa kirjoittamalla kirjoja. Toivottavasti myös tästä Magneettimedian julkaisemasta kirjoituksesta on dollarit ropissut tilille.

Mainokset

4 thoughts on “Homeopatia, roskatieteistä suurin

 1. No johan pomppas vai on Homeopatia roskatieteistä suurin! Tuo nyt ei pidä paikkaansa, homeopatia on monessa kehittyneemmässä maassa ihan lääketieteen kanssa samoilla linjoilla. Esim. otetaan nyt vaikka Saksa sehän nyt on monessa muussakin asiassa kuin tässä (homeopatiassa) huimasti edellä Suomeen verrattuna. Eihän täällä osata hoitaa edes 2 -tyypin diabetesta ruokavaloilla, ym. ym.Turha sitä lääketiedettäkään on ylistää, olen nähnyt niitä lääkärin määräämien lääkkeiden sivuvaikutuksia ihan liiankin kanssa, että näin sivusta seuranneena en itse pistäsi napin nappia suuhuni (niitä lääkärin määräämiä).

  • Homeopatiaa on turha yrittää rinnastaa lääketieteeseen. Kaikissa maissa maailmassa homeopatia on yhtä tehoton uskomushoito. Vai ollaan Saksassa huimasti edellä Suomeen verrattuna. Tottakai isomilla markkinoilla pystytään tekemään uusia tuotteita, joilla nyhdetään rahat. Toivottavasti et koskaan sairastu vakavasti vaikkapa syöpään, sillä ilman oikeita lääkkeitä kuolet nopeasti. Kyllä Suomessa on yksi lääkäri joka hoitaa 2-tyypin diabetesta ruokavaliolla huonolla menestyksellä. Joutui eroamaan Lääkäriliitostakin. Minä olen nähnyt monta homeopatiaan uskonutta, joiden hoito on viivästynyt ja tilanne pahentunut ennen kuin he ovat hakeutuneet oikeaan hoitoon.

   • Hassua, että väität Heikkilän (oletan, että häneen viittaat) hoitavan 2-tyypin diabetesta huonolla menestyksellä. Olen itse parantunut tuosta sairaudesta hänen opeillaan, samoin kolme sukulaistani ja viisi tuntemaani ihmistä, joiden kanssa pidämme yhteyttä säännöllisesti, ovat voineet pienentää lääkitystään ja alkaneet voimaan mainiosti. Sivutuotteena heistä ylipainoiset ovat laihtuneet reippaasti. Heikkilä oikeasti tietää, miten diabetesta pitää hoitaa. Ja se toimii. Sanoitpa sinä siihen mitä hyvänsä.

  • Olen kehittänyt hoitomuodon jolla voidaan ajaa homeopaateista tyhmyys ja kierous pois.
   Eli homeopaatit ripustetaan nilkoista puun oksaan roikkumaan noin kahden metrin korkeuteen, kaikki Suomalaiset puulajit sopivat tähän tarkoitukseen oikein mainiosti.
   Homeopaattia roikotetaan puussa niin kauan kunnes tyhmyys ja kierous on valunut homeopaatista ulos.
   Jos oksa sattuu katkeamaan kesken hoidon ja homeopaatti mätkähtää maahan niin se ei vaikuta negatiivisesti hoidon lopputulokseen, päinvastoin, usein homeopaatti ”eheytyy” nopeammin muutaman putoamisen jälkeen.
   Tämän hoidon tehosta löytyy yhtä paljon näyttöä kuin homeopatian toimivuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s